![]() |
|
Νέα, ειδήσεις, πληροφορίες που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: Το Τέλος του Κόσμου (όπως τον γνωρίζουμε)
γιατί θεωρούμε τόσο απελπιστικά τραγικό το ενδεχόμενο να εξαφανιστεί η ανθρωπότητα; Τόσο καλά τα έχουμε καταφέρει για να θέλουμε να συνεχίσουμε στον αιώνα τον άπαντα;
Εν πάσει περιπτώσει, ούτε το πρώτο "κυρίαρχο" είδος που εξαφανίζεται θα είμαστε, πιθανότατα ούτε το τελευταίο. Life goes on. Κι οι δεινόσαυροι υπέροχοι ήταν, εξαφανίστηκαν. Και νέες υπέροχες μορφές ζωής εμφανίστηκαν και κυριάρχησαν. Life goes on. Δλδ σιγά τα "περιούσια" όντα που είμαστε, που το σύμπαν δεν μπορεί να κάνει χωρίς εμάς. Τα κάναμε σκατά, ή κατά άλλους και φυσικά θα ερχόταν η ίδια εξέλιξη, θα εξαφανιστούμε, και όσο ο πλανήτης θα συνεχίσει να υπάρχει, η ζωή θα "εφευρίσκει" νέους τρόπους και μορφές για να αναπτυχθεί. Και κάποτε κι ο πλανήτης θα σταματήσει να υπάρχει και σε κάποιο galaxy far far away κάποιος ίσως να παρατηρήσει τη supernova και θα συνεχίσει τη ζωή του όπως έκανε μέχρι τότε. Κάθε είδος έχει τον κύκλο του, να έρθει, και να εξαφανιστεί. Μέχρι τότε, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι πραγματικά "οικολογικό", τότε το πιο ειλιρινές είναι : Κίνημα για την Εθελοντική Εξαφάνιση του Ανθρώπου ![]() |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Χ : Ξέρεις πιστεύω ότι το μόνο δίκαιο θα ήταν η αναδιανομή του πλούτου... Υ : ναι, είναι κι αυτή μια άποψη ... όμως, να σε ρωτήσω κάτι ; Έχεις λεφτά; Χ : Ξέρεις πιστεύω πως είναι τεράστια πρόκληση να κυκλοφορούν με τερατώδη SUV στο κέντρο... Υ : ναι, είναι κι αυτή μια άποψη ... όμως, να σε ρωτήσω κάτι ; Έχεις Cayenne; Χ : Ξέρεις, πιστεύω πως θα έπρεπε επιτέλους να σταματήσουν τη χριστιανικό προσυλητισμό στα σχολεία... Υ : ναι, είναι κι αυτή μια άποψη ... όμως, να σε ρωτήσω κάτι ; Πιστεύεις στο Χριστό; Χ : Ξέρεις, πιστεύω ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί το ψαροντούφεκο... Υ : ναι, είναι κι αυτή μια άποψη ... όμως, να σε ρωτήσω κάτι ; Ψαρεύεις; ... Το αν έχει κάνει κάποιος μια επιλογή που να τον φέρνει να έχει ιδίον όφελος από μια συγκεκριμένη θέση έναντι μιας άλλης, επηρεάζει την ορθότητα της σκέψης του; Αν όχι, τότε δεν νομίζω πως η ερώτησή σου βοηθάει the least bit. Αν ναι, υπάρχει περίπτωση να είναι προς το καλύτερο; Κάτι για "χωρίς φόβο και πάθος" λέγανε κάποιοι κάποτε... |
|
||||
|
||||
Ένα "όχι" θα ήταν αρκετό ...
![]()
|
|||
|
|||
...προφανώς το ερώτημα σου έχει μόνο μία απάντηση, η οποία προτιμάς να βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου.
Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, καλύτερα είναι να μην την κάνεις εξαρχής ![]() Αλλιώς τι νόημα έχει να μου λες εσύ ποια είναι η απάντησή μου που "αρκεί" |
|
||||
|
||||
Το ερώτημά μου είναι απλό και σαφέστατο. Έχεις παιδιά ; Κι αν θέλεις, ναι, έχει μία μόνο, απλή απάντηση για όσους δεν είναι ψεύτες. Για τους ψεύτες και τους πολυλογάδες, το ερώτημά μου έχει πολλές απαντήσεις ... αλλά καμία από αυτές δεν έχει νόημα και αξία.
Παύλος Β. Βουλουτιάδης Φυσικός Α.Π.Θ - Εκτελωνιστής PADI Divemaster Μέλος Ε.Α.Θ Μέλος Σ.Ε.Θ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παύλος Βουλουτιάδης : 27-10-08 στις 19:01. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Στο καλό και να μας γράφεις ![]() |
![]() |
|
|