Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Εκπαίδευση, Προβληματισμοί και Εμπειρίες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές...

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-07-10, 20:26
Το avatar του χρήστη Deep Rhodos
Deep Rhodos Deep Rhodos is offline

Περιοχή: Rodos
Απάντηση: Σχεση Καταδυτικού κέντρου-ενοικιαστή εξοπλισμού

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο MICHALIS Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολυ δυσκολο το ερωτημα - διλημμα που θετεις . Εχει τυχει , πολυς κοσμος να θυμωσει λογω του οτι δεν νοικιαζεται εξοπλισμος . Θεωρω οτι ο παροχος δεν ειναι μαντης για να ξεχωρισει τον ψαρομπουκαλο , τον παπαρα που θα σηκωσει κατι αλλο που δεν πρεπει απο τον βυθο , που , ο,τι σχολειο και να εχιε κανει (OW , AOW) παιρνει και την γκομενα στην οποια θελει να δειξει ποσο καλυτερος των αλλων ειναι και την παει αδιαβαστη , υποκρινομενος τον εκπαιδευτη κλπ κλπ . Αυτο που ειδα με τα ματια μου , ειναι να κατηγορειται ο παροχος απο το Λιμεναρχειο για την μλκια που εκανε αυτος που νοικιασε εξοπλισμο . Κατ'αρχην εγω , ειτε εχω ειτε δεν εχω δικαιωμα , θα κρατουσα την ταυτοτητα του ενοικιαστη , ενημερωνοντας αμεσα και το Λιμεναρχειο , για να τον πιεσουν να αναφερει που θα βουτηξει (η ερωτηση" για ποιον λογο θα βουτηξετε ειναι μαλλον αστεια) . Θα επαιρνα λεφτα για εγγυηση ικανα να μου καλυψουν πιθανες ζημιες και θα ζητουσα ο,τι κατεβαινε στο κεφαλι μου εκεινην την στιγμη (φυσικα για να επιστραφουν ατοφια σε περιπτωση που επιστρεφεται εξοπλισμος στην κατασταση που τον εδωσα - οποια και να ειναι αυτη ) . Επισης στην περιπτωση που γινει παρανομια , θα ημουν ο πρωτος που τον λιθον θα εβαλλα , (ειτε ως αναμαρτητος , ειτε ως αμαρτωλος ) .
Κατι αλλο . Η αυτονομη καταδυση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ . Χρησιμοποιειται ο ορος αθλημα για να εξυπηρετηθουν συμφεροντα (δικαιως ή αδικως , να ανοιγουν "μαγαζια" χωρις τις απαιτουμενες αδειες , δεν ειναι απαραιτητα παντοτε κακο αυτο) . Αθλημα ειναι , οπως εχω ξαναπει , το μπατμινγκτον και οχι η αυτονομη . Η ελευθερη και οχι η αυτονομη και παει λεγοντας . Μην πειθεστε οτι ειναι αθλημα , που να χτυπαμε τις ζωνες μας στον τοιχο αθλημα δεν ειναι και δεν θα γινει ποτε . Ειναι ενασχοληση , hobby , πασατεμπο και αλλα , που απλα θελει εκπαιδευση και προαπαιτει μια ανεκτη φυσικη κατασταση . Ουτε το χαμαλικι του εξοπλισμου ειναι αθλημα . Μην πειθεσθε ...
Εχεις δίκιο
Η αυτόνομη δέν είναι άθλημα. Δέν έχει τα στοιχεία του αθλήματος (ανταγονισμό, επιδόσεις κλπ). Είναι ενασχόληση, όπως η πεζοπορεία, ορειβασία κλπ.
Οσων αφορά το τί γίνεται με τον εξοπλισμό...άσε καλύτερα μή σου πώ τι έχουνες δει τα δικά μου μάτια....άσε καλύτερα.
Παλιά 16-07-10, 20:35
Skipper Skipper is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Deep Rhodos Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι ενασχόληση, όπως η πεζοπορεία, ορειβασία κλπ.
Θα διαφωνήσω μαζί σας. Δηλαδή ο Edmund Hillary ή ο Sheck Exley (πιο δικός μας) κάνανε απλά το χόμπυ τους ;

Όχι παιδιά. Για μένα η κατάδυση είναι κανονικότατο άθλημα. Μπορεί να μην είναι αγώνισμα, να μην έχει συναγωνισμό και νίκες, αλλά άθλημα πάντως είναι !
Παλιά 16-07-10, 20:53

