![]() |
|
Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες... |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: 12.08.2008 - Διασυλλογικό ΟΧΙ στους Αγώνες Ψαροτούφεκου
Λέτε να ευαισθητοποιήθηκαν η ΕΟΥΔΑΤΚ και ο ΠΣΑΥΚ.?
![]() http://www.spear-fishing.gr/index.ph...=113&Itemid=51 Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Σχόλια:
Παράθεση:
Απλώς αφαιρούνται απ' το αποτέλεσμά τους. Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
Ας απαγορεψουν και οποιασδηποτε μορφης αλιεια για 3 μηνες στην περιοχη μετα απο ΚΑΘΕ αγωνα .
Για καθε επιπλεον αλιευμα να μπαινει και χρηματικο προστιμο . Οι σωστοι αθλητες πιστευω θα συμφωνουν αφου δεν ξεφευγουν και σεβονται την θαλασσα .
|
||||
|
||||
Στην ιστοσελίδα Rib and Sea ξεκίνησε προσπάθεια για την κατάργηση του αγωνιστικού ψαροτούφεκου. Μπορείτε να δείτε την σχετική ανακοίνωση εδώ
Εννοείται ότι είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Για τον λόγο αυτό, οι τρεις Σύλλογοι (Τηθύς, Ε.Α.Θ. και Σ.Κ.Α.), στείλαμε σήμερα την παρακάτω επιστολή συμπαράστασης, στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας: Παράθεση:
![]() Για να δούμε ![]()
|
||||
|
||||
παρ όλα αυτά η ΕΟΥΔΑΤΚ με 1 ή 2 Α , ...
συνεχίζει το βιολί της. Παράθεση:
Παράθεση:
αναλήψεις-καταθέσεις μέχρι Πέμπτη!!!! ![]() ![]() ![]() 10.gps βυθόμετρα όλα κανονικά.!!! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
απο το : http://www.spearfishingforum.gr/view...hp?f=13&t=8739
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Ανακοίνωση του ΝΟΑΗ "Άπνους" όπως αναρτήθηκε σε φόρουμ ψρτούφεκου:
Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ppetross21 : 13-08-09 στις 07:00. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Στα πλαίσια της ΕΟΥΔΑΤΚ ως αθλητική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται και η δραστηριότητα του ερασιτεχνικού υποβρυχίου ψαρέματος για αναψυχή. Ως εκ τούτου, ζητώντας να καταργηθεί πάσης φύσεως αθλητική αλιεία, ζητάτε απο εμάς που πάμε για ψάρεμα κάθε ΣΚ με τους φίλους (και δεν μετέχουμε σε επίσημους αγώνες) να μας καταργήσετε την επαφή μας με τη θάλασσα. Αν και δεν έχω συμμετάσχει σε αγώνες Υ/Ψ μέχρι σήμερα, θεωρώ ότι είναι ένας πρώτης τάξεως επιστημονικό πεδίο για να γίνει έρευνα πάνω σε αυτό για τις όποιες συνέπειες στο περιβάλλον. Βέβαια υπάρχουν δεν υπάρχουν περί τις 150 εργασίες δημοσιευμένες για το Υ/Ψ και τις επιπτώσεις στην αλιεία. Και μόνο το παγκόσμιο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για το αντικείμενο καταδυκνύει την σοβαρότητα της απειλής (= αφού δεν ασχολούνται σοβαρά, δεν μπορεί να είναι σοβαρή η καταστροφή. Όποιος έχει ασχοληθεί με έρευνα ξέρει πολύ καλά ότι ένα σημαντικό/φλέγον ζήτημα (ειδικά όπως είναι η μείωση των ιχθυαποθεμάτων!) τραβά και πολλούς ερευνητές στο πεδίο του). Χαιρετώ Φοίβος |
|
||||
|
||||
Φοίβε, δεν συμφωνώ και πολύ με τον συλλογισμό σου.
