Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Ο Σύλλογος 'ΤΗΘΥΣ' > Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες - Δράσεις του Συλλόγου
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Οι προτάσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες...

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-05-10, 16:33
RNA

Απάντηση: Σ.Ε.Α. Τηθύς: Δράσεις περί παράνομων ανελκύσεων και Καταδυτικού Κώδικα Συμπεριφοράς περι ν

Τα συγχαρητήρια μου. Επιτέλους κάποιος έπρεπε να ενααντιωθεί συλλογικά στο θέμα αυτό και θα περίμενα και να συνυπογραφεί και απο τους υπόλοιπους Συλλόγους των αυτοδυτών μιας και είναι κάτι που δεν πρέπει να του δίνουμε τοπικιστικό χαρακτήρα. (αυριο μπορεί να συμβεί και αλλού)

Δυστυχώς όμως σήμερα έλαβα μέσω mail φωτογραφία με καραβάνα που κατά δήλωση τους αποστολέα έχει ανελκυστεί από το Ορια και του έχει δωρισθεί από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να παίξω τον ρόλο του εισαγγελέα παραθέτω την φωτογραφία και οποια πληροφορία χρειαστεί στον Σύλλογο έτσι ώστε να διερευνηθεί η αλήθεια της δήλωσης και αν ναι, ποιος το έκανε από το ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ και εάν και όπου υπάρχουν εύθυνες να αποδοθούν.

Επιτέλους αυτό το απόστημα του "σηκώνω" πρέπει να σπάσει και ο Σύλλογος απέδειξε ότι έχει την δύναμη να το κάνει.

Παραθέτω τη φωτογραφία και οι αναγνώστες (μέλη και μη μέλη) ας κρίνουν.

Παλιά 13-05-10, 16:52
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Σ.Ε.Α. Τηθύς: Δράσεις περί παράνομων ανελκύσεων και Καταδυτικού Κώδικα Συμπεριφοράς περι ν

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο RNA Εμφάνιση μηνυμάτων
Δυστυχώς όμως σήμερα έλαβα μέσω mail φωτογραφία με καραβάνα που κατά δήλωση του αποστολέα έχει ανελκυστεί από το Ορια και του έχει δωρισθεί από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να παίξω τον ρόλο του εισαγγελέα παραθέτω την φωτογραφία και οποια πληροφορία χρειαστεί στον Σύλλογο έτσι ώστε να διερευνηθεί η αλήθεια της δήλωσης και αν ναι, ποιος το έκανε από το ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ και εάν και όπου υπάρχουν εύθυνες να αποδοθούν.

Επιτέλους αυτό το απόστημα του "σηκώνω" πρέπει να σπάσει και ο Σύλλογος απέδειξε ότι έχει την δύναμη να το κάνει.

Παραθέτω τη φωτογραφία και οι αναγνώστες (μέλη και μη μέλη) ας κρίνουν.
<GDPR Removal> παρ' όλες τις καλές προθέσεις που διατυμπανίζεις, θα έλεγα ότι προφανώς δεν παίζεις το ρόλο του εισαγγελέα αλλά μάλλον δημοσιογράφου του κίτρινου τύπου με τον τρόπο που αναφέρεις αυτά που αναφέρεις στο μήνυμά σου.

Το ξερεις πως το θέμα που ανακινείς είναι σοβαρό και παρ' ολα αυτά αφήνεις να πλανώνται κατηγορίες προς το Δ.Σ. του συλόγου γενικώς και αορίστως.

Για να μη θεωρήσω λοιπόν το μήνυμά σου προβοκατόρικο και αστήριχτο θα ήθελα να αναφέρεις δημόσια τα εξής:

1. Πότε έγινε η υποτιθέμενη ανέλκυση και από ποιον?
2. Ποιος ήταν ο αποδέκτης του δώρου και πότε έγινε η "δωρεά"?
3. Ποιος ήταν ο υποτιθέμενος δωρητής?
4. Ποιος σου έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες?
5. Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις ώστε να θεωρήσεις έγκυρες τις παραπάνω πληροφορίες και να τις δημοσιεύσεις?

