![]() |
|
Εντοπίσατε ρύπανση ή κάποιο άλλο πρόβλημα; Ενημερώστε μας να αντιδράσουμε όλοι μαζί |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!
Βρε παιδιά ...
...δεν είπε κανείς να μην φάτε ψαράκι ή να μην ταΐσετε την οικογένεια και τα παιδάκια σας με αυτό. Τα ψαρο-μανάβικα γεμάτα ψάρια είναι , που τις περισσότερες φορές τα πετάνε κιόλας γιατί εάν περάσει λίγο ο καιρός παύουν να είναι φρέσκα και δεν πωλούνται ( αποτελέσματα της υπερ-αλιείας που λέγαμε ) . Δεν μιλάμε για τα κατεψυγμένα στα ράφια των σούπερ μάρκετ , ότι ποθήσει η ψυχή σου ! ( βέβαια αυτά δεν είναι φρέσκα και από πολλούς δεν θεωρούνται καλά για βρώση , λόγο του ότι όλα τα άλλα που τρώμε είναι ?!? ). Αλλά αφού ψαρεύονται που ψαρεύονται τα φουκαριάρικα ας τους κάνουμε και την τιμή να φαγωθούν να πιάσει τόπο και ο θάνατος τους. Εδώ μιλάμε για την ευχαρίστηση που απορρέει από τον φόνο σαν δραστηριότητα αναψυχής . Δεν νομίζω να παίρνει κανείς το ψαροντούφεκο στις μέρες μας και στη χώρα που ζούμε για να ταΐσει την οικογένεια του , γιατί διαφορετικά θα λιμοκτονούσε !? . Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο , όχι μόνο δεν με βρίσκει αντίθετο , αλλά θα πάω να κυνηγήσω και μαζί του για να τον βοηθήσω να θρέψει τα παιδάκια του . Δόξα τον διάολο , στις πολιτισμένες κοινωνίες που ζούμε ( εμείς οι τυχεροί ) πρόβλημα παχυσαρκίας έχουμε και τα ινστιτούτα αδυνατίσματος δίνουν και παίρνουν. Το να τρεφόμαστε με σάρκα και να προκαλούμε φόνο για επιβίωση είναι εντελώς διαφορετικό από το να προκαλούμε φόνο για ευχαρίστηση. Ευχαριστώ. ![]() |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Προσοχή!! Στη Χαλκιδική, οτιδήποτε κινείται υποβρυχίως είναι επικηρυγμένο!
Εγώ πάντως πείστηκα ότι εξελικτικά [sic]το κρίσιμο εκείνο σημείο της βιολογίας του ανθρώπου ήταν η ικανότητα του θηρευτή.
Ο πραγματικός οικολόγος λοιπόν πρέπει να εντρυφήσει στα αρχέγονα συναισθήματα της ανάγκης για φόνο, προκειμένου να επιστρέψει στη φυσική του καθαρότητα [pun intended]. Να παρατήσουμε λοιπόν την καλλιέργεια και την εκτροφή, που μας αλλοτρίωσαν και μας αποξένωσαν από τη φυσική μας κατάσταση, και να προσπαθούμε να τραφούμε ως κυνηγοί άγριων ζώων και συλλέκτες παρθένων καρπών από μια ανόθευτη φύση. ![]() Τότε φυσικά δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε να επιστρέψουμε στις σπηλιές και τα tribes, είτε να καθαρίσουμε κανά δυο δισεκατομμύρια ανθρώπων. Γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να μείνει κολυμπηθρόξυλο στον πλανήτη. Γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι, η φύση του ανθρώπου ΔΕΝ είναι ο κυνηγός άγριων ζώων ούτε ο συλλέκτης παρθένων καρπών. Καλώς ή κακώς (κατά βάση βέβαια ούτε καλώς ούτε κακώς) there is no match στη φύση για την ικανότητα του ανθρώπου να εξολοθρεύει. Η Φυσική Ισορροπία -που τόσο ρομαντικά εξυμνείται- δεν μπορεί να περιορίσει "εξωτερικά" τον άνθρωπο ώστε να διατηρήσει τον εαυτό της. Δεν υπάρχει φυσική ισορροπια αν αποφασίσουμε ότι για να φάμε κρέας πρέπει να κυνηγήσουμε άγρια ζώα, και για