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Skipper Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα διαφωνήσω μαζί σας. Δηλαδή ο Edmund Hillary ή ο Sheck Exley (πιο δικός μας) κάνανε απλά το χόμπυ τους ;

Όχι παιδιά. Για μένα η κατάδυση είναι κανονικότατο άθλημα. Μπορεί να μην είναι αγώνισμα, να μην έχει συναγωνισμό και νίκες, αλλά άθλημα πάντως είναι !
Εγώ θεωρώ την ελεύθερη (όχι το ψαροντούφεκο-προς θεού) περισσότερο άθλημα.
Παλιά 16-07-10, 21:09
Το avatar του χρήστη seafarer
seafarer seafarer is offline

Περιοχή: ΡΕΘΥΜΝΟ

Eχουμε πει και παλαιότερα οτι σαφώς δεν ορίζεται η αυτόνομη ως άθλημα. Ως αγώνισμα, με την στενή έννοια του όρου. Αγωνίσματα - αθλήματα ορίζονται μόνον τα ολυμπιακά αθλήματα. Να μην τα επαναλαμβάνουμε - δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Η αυτόνομη κατάδυση (για αναψυχή/περιήγηση - το τονίζω) ειναι μια δραστηριότητα αναψυχής, ενα χόμπυ (σε ευρυ φάσμα περιέχει το στοιχείο της άθλησης με τον γενικό όρο)
Στην ουσία την έχω κατατάξει σαν: ΣΠΟΡ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
Αυτός είναι για μένα ο ακριβής όρος!

Οσον αφορά τους πρωτοπόρους εξερευνητές, φυσικά και δεν κάνανε την πλάκα τους ή την αναψυχή τους, αλλα μην μπερδεύουμαι και εδω τα πράγματα.
https://kostasandreadis.wordpress.com/
https://www.facebook.com/kandreadis
https://www.facebook.com/guidedivingmanual/
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-07-10, 21:14
Το avatar του χρήστη seafarer
seafarer seafarer is offline

Περιοχή: ΡΕΘΥΜΝΟ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Skipper Εμφάνιση μηνυμάτων

Αν το δούμε βεβαίως απο την δική σου οπτική θα έλεγα το εξής:
Υπάρχουν δεκάδες αγωνίσματα που γίνονται και καλλιεργούνται με χρήση αυτόνομης συσκευής. Θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν αθλήματα, αφού περιέχουν το στοιχείο του συναγωνισμού.
https://kostasandreadis.wordpress.com/
https://www.facebook.com/kandreadis
https://www.facebook.com/guidedivingmanual/
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-07-10, 11:51
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα

ρίξτε αν θέλετε μια ματιά σε παλιότερο, πιο σχετικό θέμα συζήτησης
Παλιά 16-07-10, 20:48