Εκτός αν παραδέχεσαι ότι ούτε η παράκτια αλιεία έχει επιπτώσεις αφού ούτε γι'αυτήν υπάρχουν επαρκείς μελέτες.... Οι πρώτες -και ελάχιστες στην Ελλάδα- μελέτες για την τράτα έγιναν μόλις τα τελευταία 10 χρόνια και για την βιντζότρατα μόλις πρόσφατα με την ευκαιρία του νέου κανονισμού για την αλιεία. Αυτά όλα δεν ήταν καταστροφικά πριν;;; Επίσης δεν υπάρχουν καθόλου μελέτες για το πόσο καταστροφικός είναι ο δυναμίτης ή το ψαρομπούκαλο.... ....Η έλλειψη μελετών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διάφορους λόγους αν και συνηθέστερα έχει να κάνει με τις εγγενείς δυσκολίες στην επιστημονική προσέγγιση και καταγραφή μιας δραστηριότητας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν συνιστά απόδειξη μη καταστροφικότητας. Ειλικρινά, το εκτιμώ πολύ που το ψάχνεις σοβαρά το πράγμα, αλλά προσπάθησε να αποφύγεις τα εύκολα συμπεράσματα..... (Μια που ασχολείσαι πάντως και δείχνεις ειλικρινές ενδιαφέρον να μάθεις περισσότερα, προτείνω να ψάξεις με τι δικαιολογία απαγόρεψαν το ΨΤ του ροφού στην Τουρκία. Θα είχε ενδιαφέρον για όλους μας να μάθουμε, άσε που η Τουρκία δεν είναι Γαλλία και άρα μας επιτρέπονται και οι συγκρίσεις... ![]()
|
|||
|
|||
Παράθεση:
![]() Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι η κατάσταση της θάλασσας είναι όπως παλαιότερα όσον αφορά την ποιότητα των βυθών. Απλά αναφέρω ότι βλέπω πολλά ψάρια, χωρίς όμως να μπορώ να ξέρω τι θα έβλεπα πριν 20 χρόνια. Είμαι βέβαιος απο συζητήσεις με ελάχιστους πολύ καλούς παλιούς ψαροκυνηγούς, ότι παλαιότερα υπήρχαν περισσότερα ψάρια. Αλλά και διαφορετική ποιότητα των υδάτων. Χαρακτηριστικά, φίλος απο κυκλαδονήσι μου έχει αναφέρει για την διαφοροποίηση της διαύγειας των νερών τα τελευταία 20 χρόνια. Απίστευτος ψαροκυνηγός (τόσο καλός που ποτέ δεν θα μπορέσω να φτάσω). Με τρομερές γνώσεις για όλες τις επαγγελματικές μορφές αλιείας αφού είχε εργαστεί και σε καΐκια (τράτες, γρι γρι κτλ). Εκείνος μάλιστα θεωρεί την καταστροφή της τράτας και του γριγρι χειρότερη και απο αυτή του δυναμίτη. Μου έχει αναφέρει λοιπόν πάρα πολλά προβλήματα, και μου έχει ξεκαθαρίσει ότι η περιβαλλοντική μόλυνση είναι ορατή (ένα παράδειγμα στη διαύγεια σε σχέση με πριν 20 χρόνια). Μαρία, είναι περισσότεροι απο ένας οι ψαροκυνηγοί που θέλουν προστατευμένες περιοχές χωρίς καμίας μορφής αλίευση απο όλους. Ούτε επαγγελματίες, ούτε ερασιτέχνες. Οι περιοχές αυτές καλό θα είναι να χαρακτηρίζονται ως προστατευόμενες για 2-3 χρόνια, και μετά να αποχαρακτηρίζονται και να δημιουργούνται νέες. Έτσι όλοι θα απολαμβάνουμε την ομορφιά του βυθού. Και κανείς δε θα νιώθει στερημένος, αφού οι περιοχές θα εναλλάσσονται. Σέβομαι απόλυτα αυτή σας την επιθυμία. Το παράδειγμα της Αλλονήσου δεν είναι καλό. Γιατί εκεί επιτρέπεται η επαγγελματική αλιεία, όχι το Υ/Ψ. Για τους ξένους δηλαδή, γιατί για τους ντόπιους, τέλος πάντων. Για το ζήτημα των κυκλάδων και τη Γυάρο μίλησα με κάποιον εκπρόσωπο της Greenpeace στο τηλέφωνο. Μου ανέφερε ρητά ότι δεν θα απαγορευτεί το Υ/Ψ στις κυκλάδες παρά μόνο η βιομηχανική αλιεία (τράτες, γρι γρι κτλ), αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Βλέπεις πολλές φορές ξεκινάμε σιγά σιγά, και μετά