να φάμε φρούτα πρέπει να τα μαζέψουμε από "άγρια" δέντρα. Ο ίδιος ο άνθρωπος έχει στη φύση του να αυτοπεριορίζεται και ΜΟΝΟ έτσι έρχεται η ΦΥΣΙΚΗ ισορροπία. Η φύση του ανθρώπου είναι η ΤΕΧΝΙΚΗ, η ΛΟΓΙΚΗ, ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Αυτά που του επέτρεψαν να καλλιεργεί και να εκτρέφει προκειμένου να περάσει από το στάδιο των σπηλιών και των tribes σε κάτι παραπάνω. Αυτά που του επέτρεψαν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να εξασκεί χωρίς αυτο-περιορισμό τα κάποτε ζώωδη ένστικτά του κυνηγιού και της συλλογής. Η απόλαυση του φόνου θα ήταν όντως ανθρώπινη φύση, αν ως είδος μας περιόριζαν τα υπόλοιπα είδη του πλανήτη και οι φυσικές συνθήκες -όπως γίνεται με τα διάφορα είδη του πλανήτη-. Όμως αυτό δεν συμβαίνει. Ο φόνος, ο κυνηγός, ο συλλέκτης ΔΕΝ είναι τα εξελικτικά προτερήματα του ανθρώπου. Η στρεβλή αυτή ρομαντική ενατένηση φαντασιακών καθαρών σχημάτων, πέρα από την ανεδαφικότητά της, οδηγεί μονάχα σε αυτά που περιγράφει ο Δημήτρης Gallon [ ![]() Μην προσπαθείτε να θεωρητικοποιήσετε τις παρορμήσεις σας. Αντ' αυτού καλύτερα να προσπαθείσετε να αναπτύξετε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σας εξελικτικά προτερήματα, και να προσπαθήστε να πείσετε ΛΟΓΙΚΑ πως μπορείτε να εξασκείτε τις παρορμήσεις σας. Περί της οικολογίας του ανθρώπου και της "τοποθέτησής" στο φυσικό κύκλο, όπως επίσης και για την αστειότητα της προβολής μιας δήθεν φυσικής κατάστασης στα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου είδους, μπορούμε να το συνεχίσουμε αν θέλετε. ![]() |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
φοβάμαι μην τυχόν και θαφτεί και μείνει κανείς χωρίς να το διαβάσει.... Τι όμορφα, τι όμορφα, μπορώ πλέον να περάσω ανώδυνα όλο αυτο το θρεντ, χωρίς να ξαναμιλήσω ποτέ, απλά φέρνοντάς το μπροστά.....
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
Ανακρίβειες σωρηδόν και το κακό είναι πως εκσφενδονίζονται με επιστημονικό περιτύλιγμα και φιλοσοφίες της πλάκας...
Λες και είναι αναγκαίο…Τι οικολογίες και μοντέλα και φιλοσοφίες κ.τ.λ. Τίποτα από αυτά δε χρειάζεται…Ορθολογισμός… Παιδεία…Να σέβεσαι τον άλλον… Άκουσον μεν… που έλεγε και ο πρόγονός μας…Αλλά εμείς είμαστε των νεοτέρων φιλοσόφων, των Ευρωπαίων…Δεν καθόμαστε να μάθουμε πρώτα ποιους διάβαζαν αυτοί… Δεν έχει νόημα πλέον... Οι μεν συναυτοδύτες μου (sorryMpampiniotis) αφορίζετε τους δε, χωρίς οι περισσότεροι να δέχεστε κουβέντα...Έχει κάνει όντως μεγάλο κακό η μόδα του ‘‘ευαισθητοποιημένου περιβαλλοντικά’’ ανθρώπου ειδικά στο νεοέλληνα που είναι πάντα των άκρων…Πάει το δάσος… Οι δε συνψαροντουφεκάδες μου (againsorryMpampiniotis), προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους πως δεν είστε εγκληματίες καταφεύγοντας στο τέλος, μερικοί, στο: οκ, είστε φλώροι, μόνο εμείς καταλαβαίνουμε το βυθό, εμείς είμαστε οι εκλεκτοί του Ποσειδώνα ...