![]() |
|
|||||||
| Σχετικά με την καταδυτική αγορά - πείτε τα πράγματα με τ' όνομά τους: τι σας αρέσει, τι σας εκνευρίζει... |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Απάντηση: Μου άρεσε / Με εκνεύρισε - Ανοιχτή κριτική καταδυτικών επιχειρήσεων
Παράθεση:
Αρκεί τα "εποχιακά" καταδυτικά να προσαρμόσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να έχουν μακροπρόθεσμη πολιτική (ετών και όχι μηνών και "αρπαχτής") και να μην πάνε με τη λογική ότι θα κάνουν απόσβεση όλη την επένδυσή τους σε μία σεζόν στην πλάτη του πελάτη, επειδή έτυχε το νησί τους να έχει "ακριβό τουρισμό" και άρα μπορούν να χρεώνουν ότι τους καπνίσει (όπως γίνεται ας πούμε στη Σαντορίνη και τη Ρόδο). ...και για να μη μου πεις ότι μιλάω στον αέρα ας πάρω για παράδειγμα 2 καταδυτικά στη Λίμνη κεριού στη Ζάκυνθο και τους αντίστοιχους τιμοκαταλόγους του 2010 (*): Παράθεση:
Παράθεση:
Έχουν καμμιά σχέση οι παραπάνω τιμές με τις τιμές που αναφέρεις για Ρόδο? Παράθεση:
![]() Αντίστοιχες τιμές έχω συναντήσει και στη Σαντορίνη. Αυτές είναι τιμές για να κόψει κάποιος τις βουτιές ή να μην ασχοληθεί ποτέ με την κατάδυση ![]() Αν οι μόνοι πελάτες που θέλουν αυτά τα καταδυτικά, είναι τουρίστες-κορόιδα που "το φυσάνε", ας μας το πουν να το ξέρουμε - αλλά να δω που θα τους βρίσκουν αυτούς τα επόμενα χρόνια. Αντίστοιχα στη λίμνη Κεριού που έχω βουτήξει με το ένα από τα δύο καταδυτικά, σε πληροφορώ ότι έχει Γερμανούς πελάτες που έρχονται τα τελευταία 5-10 χρόνια και στη full σεζόν έκανε 3 βουτιές τη μέρα με σκάφος 18-20 ατόμων. Κάνε τους πολαπλασιασμούς μόνος σου, να δεις αν βγαίνουν τα οικονομικά. (*) Σημαντική λεπτομέρεια: Πόσα καταδυτικά έχουν τιμοκαταλόγους στο site τους? Μόνο όσοι είναι λίγο πιο σοβαροί... Οι υπόλοιποι "σε κόβουν" και χρεώνουν ανάλογα, αν είσαι έλληνας ή όχι, αν φυσάει βοριάς, πόσα μίλια θα κάνει το σκάφος, πόσο χρέωσε το διπλανό καταδυτικό χθες, κλπ κλπ
Φοίβος Βιλανάκης :: μερικές φωτογραφίες μου :: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 23-07-10 στις 23:29. |
|
|
||||
|
||||
|
Προφανώς φοίβο κατάλαβες λάθος. ΞΕκαθαρίζω λοιπόν: Κατάδυση συμπεριλαμβανομένων όλων__ 45 Ευρώ Επαναλυπτική Κατάδυση___ 25 Ευρώ Πακέτο Καταδύσεων______ Κατόπιν συνεννόησης Ενοικίαση πλήρους εξοπλισμού____ 35 Ευρώ. Οπότε Φοίβο για να κάνει κάποιος μια βουτιά θα πληρώσει 45 ευρώ και για 2 70. Αν δε έχει και εξοπλισμό η τιμή αυτή μπορεί να φτάσει τα 50 ευρώ. Όσα δηλαδή θα έδινες για να νοικιάσεις εξοπλισμό και να συμμετέχεις στα καύσιμα του σκάφους σε μιά παρείστικη κατάδυση στον τόπο σου. Τώρα το 10 βουτιές με 20 ευρώ έκαστη είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι, και θα σου πώ αμέσως γιατί. Οι περισσότεροι αξιότιμοι συνάδελφοι σε αυτό το φόρουμ δεν έχουν καταλάβει το εξής: Για να ξεκινήσει να λειτουργεί ένα καταδυτικό κέντρο την σαιζόν (Πρωτόκολα σκάφους, fbacility σχολής, Instructor fees, Bureau Veritas, Service κομπρεσσέρ και εξοπλισμού, έλεγχος φιαλών κλπ) πρέπει να δαπανήσει ένα αξιοσέβαστο ποσό. Σε συνδυασμό με μισθούς Divemaster και εκπαιδευτών, έξοδα λειτουργίας κλπ, ο κάθε ιδιοκτήτης - με το που βάλει το κλειδί στην πόρτα του καταστήματος του -ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΟΥΚ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΟ ΠΟΣΟ το οποίο πρέπει να βγάλει κατα κάποιο τρόπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενδεχομένως να μήν "βγαίνει" να σε πάρει με σκάφος 7 μέτρα και δυο μοτόρια 135 για κατάδυση μόνο σου Νοεμβρη μήνα με 20 ευρώ. Για να υπάρξει αυτό το καταδυτικό κέντρο και την επόμενη χρονιά πρέπει εκτός από την φήμη του να κοιτάξει και τα οικονομικά του. Έχε επίσης υπόψιν σου ότι η Ζάκυνθος τώρα ξεκινά την κλιμάκωση της Τουριστικής της ανάπτυξης εν αντιθέση με Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο κλπ. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο πακέτο, όχι μόνο της κατάδυσης αλλά και των υπηρεσιών γενικά θα μπούνε πολλά χέρια που θα τσιμπάνε και από ένα κομματάκι. Τελικά απο την τελική τιμή, ο ιδιοκτήτης καταλήγει να παίρνει ενα ποσοστό λίγο πάνω από το 50% Θα μου επιτρέψετε όμως αγαπητοί συνάδελφοι να επαναλάβω τον προβληματισμό μου. Μιλάμε για τιμές, κερδοσκοπικά καταδυτικά κέντρα και εποχιακές αρπαχτές που γδύνουν τον τουρίστα. Δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για καταδυτικά τα οποία στηρίζουν κακούς δύτες, ψαρομπούκαλους κλπ. Δεν σας ενδιαφέρει; Δεν σας ενδιαφέρει το γεγονός ότι στις περιοχές που πάτε και βουτάτε κυκλοφορούν αχαρακτήριστοι με την υποστήριξη κέντρων που ενδεχομένως στηρίζετε;
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
![]() (Σου υπενθυμίζω ότι ο τίλος εδώ ειναι "Ανοιχτή Κριτική καταδυτικών επιχειρήσεων". Που σημαίνει ότι εδώ μέσα μιλάμε με ονόματα). Σε ακούμε λοιπόν ![]()
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
|
||||
|
||||
|
Και για να ξαναγυρισουμε στο θεμα.
