![]() |
|
Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
Απάντηση: Nudibranchs ή Γυμνοβράγχια
Ρε έψιλε τι τους έριξες για μαλάγρα, πλάκα μας κάνεις;
![]() Τέλειες ![]() |
|
||||
|
||||
για μαλάγρα????? εμένα , τον Αδωνη (οχι Γεωργιάδη!!! για όνομα....
![]() ______________________________________________ λοιπόν: τοποθεσία: νήσος Αμμουλιανή , δυτικά του κεντρικού νησιού θερμοκρασία βυθού 17 βάθος: -15 μ __________________________________________ είχε αναφέρει φίλη την ύπαρξή τους στην ευρύτερη περιοχή αλλά έψαξα πάρα πολύ να τα βρώ μαζεμένα, η περιοχή τους είναι αρκετά πλούσια σε τροφή. __________________________________________________ __________ Ευχαριστώ φον Πουρσανίδη μας ![]()
|
||||
|
||||
Χαρά μου να βλέπω γυμνοβραγχιακια (μιάς και εχω καιρό να βραχώ για να δω...
![]() Την επόμενη φορά, macro lense και βούρ για τα αυγουλάκια!!!
|
||||
|
||||
σου έχω φλαμπελινούλα να γεννάει αυγουλάκια (πήγα και έσκασα για να τις βρώ)
και για το φίλο μου τον big blue sex sex sex
|
||||
|
||||
Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
ευχαριστώ για την ενημέρωση, ένα κακό που έχουμε οι φίλοι/φίλες κι εγώ είναι που τα ονομάζουμε όλα flabellina για συντομία (κακώς) και λέμε συχνά πυκνά -πάμε στις φλαμπελίνες??-
|
||||
|
||||
Ο φίλος Κώστας Μηλιώνης φωτογράφισε αυτό το εντυπωσιακό γυμνοβράγχιο και συννενοηθήκαμε να ανεβάσω εγώ τις φωτογραφίες του.
Είχα δει και εγώ ένα παρόμοιο στην άκολη Αιγίου μόνο που το δικό μου ήταν αρκετά μικρότερο αφού το εικονιζόμενο ήταν πάνω από 25 cm. Το μέρος είναι κοντά στους "σωλήνες" του Δρεπάνου, ένα εντυπωσιακό μέρος σε βάθος 16-18 μέτρα . Εκεί έχουν ριχτεί πολλοί μεγάλοι σωληνες μήκους έως και 5 μέτρα και έχουν δημιουργήσει ένα σωρό που με τη σειρά του έγινε τεχνητός ύφαλος. Φιλοξενούνται πολλά είδη αλλά και στην άμμο κοντά σε αυτόν τον τόπο θα συναντήσουμε άλλα εξίσου εντυπωσιακά πλάσματα... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
α ρε έψιλε μόνο εσύ με καταλαβαίνεις ![]() άντε συνέχισε έτσι, τέλειες φωτό... |
|
|||
|
|||
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Μήπως θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος? Ψάχνω το όνομα αυτού του ωραίου φίλου που έτυχε να συναντήσω σε κατάδυση μου στο Λουτράκι Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Κάτι κάνω πολύ λάθος και αδυνατώ να δω τις φωτό..... ![]() ελπίζω ο Πουρς να έχει σετάρει καλύτερα από εμένα τον browser του, οπότε θα μάθεις σύντομα! ![]()
|