βγάζοντας τον πραγματικό εαυτό σας…Μόνο εμείς καταλαβαίνουμε τη θάλασσα… Τη μια ο άνθρωπος ως κυνηγός, την άλλη να είναι απαράδεκτο και ντροπή να είναι κυνηγός… Στην τελική δεν είναι απαραίτητο να τα βρούμε… Συνυπάρχουμε χρόνια τώρα, δεν αποτελούμε τη μεγάλη απειλή για το οικοσύστημα αυτό. Και οι δυο θέλουμε να είναι καλά το οικοσύστημα αυτό για να μας τρέφει το στομάχι ή/και το μυαλό… Το πρόβλημα όλων είναι κυρίως αισθητικό…άλλον τον χαλάει να βλέπει και άλλους να χαίρονται τη θάλασσα, τον άλλον τον χαλάει να βλέπει κυνηγούς ψαριών… Δεν έχει νόημα πλέον η συζήτηση από εδώ… Απλά όχι άλλες επιστημονικές μαλακίες…ήμαρτον… |
|
|||||
|
|||||
Παράθεση:
Τώρα που μας λες ότι η οικολογία, τα μοντέλα και (κυρίως) η Φιλοσοφία δεν ανήκει στην Παιδεία -που θεωρείς απαραίτητη- μήπως τελικά επαναλαμβάνεις κι εσύ την ίδια μπούρδα αλλά με άλλες λέξεις? Αν δεν θεωρείς την μόρφωση ως ένα από τα απαραίτητα συστατικά της Παιδείας δηλ. τι θεωρείς? Μήπως τον κοινωνικό ευπρεπισμό ή το να μη χρησιμοποιεί κάποιος "κακές λέξεις"? Όπως λέμε γαλλικά και πιάνο? Παράθεση:
Η Εξέλιξη ξέρετε έχει παρελθον-παρόν-και-μέλλον, γι αυτό λέγεται εξέλιξη. Το να χρησιμοποιούμε αντίστροφη-δαρβινική θεώρηση όπου μας βολεύει (είμασταν κάποτε κυνηγοί - θα είμαστε πάντα) απομονώνοντας επιλεκτικά κάποια ζωώδη χαρακτηριστικά -που πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχουν καν μέσα μας- για να δικαιολογήσουμε σημερινές μας συμπεριφορές, είναι το λιγότερο αφελές. Ακόμη χειρότερα δεν είναι αφέλεια, είναι σοφιστεία την οποία κάποιοι προσπαθούν να προάγουν σε επιχείρημα, επειδή βρίσκονται σε άμυνα και θέλουν να υπερασπίσουν τις επιλογές τους. Από αυτή την άποψη θεωρώ πολύ πιο τίμια τη στάση του abalou που είπε: Αυτός είμαι, γουστάρω να κυνηγάω, το χαίρομαι και σας γράφω εσάς τους οικολόγους και τις ισορροπίες σας εκεί που δεν πιάνει μελάνι, παρά να με θεωρεί κάποιος βλάκα και να μου τσαμπουνάει επιχειρήματα του κώλου περί της αιώνιας κυνηγετικής φύσης του ανθρώπου. Εκτός αν έχει ανάγκη να δικαιολογηθεί κι ο ίδιος στο εαυτό του για αυτό που κάνει. Εκεί πάω πάσσο. Το φαινόμενο λέγεται εκλογίκευση και θα πρέπει να απευθυνθεί στον ψυχίατρό του, όχι σε μένα. Εγώ συγχωροχάρτια δεν δίνω, όπως δεν ζητάω από κανέναν. Όχι ρε φίλε... τι να γίνει... έχω διαφορετικά γονίδια, μη με τσουβαλιάζεις... μάλλον δεν είχαμε κοινούς προγόνους... είμαι ολίγον gay που λέει κι ο Δελβερούδης, αλλά το δοκίμασα πρώτα (το ψαροτούφεκο εννοώ και το ψάρεμα - μη πάρει ο νους σας στο πονηρό) και μετά αποφάσισα να γίνω ο κουνιστός δύτης με τη φωτογραφική μηχανή ![]() Παράθεση:
ή να το θέσω αλλιώς, τα ξαναδιαβάζεις καθόλου αυτά που γράφεις ή απλώς συνδυάζεις προτάσεις για να κάνουν ενοιολογική ομοιοκαταληξία? Εσύ δηλ. σαν ψαροκυνηγός αυτές τις διαθέσεις έχεις για τους αυτοδύτες: άλλον τον χαλάει να βλέπει κι άλλους να χαίρονται τη θάλασσα ...