![]()  | 

| 	

|||||||
| Μόλις γυρίσατε από κάποιο ταξίδι σε μαγικούς εξωτικούς βυθούς; Ε.. δεν θα μας πείτε πως περάσατε να ζηλέψουμε; :-) | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης | 
| 
	 | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Απάντηση: Yucatan Peninsula diving

Παράθεση: 

Nicholas Samaras Underwater Photography  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Είχα και εγώ μια μικρή ευκαιρία για το  "Martin Edge moment"  μου,   

http://www.edgeunderwaterphotography...urtles&tmp=140 και τη χάλασα, μη προλαβαίνοντας να κλείσω το διάφραγμα...... ![]() και θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά να έχω τη φωτογραφία του Edge στο μυαλό μου καθώς ακολουθούσα την χελώνα στην ανάδυση της... ![]()  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Να τις προσέχεις πολύ αυτές τις αναδύσεις..!  

![]()  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Καταπληκτικές φωτογραφίες... 

![]() Τhnx Bob!! Στην φωτό απο το σπήλαιο, φαίνονται τουλάχιστον 10 δύτες, άλλοι με μονές, άλλοι με διπλές... πραγματικά τρομερή φωτό... Πόσοι μπορύν να μπούν στην είσοδο ταυτόχρονα;; Πρέπει να είναι τεράστια η είσοδος για να φαίνονται τόσο μικροί οι δύτες... 

Θάνος Αγγελόπουλος  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Ανέτρεξα στο log του dive computer μου για την συγκεκριμένη βουτιά και ανακάλυψα ότι έκανα μια γρήγορη ανάδυση απο τα 11 στα 2 μέτρα χωρίς να ενεργοποιήσω το rapid ascent alarm του computer μου! Παρόλο το ότι ήμουν "κολλημένος" στη χελώνα. Πιθανές εξηγήσεις: α. έχω γαμάτο εκπαιδευτή β. η χελωνίτσα έχει ενσωματωμένο rapid ascent alarm τελευταίας τεχνολογίας και ακολουθώντας την έκανα ασφαλή ανάδυση..... Μπα, τελικά μάλλον είμαι γαμάτος δύτης (αλλά να μην επαναλαμβανόμαστε...)  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Και δε μου λες γαμάτε δύτη, μετά την ανάδυσή σου, ξανακαταδύθηκες ή βγήκες έξω? 

| 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

εεεε.....Ξανακαταδύθηκα... Πρέπει να πω ότι δεν βγήκα στην επιφάνεια σε κάποιο σημείο. γιατί? 

| 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Αγαπητέ γαμάτε δύτη, να ρωτήσεις τον γαμάτο εκπαιδευτή σου για τις επιπλοκές του yo-yo diving profile..! 

![]() Πέρα από την πλάκα, όσοι καταδύονται με φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα στα χέρια, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί γιατί είναι πολύ μα πολύ εύκολο να "ξεφύγουν" κοιτώντας την οθόνη ή το viewfinder της μηχανής τους... Safety first!  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Thanos,  

είχα ξεχάσει τους φανατικούς της τεχνικής και σπηλαιοκατάδυσης! Οι Cenote στο Γιουκατάν πρέπει να αποτελούν μοναδικό συνδυασμό ευκολίας σε πρόσβαση ακόμα και για τον αρχάριο δύτη (και όχι σπηλαιοδύτη), που 15 μέτρα ποιο μέσα μετατρέπεται σε πρόκληση και για τον ποιο advanced GUE. Γενικά, είναι μια εξαιρετική εμπειρία ακόμα και οι προσβάσιμες και "τουριστικές" βόλτες που κάναμε εμείς. Δίπλα μας περνούσαν δύτες με στεγανές, διπλές, και όλα τα extra οι οποίοι είτε κάναν προπόνηση είτε ακολουθούσαν μια από τις "άλλες" διαδρομές. Οι είσοδοι σε αυτές που βουτήξαμε ήταν πελώριες. Σκέψου ότι στην Dos Ojos, υπήρχαν τουλάχιστον 2 πλατφόρμες για τους δύτες και αυτούς που κάναν μασκο-πέδιλο! Ενώ αν θυμάμαι καλά, στην είσοδο υπήρχαν 5 μίτοι με διαφορετικές διαδρομές! Η χερσαία πρόσβαση και τα πρώτα 100 κυβικά μέτρα υποβρύχιος έμοιαζαν με πανηγύρι. Νόμιζα ότι θα κολυμπάμε με όλους αυτούς τους άγνωστους δύτες ο ένας πάνω στον άλλο. Μετά ακολουθούσες ένα μίτο, και δεν έβλεπες δύτη για ένα τέταρτο! Ανα πάσα στιγμή θα πρέπει να υπήρχαν πάνω απο 50 δύτες μέσα. Μια και να ανεβάζεις μια-μια τις φοτο είναι σπαστικό, (και δεν δουλεύουν και τα Links), δείτε εδώ: http://picasaweb.google.com/sfougarisb/CenoteDiving Προσωπικά πήρα μια γεύση για την σπηλαιοκατάδυση και αποφάσισα ότι προτιμώ τους υφάλους και τα ψάρια!  | 
![]()  | 

| 

|