Ααααχ , βαλτός εισαι να με τρελλανεις ξανα Γιωργο , ευχαριστουμε παλι για μια ακομα γευση απο το Baraccuda Point , το οποιο ερχεται συχνα στα υποβρυχια ονειρα μου ακομα και τωρα , 7 χρονια μετα την επισκεψη μου !
Ειχα μεινει αρχικα στο Kapalai , οπου , τοτε τουλαχιστον , οι συνθηκες διαβιωσης ηταν υπεροχες . Τα δωματια πολυ μεγαλα , πολυ καθαρα (και χωρις αποτροπαια μπαμπουρια , ζουζουνια κλπ) και η οργανωση αψογη . Να σκεφτεις , οτι οταν ξεκουραζομουν στο κρεββατι μου , τραβουσα τα ξυλινα panel του τοιχου και εβλεπα σε λιγα μετρα αποσταση με καθε λεπτομερεια ψαρια να κυνηγαν , Lion fish να στεκονται (μαλλον καραδοκουσαν κι αυτα) κλπ !
Θυμαμαι οτι προσφατα ειχε γινει και ενα ατυχημα στο νησι (Sipadan) με μια φορτηγιδα με φορτιο οικοδομικα υλικα για να χτισουν στο νησι (

) . Τους επιασε καιρος , μπαταρησε η φορτηγιδα και εσπειρε ολο το υλικο στον υφαλο προξενωντας ζημιες και οργισμενες αντιδρασεις διαφορων οργανωσεων . Τοτε ηταν που η κυβερνηση της Μαλαισιας , βαθυτατα προσβεβλημμενη απο τις αντιδρασεις , ανακοινωσε οτι το νησι θα κλεισει για τους τουριστες (η διαμονη τουλαχιστον ) για να μαθουν αυτοι να θορυβουνται στο χωριο τους . Πιστευω ομως πως ο λογος ειναι καθαρα η φυλαξη της περιοχης λογω πειρατων (Abu Sayaf ) και εδαφικης κυριαρχιας . Το μερος του υφαλου που επληγη , ηταν ηδη κατεστραμμενο (νεκρη φυση , μπρρρρρρ...) απο καταιγιδες και δυναμιτες , οπως μου εξηγουσαν οι dive guides
Το Sipadan θεωρειται απο πολλους ο Νο 3 καλυτερος καταδυτικος προορισμος παγκοσμιως . Δεν εχω παει σε πολλα μερη , αλλα το πιστευω αυτο . Οι μνημες ειναι ανεξιτηλες και οσα χρονια και να περασουν , θα θελω να βρισκομαι εκει (ειδικα αν μπορεσω να μεινω παλι στο νησι , αλλα οπως και να εχει ξαναπηγαινω !) .
Γιωργο να εισαι παντα γερός και να πηγαινεις σε ολα τα ομορφα μερη του πλανητη μας !!
Γιωργο (Καρελα ) , οταν πηγα εγω τα νερα ηταν διαυγεστατα , το καθαρο οπτικο πεδιο απεραντο . Μαλλον ειχαν πεσει πολλες βροχες την περιοδο που πηγε ο Γιωργος Δελ. και θολωσαν . Αντε , παμε παρεα στο επομενο ?