βρισκόματσε προ εκπλήξεων. Άλλωστε η Greenpeace δεν έχει ξεκαθαρίσει γραπτώς τις προθέσεις της. Αναφέρουν αόριστα να επιτρέπεται μόνο η μικρή παράκτια αλιεία, αλλά πουθενά δεν γράφουν για Υ/Ψ, ερασιτέχνες, δεν ορίζουν πουθενά ότι στη μικρή αλιεία περιλαμβάνεται και το Υ/Ψ και η ερασιτεχνική αλιεία γενικότερα. Αν το έκαναν, να είσαι σίγουρη ότι θα είχατε πολύ μεγαλύτερη απήχηση. Άλλωστε, ποιος ερασιτέχνης δεν θα στήριζε τη προσπάθεια σας, αν αναφέρατε (ΓΡΑΠΤΩΣ) ότι θα επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία (και το Υ/Ψ) στα νησιά. Κανένας δε θα μιλούσε για τη Γυάρο. Για τους επαγγελματίες δεν αγχώνομαι. Ο κόσμος των Υ/Κυνηγών είναι μικρός και λίγο πολύ τους γνωρίζω όλους. Άσε δε που είναι φανατικοί ψαροκυνηγοί οι περισσότεροι, δικοί μας άνθρωποι (όχι όλοι φυσικά). Είναι φίλοι Μαρία ![]() Παράθεση:
![]() Ευχαριστώ για την απάντηση ![]() Παράθεση:
![]() Όπως 'εγραψα και στη Μαρία, δεν θεωρώ ότι έχουμε περισσότερα ψάρια (ή έστω τα ίδια) που είχαμε παλαιότερα. Απλά ανέφερα ότι βλέπω πολλά ψάρια. Πράγματι είναι περιοχές που τα ψάρια ακόμα και στα πολύ βαθιά είναι πολύ τρομαγμένα. Πρόσφατα είχαμε μια καταγγελία (αναρτήθηκε στα φόρουμ) ότι κάποιος ψάρευε παράνομα νύχτα με μπουκάλα στα βορεινά της Τζιάς. Εντελώς συμπτωματικά φίλος πήγε για ψάρεμα εκεί το ίδιο ΣΚ που συνέπεσε και η ανακοίνωση. Μου ανέφερε ότι τα ψάρια ήταν πολύ βαθιά και πάρα πολύ τρομαγμένα. Και σε άλλα μέρη έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, όπου ξέρουμε ότι γίνεται παράνομη αλιεία (διευκρίνηση: δεν θεωρώ αυτούς που αλιεύουν παράνομα, ούτε αυτόνομους, ούτε ψαροκυνηγούς όπως έχω πει και παλαιότερα. Βλάκες τους θεωρώ...). Συνήθως το θέαμα λοιπόν των τρομαγμένων ψαριών οφείλεται σε πολύ μεγάλη αλιευτική πίεση. Οι βαθύτες ψαροκυνηγοί που ξέρω είναι συνήθως πολύ διακριτικοί (για να μπορούν να συλλαμβάνουν ψάρια σε μια βουτιά, συνήθως σε 1.40-2.00 λεπτά βουτιά, προσεγγίζουν το ψάρι, χτυπάνε και το παίρνουν και στην επιφάνεια). Εικόνες που τα ψάρια μένουν ήρεμα μακριά απο εμάς σημαίνει ότι ξέρουν πολύ καλά τι είμαστε και είναι τρομαγμένα απο εμάς. Εικόνες που τα ψάρια τρέχουν πανικόβλητα να κρυφτούν, ακόμα και αν βρισκόμαστε πολύ βαθιά έχει να κάνει με παράνομη αλιεία. Αυτό γιατί η πίεση απο εμάς είναι προοδευτική ως προς την αύξηση του βάθους. Δηλαδή στο τρόπο ψαρέματος μας, πλησιάζουμε προοδευτικά (βουτιά τη βουτιά) τα ψάρια, και ειδικά στη τεχνική του καρτεριού (που κατά κόρον χρησιμοποιείται στα βαθιά) κάνουμε τα ψάρια να έρθουν σε εμάς. Οπότε δημιουργείται η αίσθηση του κινδύνου αν συλλάβουμε πολλά ψάρια απο ένα τόπο, αλλά παράλληλα διατηρείται η αίσθηση ότι μακριά είναι ασφαλή (άρα και ήρεμα, αρκεί να μένουν μακριά). Για το άνοιγμα στην αυτόνομη κατάδυση: χαίρομαι! Νομίζω ότι ήσασταν πολύ αδικημένοι. Έως πάρα πολύ!!! Απο την άλλη, όσο ποιο πολλά μάτια υπάρχουν εκεί έξω, τόσο πιο ασφαλής είναι ο βυθός και η θαλάσσια ζωή. Δεν ξέρω όμως άλλες αλλαγές στη νομοθεσία που έγιναν. Επίσης θεωρώ ότι σε επίπεδο περιβαλλοντικής ρύπανσης είμαστε ακόμα σε πολύ άσχημο επίπεδο. Εκεί περιμένω να δω αλλαγές, όταν σοβαρευτούμε στον περιορισμό των ρύπων. Σας χαιρετώ Φοίβος |
![]() |
|
|