![]() |
|
Νέα, ειδήσεις, πληροφορίες που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: Τσούχτρες απειλούν τη Μεσόγειο (e-tipos)
Καλά, καλά....
θα βγάζω δελτίο πριν πάω για μπάνιο ![]() (παρακαλείσθε όπως παρακολουθείτε τακτικά τις ανακοινώσεις) Λοιπόν, η Physalia προφανώς δεν μας αφορά ακόμα (δυστυχώς δηλαδή γιατί πολύ θα ήθελα μία φωτό για το άβαταρ που το έχω κλεμμένο ![]() Όσο για την Pelagia, που πραγματικά μας αφορά, μικρή συμβουλή για εσάς και τους φίλους σας: Αν αποφασίσετε για οποιοδήποτε μαζοχιστικό λόγο να πάτε για μπάνιο χωρίς στολές και μπουκάλες (μα γιατί να το κάνετε αυτό αλήθεια ![]() Μου έχει τύχει πολλές φορές να κολυμπάω ανάμεσα σε πραγματικά ΠΟΛΛΕΣ Pelagia, αλλά με τη μάσκα μπορούσα να τις αποφεύγω χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αν πάλι βρεθείτε ξαφνικά μπροστά τους, απλώστε το χέρι και σπρώξτε τις από το καπέλο (ομπρέλα). Αυτά που τσιμπάνε είναι τα νημάτια που κρέμονται από κάτω τους. Το καπελίνο είναι παντελώς ακίνδυνο και προσφέρεται ακόμα και για χαδάκια. Ακόμα καλύτερα, όταν τις δείτε βγάλτε και καμιά φωτό, είναι πανέμορφες! Κουράγιο, μέδουσες είναι θα περάσουν..... ![]()
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Θυμαμαι οταν ημουνα μικρος ειχαμε παει για διακοπες στην Καλαματα( βασικα στον Αγιο Ανδρεα) και μειναμε στο σπιτι ενος ξαδελφου μου διπλα στη θαλασσα. Εκεινη την εποχη οταν ειχε πανσεληνο μαζευονταν απο την προηγουμενη μερα τσουχτρες στην παραλια και ετσι ΔΕΝ επρεπε να μπουμε θαλασσα. Ο μικρος ξαδελφος μου ομως οπως παντα εκανε το αντιθετο. Δεν τον ειδα μετα τη ''βουτια'' αλλα ακουσα αγρια κλαματα. Την αλλη μερα...
|
||||
|
||||
Αλλα για ενα λεπτο. Νομιζω οτι οι τσουχτρες, οι μεδουσες κτλ μπορουν να κινουνται απο μονα τους. Στα ντοκιμαντερ βλεπω να κουναν το καπελο, κατι σαν να το αναδιπλωνουν. Δεν ξερω αν καταλαβατε.
Επισης, ποιες πρεπει να προσεχουμε? Μερικες φορες οταν βουταμε βλεπω παρα πολλα πολλα πολλα ''γυαλια'' τα οποια ειναι ακινδυνα. Ειναι κανενα ειδος ακακης μεδουσας?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() [/quote]Αν αποφασίσετε για οποιοδήποτε μαζοχιστικό λόγο να πάτε για μπάνιο χωρίς στολές και μπουκάλες (μα γιατί να το κάνετε αυτό αλήθεια ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|