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις με βεβαιότητα κάτι από τα παραπάνω ή αρνηθείς να τα αποκαλύψεις, φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις πως το μήνυμά σου εμπίπτει στο νόμο περί συκοφαντικής δυσφήμισης.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 28-04-21 στις 03:26.
Παλιά 13-05-10, 20:24
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό

Παράθεση:
έχει δωρισθεί από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας.
<GDPR Removal> καταλαβαίνεις ότι με δηλώσεις "από κάποιο μέλος του ΔΣ και από κάποιο μέλος του τάδε καποιος κάποτε" ποιο πολύ στο σκοτάδι μας ρίχνεις παρά μας οδηγείς στο φως. Πως δημοσιεύεις αυτό το κείμενο για να κρίνουμε όταν το μόνο που βλέπουμε είναι μία παλιά καραβάνα, μισό κράνος ένα ψυγειάκι και μερικα φελιζόλ; Ο μόνος που ενοχοποιείται στα σίγουρα είναι αυτός που το έχει και σου έστειλε το email.

Θα ήθελα προσωπικά μια σαφή καταγγελία:
Ποιός το έδωσε
Ποιός το πήρε
Πότε έγιναν όλα αυτά.

Eπρεπε να κάνει τις απαραίτητες ενέργιες όπως έκανε ο σύλλογος όπως έκανες και εσύ. Δηλαδή σου έστειλαν απλά ένα email με μια φωτογραφία και σχόλιο "αυτό μου το έδωσε μέλος του ΔΣ" και εσύ το πίστεψες; Αυτά τα κοίτα ένα email με μία καραβάνα, ένα παπούτσι, μία κα...λτσα κτλ κλ για να τα πιστεύει κάποιος πρέπει να είναι αφελής. Επειδή δεν σε έχω για αφελή πες μας παρακαλώ όλη την ιστορία

Αποδείξεις υπάρχουν; Μήπως (λέω μήπως) έπρεπε να αναζητηθούν πριν δημοσιευτεί αυτό το κείμενο; Εαν υπάρχουν σε παρακαλώ και σε προκαλώ να τις παρουσιάσεις είτε εδώ είτε στην δικαιοσύνη. Εαν υπάρχουν πρέπει τουλαχιστον τα μέλη του συλλόγου να ενημερωθούν. Ιδου η Ρόδος <GDPR Removal>

Νεοκλής

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 28-04-21 στις 03:26.
Παλιά 13-05-10, 21:39
RNA

Προφανώς δεν διαβάσατε καλά, επομένως να το επαναλάβω. Μου μεταφέρθηκε καταγγελία ότι μέλος του ΔΣ (και όχι το ΔΣ) δώρισε καραβάνα από το Όρια σε τρίτο άτομο.

Η καταγγελία είναι δημόσια και όφειλα να την μεταφέρω.

Εάν λοιπόν με ρωτάς Φοίβο σαν μέλος του ΔΣ οπως είπα και πριν θα μεταφέρω όλα όσα μου έστειλαν στο ΔΣ για να μάθει το ποιος και το γιατί και ας κρίνει τις περαιτέρω ενέργειες. Και αν νομίζει ότι είναι αβάσιμες είμαι ανοιχτός σε κάθε νομική ενέργεια. Την διεύθυνση μου την γνωρίζει εάν νομίζει ότι θίγεται.

Εάν με ρωτάς σαν αναγνώστης η μέλος της καταδυτικής κοινότητας Φοίβο νομίζω πως το να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου δεν ωφελεί.

Αν δεν κάνω λάθος, (και σε αυτά τα πράγματα γνωρίζεις ότι δεν κάνω λάθος) σε σημερινό σου γραπτό μήνυμα που έστειλες στο κινητό μου, μου είπες ότι το μέλος που και εσύ γνωρίζεις σου εκμυστηρεύτηκε την πράξη εδώ και 2 εβδομάδες.

