![]() |
|
Εντοπίσατε ρύπανση ή κάποιο άλλο πρόβλημα; Ενημερώστε μας να αντιδράσουμε όλοι μαζί |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!
Δημήτρη....
για τη δική σου όμορφη ματιά, για τον δικό σου τρόπο προσέγγισης ζωντανών και πραγμάτων, ποτέ δεν αμφέβαλα... Η Ποσειδωνία -και συγχώρεσέ με γι'αυτό- ήταν ένα μικρό (αθώο στη βάση του) τέχνασμα, για να μας φέρει ξανά όλους μαζί στην αρχική κατάσταση της "ακούσιας βλάβης". Κι αν την χρησιμοποίησα με τόση σιγουριά είναι γιατί εγώ πρώτη την έχω βλάψει άθελά μου επανειλλημμένα. Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο από άγνοια βλάπτει ο άνθρωπος και ποτέ εις γνώση του. Και όσο πιο πολύ χρησιμοποιεί κανείς τη λέξη "γνώση" για να δικαιολογήσει τα ένστικτά του τόσο μεγαλύτερη φαντάζει στα μάτια μου η άγνοιά του. Αλλά δεν μπορώ, αλήθεια δεν μπορώ, να καταδικάσω τον αδαή, όσο προκλητικός και αν είναι.... Σε κάποια φάση της ζωής μου που είχα αρχίσει να απελπίζομαι με το ανθρώπινο είδος, που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν έχει υπάρξει χειρότερο λάθος στην ιστορία του πλανήτη, βρέθηκε στα χέρια μου ο Γραμματικάκης.... Και αν η ανθρώπινη διανόηση είναι πράγματι η προσπάθεια του πλανήτη να αποκτήσει συνείδηση και να αρχίσει επιτέλους να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του; Αν η ιδέα της νοόσφαιρας δεν είναι και τόσο μεταφυσική τελικά; Αν πράγματι το μόνο που μπορεί να μας εξυψώσει, εμάς-τους-γήινους-όλους, είναι να αρχίσουμε να κάνουμε συνάψεις; Συνάψεις κι όχι χαρακώματα, έτσι γι' αλλαγή, μήπως τυχόν κι υπάρχει κάτι που αν το μοιραστούμε γίνουμε όλοι καλύτεροι.... αν όχι τώρα την εποχή του διαδικτύου τότε πότε;; Όπως και να'χει, ξέρω ότι ο κόσμος αλλάζει. Το βλέπω καθημερινά, δεν είναι ακατόρθωτο, δεν είναι εξωπραγματικό, μόνο που θέλει έναν κόπο -ε, και; τι καλό έγινε ποτέ εύκολα; Πιστεύω ακόμα ότι (σε πείσμα του ηλίθιου επι το πλείστο τρόπου που συνεχίζει να εξελίσσεται ![]() Τα αίματα ήταν πάντα εκεί. Οφείλαμε κάποια στιγμή να τα κοιτάξουμε. Σιγά σιγά θα καταλάβουμε και τι πρέπει να κάνουμε με αυτά. Σιγά σιγά.