![]() |
|
|||||||
| Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές... |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Απάντηση: Σχεδιασμός Μultilevel..
Παράθεση:
![]() Τι θα πει υποχρεωτικό και μη;;; Εμένα το πρόγραμμά μου έλεγε Multilevel..... ...που σημαίνει κατά τη γνώμη σου ότι, παρόλο που καθόμουν σε μία τάξη και διδασκόμουν τις πολυεπίπεδες καταδύσεις, ο εκπαιδευτής μου δεν ήταν υποχρεωμένος να ξέρει να μου τις διδάξει????? ![]()
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
Εάν το πρόγραμμα που ακολούθησες για το AOW της PADI περιείχε multilevel κατάδυση, ο εκπαιδευτής σoυ όφειλε να σου διδάξει τη ρόδα. ΄ Τώρα, εάν δεν το έκανε ή δεν ήξερε, τότε οφείλεις εσύ να ενημερώσεις και τον ιδιοκτήτη του καταδυτικού (εάν είναι διαφορετικό πρόσωπο) και την PADI για μη τήρησ standards. A.
|
||||
|
||||
|
Μαρία αυτό που λέει ο Αντρέας είναι ότι η πολυεπίπεδη κατάδυση είναι επιλεγώμενη. Η επιλογή γίνεται με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στο καταδυτικό κέντρο και μέρος που βρίσκεται (δεν μπορείς π.χ. να επιλέξεις drift dive σε μέρος όπου δεν υπάρχουν ποτέ ρεύματα). Ο δύτης επιλέγει με την καθοδήγιση του εκπαιδευτή του 3 από τις πέντε καταδύσεις.
Πέρα από αυτό ο AOW υποψήφιος που επιλέγει την πολυεπίπεδη κατάδυση στο σύστημα εκπαίδευσης της PADI θα πρέπει να μάθει την χρήση της ρόδας. Κάθε κατάδυση έχει και κάποιες προδιαγραφές αναφορικά με τις δεξιότητες που πρέπει να κατέχει πολύ καλά ο εκπαιδευόμενος προκειμένου να περάσει με επιτυχία. Αυτές για την πολυεπίπεδη κατάδυση είναι: 1. Calculate the no decompression limits of a two depth-level dive using The Wheel. 2. Execute a no decompression, two depth-level dive that begins with a direct descent to the deepest level, progresses to the second depth level, followed by a direct ascent to 5 metres/15 feet for at least a three minute safety stop. 3. Ascend between depth levels at a rate not to exceed 18 metres/ 60 feet per minute using a depth gauge and timing device or dive computer. Όπως φαίνεται στο πιό πάνω η χρήση της ρόδας είναι υποχρεωτική. Επίσης στο σύστημα εκπαίδευσης της PADI αναφέρεται η έννοια του "mastering the skill" ή απλά "mastery" που σημαίνει η επιδειξη δεξιότητας ή απαραίτητης γνώσης από μέρους του εκπαιδευόμενου και η αναγκαία επιβεβαίωση από μέρους του εκπαιδευτή ότι ο δύτης μπορεί με επαναλήψιμο τρόπο και χωρίς δυσκολία να εκτελεί τις δεξιότητες ή να χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη γνώση. Δύτης που επιλέγει την πολυεπίπεδη κατάδυση οφείλει να μάθει τη ρόδα και ο εκπαιδευτής του οφείλει να το διασφαλίσει αυτό. |
|
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
Δε νομίζω να είπα πουθενά ότι είχα επιλέξει το course του Trimix και δε μου είπαν τίποτα για τις κορεσμένες καταδύσεις..... ![]() Έλεγα λοιπόν ότι ήμουν στην τάξη και διδασκόμουν ML αλλά δεν μου εξήγησαν τη ρόδα..... ![]() ![]()
|