Οπότε έχω την εντύπωση ότι αντί του Κίτρινου τύπου και της Ρόδου και του Πηδήματος καλό είναι να καταθέσεις και εσύ τι ξέρεις στο ΔΣ μιας και εσύ είσαι μέλος και μετά να αρχίσεις τις διαδικτυακές ανακρίσεις.

Περιμένω τα αποτελέσματα της έρευνας και είμαι στην διάθεση του οποιουδήποτε, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο
Παλιά 13-05-10, 22:46
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι

Παράθεση:
Αν δεν κάνω λάθος, (και σε αυτά τα πράγματα γνωρίζεις ότι δεν κάνω λάθος) σε σημερινό σου γραπτό μήνυμα που έστειλες στο κινητό μου, μου είπες ότι το μέλος που και εσύ γνωρίζεις σου εκμυστηρεύτηκε την πράξη εδώ και 2 εβδομάδες.
<GDPR Removal> αυτά που σου έγραψα, καθώς κι ο λόγος που σου απάντησα με SMS είναι ότι ποτέ δεν μπαίνω στη διαδικασία να μιλήσω δημόσια για πράγματα που δεν γνωρίζω αν δεν είμαι σίγουρος για το το ακριβώς έχει συμβεί και δεν έχω στοιχεία.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποδέχομαι τα στοιχεία όταν υπάρχουν και είναι αξιόπιστα.

Παράθεση:
Εάν λοιπόν με ρωτάς Φοίβο σαν μέλος του ΔΣ οπως είπα και πριν θα μεταφέρω όλα όσα μου έστειλαν στο ΔΣ για να μάθει το ποιος και το γιατί και ας κρίνει τις περαιτέρω ενέργειες. Και αν νομίζει ότι είναι αβάσιμες είμαι ανοιχτός σε κάθε νομική ενέργεια. Την διεύθυνση μου την γνωρίζει εάν νομίζει ότι θίγεται.
Σε ρωτάω κατ' αρχήν ως μέλος του συλλόγου και ως Φοίβος.
Εφόσον ξεκίνησες να αναφέρεις δημόσια πως έχεις στοιχεία (πράγμα που εγώ δεν έχω) οφείλεις -για να μη πλανώνται φήμες για το σύλλογο που ανήκεις- να αναφέρεις επίσης δημόσια όλα τα στοιχεία που γνωρίζεις.
Τι πιο καθαρό από αυτό?

Επαναφέρω λοιπόν τις αυτονόητες ερωτήσεις μου:

1. Πότε έγινε η υποτιθέμενη ανέλκυση και από ποιον?
2. Ποιος ήταν ο αποδέκτης του δώρου και πότε έγινε η "δωρεά"?
3. Ποιος ήταν ο υποτιθέμενος δωρητής?
4. Ποιος σου έδωσε τις παραπάνω πληροφορίες?
5. Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις ώστε να θεωρήσεις έγκυρες τις παραπάνω πληροφορίες και να τις δημοσιεύσεις?

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να δωθούν τα στοιχεία δημόσια, να φανούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και προφανώς θα πρέπει το Δ.Σ. να εξετάσει το θέμα και να καταλογίσει ευθύνες αν και όπου υπάρχουν.
Φαντάζομαι πως κι όλα τα μέλη του συλλόγου το ίδιο θα θέλουν, αφου ξεκίνησες μια τέτοια κουβέντα.

Εσύ γιατί έχεις πρόβλημα να δώσεις δημόσια όλα αυτά τα στοιχεία?
Δεν είσαι σίγουρος για κάτι? Προστατεύεις κάποιον?
Που είναι το πρόβλημα σου δεν καταλαβαίνω?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 28-04-21 στις 03:27.
Παλιά 14-05-10, 00:25
Skipper Skipper is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να δωθούν τα στοιχεία δημόσια, να φανούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και προφανώς θα πρέπει το Δ.Σ. να εξετάσει το θέμα και να καταλογίσει ευθύνες αν και όπου υπάρχουν.
Φαντάζομαι πως κι όλα τα μέλη του συλλόγου το ίδιο θα θέλουν, αφου ξεκίνησες μια τέτοια κουβέντα.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται στοιχεία πριν επιληφθεί επίσημα το θεσμικό όργανο του Συλλόγου μας, που στην περίπτωσή μας είναι το ΔΣ. Είμαστε σύλλογος με κανόνες λειτουργίας, και αυτό μας διαφοροποιεί από τα άλλα "απλά" forums.