Πράγματι, υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν εξοπλισμό και άν κάποιος δέν τους νοικιάσει πώς θα βουτήξουν. Σωστό.
Πράγματι, στις δραστηριότητες ενός καταδυτικού κέντρου περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες ενοικίασης - αν και πιστεύω ότι άν στο bereau veritas η συνοδευόμενη και η ενοικίαση ήταν χωριστά πακέτα, δέν θα έκανε κανένας ενοικίαση.
Απο την άλλη όμως σκέπτομαι ότι οι σχολές σε τουριστικά μέρη όπως η Ρόδος έχουν διαφορετική λειτουργία απο αυτές σε μεγάλα αστικά κέντρα. Καταρχήν έχουν πιο εποχιακό χαρακτήρα. Το 95% των πελατών είναι αλλοδαποί επισκέπτες. Γενικά με ενοικίαση δέν ασχολούμαστε σε μεγάλο βαθμό.
Όσων αφορά τώρα στο να νοικιάσω εξοπλισμό και να μήν με ενδιαφέρει τί θα τον κάνει ο άλλος...Συγνώμη ρε παιδιά αλλά δέν μπορώ να το κάνω.
Νομίζω ότι σάν επιχειρηματίας έχω το δικαίωμα να έχω και γώ τις επιλογές μου. Αλλωστε είμαστε 5 εδώ. Αν δέν πάρει από μένα θα πάρει από άλλον.
(η θα βουτήξει με άλλον ή θα κάνει το πτυχίο του με άλλον). Δέν αξίζει ούτε την φασαρία ούτε τα λεφτά. Ούτε με αυτοκίνητο (rent a car που προαναφέρθηκε) θα το έκανα.
Τώρα άν αυτό είναι ανήθηκο....δέν ξέρω ρε παιδιά. Νομίζω πως όχι.
Παλιά 17-07-10, 20:33
Το avatar του χρήστη Zin
Zin Zin is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Deep Rhodos Εμφάνιση μηνυμάτων
Πράγματι, υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν εξοπλισμό και άν κάποιος δέν τους νοικιάσει πώς θα βουτήξουν. Σωστό.
Πράγματι, στις δραστηριότητες ενός καταδυτικού κέντρου περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες ενοικίασης - αν και πιστεύω ότι άν στο bereau veritas η συνοδευόμενη και η ενοικίαση ήταν χωριστά πακέτα, δέν θα έκανε κανένας ενοικίαση.
Απο την άλλη όμως σκέπτομαι ότι οι σχολές σε τουριστικά μέρη όπως η Ρόδος έχουν διαφορετική λειτουργία απο αυτές σε μεγάλα αστικά κέντρα. Καταρχήν έχουν πιο εποχιακό χαρακτήρα. Το 95% των πελατών είναι αλλοδαποί επισκέπτες. Γενικά με ενοικίαση δέν ασχολούμαστε σε μεγάλο βαθμό.
Όσων αφορά τώρα στο να νοικιάσω εξοπλισμό και να μήν με ενδιαφέρει τί θα τον κάνει ο άλλος...Συγνώμη ρε παιδιά αλλά δέν μπορώ να το κάνω.
Νομίζω ότι σάν επιχειρηματίας έχω το δικαίωμα να έχω και γώ τις επιλογές μου. Αλλωστε είμαστε 5 εδώ. Αν δέν πάρει από μένα θα πάρει από άλλον.
(η θα βουτήξει με άλλον ή θα κάνει το πτυχίο του με άλλον). Δέν αξίζει ούτε την φασαρία ούτε τα λεφτά. Ούτε με αυτοκίνητο (rent a car που προαναφέρθηκε) θα το έκανα.
Τώρα άν αυτό είναι ανήθηκο....δέν ξέρω ρε παιδιά. Νομίζω πως όχι.
ολα αυτα τα περι ηθικής δεν τα καταλάβαινω και πολύ καλα.. αυτο που ξερω ειναι οτι αν ερθω στο καταδυτικό σου και δε μου νοικιάσεις μπουκάλα να κανω κατάδυση με τον buddy μου το μονο που θα σκεφτώ ειναι οτι θες 50ευρω για να με πας εσυ για καταδυση...
τωρα αν αυτο το βρισκεις "ηθικό" τις εποχές που ζούμε... ok...

επιλογή σου να μη νοικιάζεις εξοπλισμο... σεβαστο... τα περι ηθικής αστα απεξω...
Παλιά 17-07-10, 20:58
Το avatar του χρήστη ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ is offline

Περιοχή: Βυρωνα

Για να θέσω μια ερώτηση.
Εάν 8 το πρωί ΧΙΚ εμφανιστούνε στο καταδυτικό 3ε….ζακια, και ΧΙΚκρατάνε στο ένα ΧΙΚ τους χέρι την κάρτα ΧΙΚ αυτοδυτη και στο άλλο 3 άδεια ΧΙΚμπουκάλια τζιν και 16 μπύρες ΧΙΚ να τους νοικιάσει εξοπλισμό?
ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ
Παλιά 17-07-10, 21:11
psyche psyche is offline

Περιοχή: Αθήνα

Επίσης νομίζω πως είναι παράνομο να μην μου νοικιάσεις εξοπλισμό, στο βαθμό που είμαι πιστοποιημένος δύτης (και νηφάλιος!).
Το ίδιο και με τα rent-a-car κλπ.
[ΤΟ ίδιο και με τα νυχτερινά μαγαζιά, για να μην ξεχνιόμαστε ότι η πόρτα είναι παράνομη]

Αν υπάρχει νόμιμος λόγος να μην μου νοικιάσεις (πιστοποίηση κλπ) ΟΚ.
Κατά τ' άλλα ΔΕΝ είναι στο χέρι σου.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:46.