![]() |
|
|||||||
| Ό,τι ξέρουμε ή θέλουμε να μάθουμε για τους θαλάσσιους οργανισμούς |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
|
Απάντηση: Αναγνώριση Θαλάσσιων Οργανισμών
Παράθεση:
Δυστυχώς εμείς οι έλληνες δεν το πολυέχουμε με τα ονόματα, το Μαλάκια και το Καρκινοειδή δε λέει τίποτα. Θα μπορούσαμε ανοίγοντας κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες να βάλουμε και γενικές περιγραφές π.χ. Μαλάκια: Θαλάσσια Σαλιγκάρια, Γυμνοβράγχια, Αχιβάδες, Καλαμαροχτάποδα κλπ (ή Μήπως Γαστερόποδα, Δίθυρα, Κεφαλόποδα; ) Είναι λιγάκι ζόρικο ή εγώ πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό; ![]() Παράθεση:
και από εκεί και πέρα, βοηθάμε όλοι με ό,τι γνωρίζουμε και όταν καταλήξουμε το ταξινομούμε σε επιστημονικές κατηγορίες (Φύλο, Τάξη, Οικογένεια κλπ), αναφέροντας τις πηγές της ταξινόμησης και το όνομα του/των φωτογράφου/ων. Δημήτρη εσύ πώς το βλέπεις αυτό; Άλλος κανείς κάποια γνώμη; Θα μπορούσαμε όντως να καταλήξουμε με κάποια φανταστική βάση παρουσίας ειδών στις ελληνικές θάλασσες. Αφήστε που μετά ο Δημήτρης θα μας έφτιαχνε και χάρτες εξάπλωσης ειδών με GIS και θα καταλήγαμε σε ένα διαδραστικό αποτέλεσμα, ολοένα αυξανόμενο που θα ξεκινάει από εμάς και θα απευθύνεται σε όλους....Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα. Ελπίζω να τη βρίσκετε κι εσείς ενδιαφέρουσα.....