και μετά όταν φοράς τις μπουκάλες, συχτηρίζεις τον εαυτό σου γιατί την προηγούμενη μέρα έπιασες ψάρια? Πρόσεχε γιατί σε βλέπω καμμιά μέρα να σου επιτίθεσαι ... ![]() Με αφορισμούς όπως ο παραπάνω ομως (επιστημονικές μαλακίες) το μόνο που μας λες είναι: Αφήστε παιδιά, εγώ ξέρω εσείς είστε άσχετοι. Οι "επιστημονικές μαλακίες" όμως, όταν έστω και σε έναν ελάχιστον βαθμό είναι επιστημονικές, μπορούν να στηρίξουν μια συζήτηση, κι αν έχεις τα κότσια κάτσε και αναίρεσέ τις μία προς μία, σε πιο σημέιο συμφωνείς και σε ποιο διαφωνείς. γιατί το πρόβλημα ολόκληρης της συζήτησης είναι ένα και το αυτό: "Εγώ Ξέρω". Καθένας πιστεύει πως Παιδεία είναι: "αυτό που κατέχω εγώ". Αν συναντήσουμε κάποιον που φανερά δεν μπορεί να ανταποκριθεί ή να μας καταλάβει (μειωμένο λεξιλόγιο, έλλειψη εμπειρίας, κοινωνικές παρωπίδες) τον χαρακτηρίζουμε ως καθυστερημένο και απαίδευτο. Μολις συναντήσουμε κάποιον που μας βάζει άγνωστες λέξεις, αντί να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε, να αναλογιστούμε μήπως ξέρει κάτι παραπάνω, τον χαρακτηρίζουμε ως σνόμπ γιατί πάλι "το αποδεκτο επίπεδο συζήτησης είναι μόνο το δικό μας". Μάλλον πρέπει να ξεκινήσουμε από τον ορισμό της λέξης "Συζήτηση" και μετά να προχωρήσουμε στον ορισμό της λέξης "Εξέλιξη"? ...και Εξέλιξη όχι με την δαρβινική έννοια αλλά πολύ πιο απλά με την έννοια της ενηλικίωσης, της προσωπικής και κοινωνικής ωρίμανσης, της ανάπτυξης της ικανότητας του διαλόγου... Ίσως θα πρέπει να ξανα-ορίσουμε και τη Νοημοσύνη, γιατί σίγουρα δε σημαίνει να παραθέτουμε γελοίους λογοτεχνικοποιημένους συνειρμούς ως λογικά επιχειρήματα: Παράθεση:
Παράθεση:
Νοημοσύνη σημαίνει να προχωράς τον εαυτό σου ώσπου να φτάσεις να θαυμάζεις τη ζωή σε κάθε της έκφανση και να σκοτώνεις μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, με σεβασμό και χωρίς ανάγκη τροπαιοποίησης του θύματος σου. Κάποιες απόμακρες φυλές ιθαγενών ήταν σίγουρα πολύ πιο σοφές απο μας τους δυτικούς... Μπορεί να μη γνώριζαν την έννοια της λέξης Ισορροπία αλλά τη ζούσαν...
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου :: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 03-04-09 στις 20:24. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
ξεθαψα αυτο το βιντεακι
μπορω να τους αποκαλεσω αρχιτρομπες ή πειραζει που οδηγω μηχανη? γιατι η λογικη αγρια ζωη = αρνακι στη σουβλα με εχει μπερδεψει λιγακι |
|
||||
|
||||
ειμαι σιγουρος οτι αν καλεσουμε και τα παλικαρια του βιντεο στην κουβεντα θα μαθω και αλλα για την αξιολυπητη υπαρξη μου....
ΥΓ αυριο σαββατο ραντεβου ολοι για σαργους στο αιγαιο παπιες στον ευρο βουβαλια στο κανσας φωκιες στον καναδα φαλαινες στο γιαπ αντιλοπες στην τανζανια οπου να ναι ρε παιδι μου... περιμενα τοσα χρονια να βρεθει ο ανθρωπος που θα δει μεσα στην ψυχη μου, που θα αποκαλυψει το ψεμα με το οποιο αυτο ταιζομαι και να ξυπνησω... να βγω στη φυση....να γινω ενα μαζι της....να σκοτωσω και να ΓΟΥΣΤΑΡΩ σας ευχαριστω για ολη αυτη την κουβεντα νιωθω αλλος ανθρωπος ηδη ΥΓ η ειρωνια μου εμφανως καλυπτει την απουσια επιχειρηματων.... εξαλλου επιχειρηματα χρησιμοποιεις οταν υπαρχει λογικη βαση , οχι στην απουσια της (εκει δλδ που τα επιχειρηματα βαφτιζονται ως "φιλοσοφιες", εκει που ο Πλατωνας θα ηταν ενας ακομα φλωρος....επειδη ξερει να τεκμηριωνει....) |
![]() |
|
|