Φετος πηγαμε με μια μεγαλυτερη ομαδα απο το καταδυτικο μας στην Λιμνη Κεριου στην Ζακυνθο. Καταληξαμε στο καταδυτικο Turtle Beach. Δια μεσω αυτου κλεισαμε αεροπορικα εισιτηρια, διαμονη, αυτοκινητο και καταδυσεις. Για τους ξενους πελατες του λειτουργει σαν ταξιδιωτικο γραφειο. Και σε πολυ λογικες τιμες. Οι τιμες που ανφερονται πιο κατω ειναι οι τιμες που πληρωσαμε. Συγκεκριμενα μας βγηκε η βουτια στις 22 Ευρω. Αν και το καταδυτικο ειναι σε ελληνογερμανικα χερια, η οργανωση και η διεκπαιρεωση των καταδυσεων ειναι σε απολυτως γερμανικα χερια. Ετσι και ο κυριος κυκλος των πελατων του. Γερμανοι, Αυστριακοι αλλα και πολλοι Ιταλοι και Ανατολικοευρωπαιοι. Ματαια περιμενα ενα briefing στα ελληνικα . Παντως αμα ειναι μια μεγαλυτερη ομαδα Ελληνων στο σκαφος το briefing το αναλαμβανει ο καπετανιος, ο Τιμοθεος.Για τις καταδυσεις εκει τι να πω, σπηλιες, περασματα και αγιος ο Θεος. Σουπερ!!!!! Μειναμε κατεενθουσιασμενοι απο ολα. Παρ ολα αυτα πεταχτηκα και μεχρι το Λαυριο για μερικες βουτιτσες με τον Thoc. Και σε μια απο αυτες γνωρισα και τον Νεοκλη .
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Θέλω να μεταφέρω εδώ τις άριστες εντυπώσεις μου από το καταδύτικό Aegean Divers στη Σαντορίνη. Είχα κερδίσει στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας το λαχνό με το μεγάλο δώρο - 5 διπλές καταδύσεις για μένα και το ζευγάρι μου. Επισκέφθηκα τη Σαντορίνη τέλη Αυγούστου και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου καταδυτικού. Πολλές όμορφες βουτιές στην Καλντέρα, το Ασπρονήσι, στην Παλιά και Νέα Καμένη. Όλα τα παιδιά του καταδυτικού ήταν πολύ εξυπηρετικά και φιλικά. Για τους πελάτες που δεν έχουν όχημα στέλνουν το πουλμανάκι του καταδυτικού στο ξενοδοχείο τους και τους παραλαμβάνει (καθώς επίσης και τους επιστρέφει σε αυτό)! Αφού είχαμε δικό μας όχημα, δίναμε ραντεβού στο λιμανάκι (της Βλυχάδας) και έφερναν εκείνοι τα πράγματα μας έτοιμα φορεμένα στις φιάλες και τα φόρτωναν στο σκάφος. Επιπλέον, αφού τους συναντούσαμε για αρκετές μέρες λόγω των πολλαπλών καταδύσεων, προσφέρθηκαν να ξεπλένουν εκείνοι τα πράγματά μας στο καταδυτικό! Σε όλες τις βουτιές που κάναμε, ούτε εγώ ούτε το ζευγάρι μου χρειάστηκε να κουβαλήσουμε το παραμικρό. Πραγματικά μου έκανε εντύπωση η άποψη που έχει και υποστήριζει ο Κώστας, ο ιδιοκτήτης του καταδυτικού κέντρου, για την παροχή καταδυτικών υπηρεσιών και τουρισμού γενικότερα.
Ευχαριστώ πολύ τον Κώστα Σαρμά, όλα τα παιδιά του καταδυτικού, και τον Σύλλογο μας για αύτο το πραγματικά πάνεμορφο δώρο που μου έκαναν! ΥΓ. Στον ιστότοπο του Trip Advisor μπορείτε να διαβάσετε (στα Αγγλικά - κυρίως) πολλές ανεξάρτητες κριτικές πελατών για το συγκεκριμένο καταδυτικό κέντρο. |
![]() |
|
|