Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο dimitri
Δεν θυμάμαι στο OW να μιλήσαμε για ποσοστά και πιθανότητες (μπορεί βέβαια και να έγινε) αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε έντονη "πλύση" εγκεφάλου για να τηρούνται ευλαβικά οι χρόνοι και οι κανόνες ασφαλείας.
Θυμάμαι ότι τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι πίνακες της PADI είναι στατιστικοί και αρκετά συντηρητικοί.
|
Δημήτρη προφανώς και δεν θα σας είπανε συγκεκριμένα νούμερα, αλλά αν σας είπανε αυτό που αναφέρει εδώ ο GKAM, οτι δηλαδή ακόμα και τηρώντας ευλαβικά, όπως λές τους χρόνους και τους κανόνες ασφαλείας, πάλι υπάρχει περίπτωση για νόσο (έστω και ελαφριάς μορφής!!!)
Παράθεση:
Μετά όμως από το μήνυμα του Χρήστου αρχίζω να έχω αμφιβολίες για πολλά πράγματα.
Το προφίλ της τελευταίας μου κατάδυσης ήταν 25,6 μέτρα και σύνολο 65 λεπτά (με σταση στα 3 μ σύμφωνα με το suunto). Με πίνακες δεν βγάινει τέτοια βουτιά (είναι εκτός ορίων εκτός αν κάνω multi level υπολογισμούς και εκεί σίγουρα θα κάνω λάθος)
Με το suunto (ρυθισμένο σε P1 ή P2 για συντηρητικό μοντέλο) δεν έχω βιώσει κάτι μέχρι σήμερα (περα από το συνηθισμένο βούλωμα στο δεξί αυτί -λόγω ιγμορίων- αν ανεβώ σχετικά γρήγορα τα τελευταία 3-4 μέτρα)
Σκέφτομαι όμως κατά πόσον είναι καλύτερο (και φυσικά ασφαλέστερο) να βουτάω από δώ και μπρός μόνο με πίνακες και να αφήνω το computer απλά σαν χρονόμετρο.
|
Προφανώς και είναι ασφαλέστερο, αφού οι χρόνοι σου θα γίνουν απίστευτα μικροί!!!! Καλύτερο δεν ξέρω αν θα είναι καθ' ότι θα κάνεις 2 ώρες προετοιμασία για 20 λεπτά βουτιά!!!!
Παράθεση:
Άλλωστε μέσα σε τέτοια ποσοστά ζούμε και αν τα σκεφτόμαστε συνέχεια ...
|
To να έχεις επίγνωση του κινδύνου (έστω και ελάχιστου) είναι πάντα καλό, αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο!!!!