Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο akef
Το αν το καταδυτικό κέντρο έχει ευθύνη η όχι για μένα:
Αν το καταδυτικό έχει σωστό εξοπλισμό προς ενοικίαση, έχει κάνει σωστό και ολοκληρωμένο briefing κι έχει ελέγξει σωστά και διεξοδικά τα πτυχία των αυτοδυτών, νομίζω οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΘΥΝΗ!!!
Η ευθύνη είναι όλη ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ!! Εμείς ξέρουμε την εκπαίδευσή μας, εμείς ξέρουμε τις δυνατότητές μας και τα όρια μας και εμείς ορίζουμε την βουτιά μας.
Γιατί όταν πάμε στο καταδυτικό κέντρο θέλουμε κάπου να ρίξουμε την ευθύνη ενώ όταν πάμε να βουτήξουμε μόνοι μας την αναλαμβάνουμε εξ' ολοκλήρου;;;;
|
Συμφωνώ με το τι λές πιο πάνω αν ο πελάτης σου είναι σωστός. Αλλά αν εγώ, ο Dive Guide, δεν κοιτάξω πόσο αέρα έχει ο συγκεκριμένος δύτης, για τον οποίο γνωρίζω από τις προηγούμενες καταδύσεις ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μέσα στο νερό, δεν ανταποκρίνεται με το σωστό τρόπο, δεν ακολουθεί το τι εχεί ειπωθεί στο briefing και αφήνει τον αέρα του να κατέβει στα 20bar και ακόμα λέει ότι είναι εντάξη απο πλευράς αέρα θα πώ στο αφεντικό μου ότι είναι επικύνδινος. Αν πνιγεί γιατι με τα 20bar μου πεί ότι είναι ΟΚ και δεν το ελέγξω πιού θα ακουστεί το όνομα?? Κάποιου Πολωνού που πνίγηκε σε διακοπές καθώς έκανε κατάδυση με το ΦΧΨΩ κέντρο στη ΑΒΓ περιοχή.