![]() |
|
Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Απάντηση: 21-30.09.2008: Kea Dive Expedition (K.D.E. - Καταδυτική Αποστολή στην Κέα)
Δεν ξέρω πόσο μπορώ να βοηθήσω, αλλά ίσως τα παρακάτω φανούν χρήσιμα, στα παιδιά της αποστολής:
Κοιτώντας προσεκτικά την εικόνα απο το σόναρ, το δικινητήριο αεροσκάφος, έχει μικρές πιθανότητες να είναι Γερμανικό. Στη διάρκεια του πολέμου, στην Μεσόγειο επιχειρούσαν κυρίως με Messerschmitt Me 110 και Junkers 88 (Μιλάω για τα δικινητήρια). Κανένα απο τα δύο δεν ταιριάζει σε αυτές τις διαστάσεις (Μ: 13 - Π: 16 το πρώτο και Μ: 13 - Π: 20 το δεύτερο). Απο την μεριά των συμμάχων, υπάρχει το Bristol Beaufighter (Μ: 13 - Π: 17), και το ... Vickers Wellington (Μ: 20 και Π: 26) !!!!!!! Η πιθανότητα να είναι αυτός ο ΄τυπος, είναι πολύ μεγάλη, για να μην πώ 100%. Βέβαια, ο τύπος έδρασε σε μικρούς αριθμούς, αλλά αυτό δεν έχει τόσο σημασία. Οτι πετάει... πέφτει κι΄ όλας ! Η περίπτωση να είναι άλλης δύναμης (π.χ. Ιταλικό) είναι σχεδόν μηδενική, γιατί οι Ιταλοί χρησιμοποιούσαν τρικινητήρια αεροσκάφη βομβαρδισμού, για λόγους που δεν αφορούν το παρόν πόστ. ΠΑιδιά, αν χρειαστείτε κάποια άλλη πληροφορία, είμαι στην διάθεσή σας. Το θέμα ήταν μια παλιά μου τρέλα και την ξαναθυμήθηκα μόλις είδα την ανακάλυψή σας. Πάντα τέτοια και για άλλη μια φορά : καλές εξερευνητικές βουτιές. |
|
|