Θεωρώ ότι καλώς ο <GDPR Removal> αναδεικνύει ένα ζήτημα που άπτεται των αρχών μας, αλλά επίσης, ότι καλά κάνει και δεν "βγάζει την ντουντούκα" στην φάση αυτή. Κρίνω ότι έτσι προασπίζει τον σύλλογο και τα μέλη του.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 28-04-21 στις 03:27.
Παλιά 14-05-10, 00:41
Το avatar του χρήστη geogeo
geogeo geogeo is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ηλιούπολη

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Skipper Εμφάνιση μηνυμάτων
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται στοιχεία πριν επιληφθεί επίσημα το θεσμικό όργανο του Συλλόγου μας, που στην περίπτωσή μας είναι το ΔΣ. Είμαστε σύλλογος με κανόνες λειτουργίας, και αυτό μας διαφοροποιεί από τα άλλα "απλά" forums.

Θεωρώ ότι καλώς ο <GDPR Removal> αναδεικνύει ένα ζήτημα που άπτεται των αρχών μας, αλλά επίσης, ότι καλά κάνει και δεν "βγάζει την ντουντούκα" στην φάση αυτή. Κρίνω ότι έτσι προασπίζει τον σύλλογο και τα μέλη του.
Καλησπέρα Βασίλη, βλέπω πως ξενυχτάει πολύς κόσμος απόψε

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στην ουσία, αλλά μια και αναφέρεις το θέμα της ντουντούκας και της προάσπισης του Συλλόγου, να πω πως τώρα τελευταία πολλοί προτιμούν να πάρουν πρώτα την ντουντούκα και μετά να απευθυνθούν στον Σύλλογο, εφόσον το θέμα αφορά κατ' αρχήν αυτόν, τα μέλη του και τα μέλη του Δ.Σ. του.

Θα καταλάβαινα πολύ καλά κάθε μορφή δημοσιοποίησης, εάν και εφόσον το Δ.Σ. έκανε γαργάρα και δεν ερευνούσε κάτι το οποίο θα του καταγγελλόταν. Αλλά πρώτα η δημόσια "καταγγελία" και μετά όλα τα άλλα, συγνώμη δεν το καταλαβαίνω. Μάλλον για επιδίωξη εντυπώσεων μου μοιάζει.

Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα συζητιέται από το απόγευμα και σύντομα θα ανακοινωθεί το τι ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε.

Χαιρετώ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 28-04-21 στις 03:28.
Παλιά 14-05-10, 11:08
Το avatar του χρήστη Sunshine
Sunshine Sunshine is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Skipper Εμφάνιση μηνυμάτων
Skipper δεν συμφωνώ καθόλου στο ότι ο RNA προασπίζει το σύλλογο και τα μέλη του. Αντιθέτως εγώ βλέπω κάποιον που ενώ είναι μέλος του Τηθυς εδώ και ένα μήνα τρώγεται με τα ρούχα του, λες κ δεν έχει τίποτα πιο σημαντικό να κάνει στη ζωή του παρά να παριστάνει το ντετέκτιβ ανεξιχνίαστων υποθέσεων παραθέτοντας συνεχώς υπόνοιες περί παράνομων ανελκύσεων, ρίχνοντας έμμεσα ευθύνες στο σύλλογο στον οποίο και ο ίδιος ανήκει.

