![]() |
|
Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας Carcharodon carcharias στις Ελληνικές Θάλασσες
Γνωρίζω τουλάχιστον 2 μαρτυρίες ψαροκυνηγών που έχουν διασταυρωθεί μαζί τους (όχι παραμυθάδων). Και οι δύο αναφέρονται στον Κορινθιακό κόλπο.
Στη μια, ο λευκός πέρασε δίπλα απο τον ψαροκυνηγό που έκανε καρτέρι και χάθηκε στα βαθιά. Στη 2η δεν ξέρω λεπτομέρειες. Χαιρετώ Φοίβος |
|
|||
|
|||
Απάντηση: Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας Carcharodon carcharias στις Ελληνικές Θάλασσες
Για συνεχίστε...υπέροχο θέμα!!!
|
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
|||
|
|||
Εχω την εντυπωση οτι οι ψαραδες σημερα , αποκαλουν Λάμια καποιον αλλον καρχαρια , μαλλον τον ταυρο και οχι τον λευκο .
Λιγοι αργοτερα , ημιαναιρωντας αυτο που εγραψα παραθετω : http://www.fishbase.org/Summary/Spec...mary.php?id=88
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MICHALIS : 21-04-09 στις 09:35. |
|
|||
|
|||
Μιχάλη μπερδεύτηκα και δεν έχω τα κιτάπια μου εδώ να ψάξω.
Τι σημαίνει ημιαναιρώντας? Άλλο είδος δεν είναι η Λάμια? Και εγώ νομίζω πως οι ψαράδες δεν ονομάζουν Λάμια το Λευκό. |
|
|||
|
|||
Σύμφωνα με fishbase λάμια λέγεται ο μεγάλος λευκός
http://www.fishbase.org/ComNames/Com...autoctr=248493 Επίσης λέγεται Καρχαρίας, Σκυλόψαρο και Σμπρίλιος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Apollon : 21-04-09 στις 11:43. |
|
||||
|
||||
κοινές ονομασίες....
![]() Λάμια μπορείτε να ακούσετε να αποκαλούν οποιοδήποτε είδος της οικογένεια Lamnidae στην οποία άλλωστε ανήκουν και ο Μεγάλος Λευκος και ο Lamna nasus που αναφέρει ο Μιχάλης. Ενδιαφέρον έχει και η μυθολογική προέλευση του ονόματος http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%...BC%CE%B9%CE%B1 Ωραίο θέμα μας έφερε -ποιός άλλος- ο Tiburon! (= καρχαρίας ισπανιστί ![]()
|
|||
|
|||
Αστειευομενος εφτιαξα μια λεξη , εννοωντας οτι δεν ειμαι σιγουρος για καμμια εκδοχη !
|
|||
|
|||
Οκ Μιχάλη, και εγώ προσπαθούσα να καταλάβω αν έχεις καταλήξει κάπου.
Μάλλον καταλήγουμε στο συμπέρασμα της Μαρίας: Παράθεση:
![]() Συνεχίζοντας τη συζήτηση, για να αναφέρει το είδος του Λευκού ο Κασπίρης (Τα ψάρια της Ελλάδος, Πάτρα 2000) σημαίνει πως έχει αναφερθεί η παρουσία του και στην Ελλάδα ! ![]() |
|
||||
|
||||
Στο τευχος του Απριλιου του γερμανικου περιοδικου "Tauchen" εχει αφιερωμα για την Μεσογειο. Στο αρθρο "Biologie: Mare Nostrum" αναφερει την υπαρξη του λευκου καρχαρια στην Μεσογειο.
Περιττο να πω οτι πουθενα δεν αναφερει κατι για την Ελλαδα. ![]() |
![]() |
|
|