Ένας σύλλογος ΕΙΝΑΙ τα μέλη του, δεν είναι το ΔΣ. Σύλλογος είμαι εγώ, ο skipper, o RNA κτλ… Αν ήθελε λοιπόν να προασπίσει και όχι να δυσφημήσει το σύλλογο και τα μέλη του δεν θα είχε πράξει με τέτοια μικροπρέπεια….. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλησε να μιλήσει στους ανθρώπους που αποτελούν το σύλλογο, να παραθέσει τα στοιχεία και τους προβληματισμούς του, να συζητήσει για να λυθεί το όλο θέμα και φυσικά αφού ξεδιαλυθεί, αν ισχύει να καταλογιστούν ευθύνες και φυσικά να δημοσιευθεί ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα έκανε ένας άνθρωπος που πραγματικά ενδιαφέρεται για το σύλλογο και για τις προσωπικές του αξίες -και θα τον τιμούσε σαν άνθρωπο και σαν μέλος. Αυτό θα έκανε κάποιος που ΔΕΝ είναι μικροπρεπής και ματαιόδοξος, αυτό θα έκανε ένα μέλος που πραγματικά προσφέρει στο σύλλογο και κατ’ επέκταση στην καταδυτική κοινότητα με πράξεις και όχι με λόγια.

Το θέμα είναι σοβαρό και γι’ αυτό πιστεύω θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σοβαρά και όχι «κατινιστικα». Το post υπονοεί πως το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας του συγκεκριμένου μέλους στο ΔΣ και στο σύλλογο right?

Ομολογώ πως μου’ ρχεται να γελάσω και ταυτόχρονα αηδιάζω βλέποντας αυτό το τσίγκινο πραγματάκι πεταμένο μέσα σε ένα βρώμικο σιχαμερό κάδο σκουπιδιών. Τι άνθρωπος χρησιμοποιεί τα αποφάγια κάποιου για αν ανυψώσει «τη δύναμη του Συλλόγου!!!!»

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 28-04-21 στις 03:28.
Παλιά 14-05-10, 17:21
telxinos telxinos is offline

Διαβάζω διαβάζω και ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω μια άκρη , παρακολουθώ το forum εδώ και αρκετό καιρό και θαυμάζω την προσπάθεια που κάνει αυτός ο σύλλογος
Και ξαφνικά μια καραβάνα !!! από ένα ναυάγιο ???
Πραγματικά έχει κάνεις μια φωτογραφία αυτού του ναυαγίου (ΟΡΙΑ) και μια του ΕΛΛΗ του μισού ΑΔΡΙΑ και τόσον άλλων που κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν σεβαστήκαν στο παρελθόν και τα έκαναν σκραπ για κέρδος .
Για μένα η καραβάνα δεν έχει καμία ουσία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε την κακή συνηθεια εμείς οι έλληνες να βλέπουμε πάντα το δέντρο και να χάνουμε τεράστια δάση .
Οκ και την σήκωσε όποιος την σήκωσε την καραβάνα έχω την αίσθηση ότι την έσωσε γιατί δεν το έκανε υστερόβουλα δεν το έκανε για να βγάλει κέρδος την έχουμε τουλάχιστον έχουμε ένα κομμάτι από αυτό το ναυάγιο που δεν υπάρχει πια .
Οκ είναι μέλος το ΔΣ όλοι είσαστε μελλοντικοί η υπήρξατε ΔΣ και όλοι παλεύετε για ένα σκοπό υπάρχουν αμέτρητα ναυάγια (υπαρκτά ) που για αυτά θα έπρεπε να κάνετε θέμα και να συζητάτε και για τόσα άλλα αντί να προσπαθείτε να βρείτε τι έγινε με την καραβάνα .
Και για να καταλήξω ο σύλλογος είτε είστε ΔΣ είτε όχι είναι το όπλο σας αντί λοιπόν να τον πυροβολείτε υποστηρίξτε τον προτείνετε δράσεις κάντε προτάσεις για να βελτιωθεί σταθείτε διπλά του , βλέπετε που μας οδήγησαν οι νοοτροπίες τύπου ΕΛΛΗΝΑΡΑ που τόσα χρόνια καλλιεργούνται στη ΕΛΛΑΔΑ από όλους μας είναι καιρός να αλλάξουμε λοιπόν και να σταματήσουμε την κριτική για τις καραβάνες και να δείτε πως θα πάτε αυτόν το σύλλογο μπροστά και όχι πίσω .
Κλειστό Θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:01.