Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Ο πρώτος μου εξοπλισμός
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Θέλετε βοήθεια ή συμβουλές για να διαλέξετε τον πρώτο σας καταδυτικό εξοπλισμό;

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-10-10, 19:41
Το avatar του χρήστη dmanetakis
dmanetakis dmanetakis is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Mοσχάτο, Αθήνα
Απάντηση: Internet Shopping

...και ένα tip για γρήγορη αναζήτηση προιόντων ,τιμών και e-shop , έτσι ώστε με μερικά click να πληροφορείστε άμεσα για αυτο που ψάχνετε .

Υπάρχουν κάποια site για αυτή του δουλειά. Πιθανό υπάρχουν και άλλα , εγώ αυτά χρησιμοποιώ.

Παραθέτω links :

http://www.thefind.com/ ( Αμερική )
http://www.google.co.uk/prdhp?hl=en&tab=wf ( U.K )
http://www.google.com/prdhp?hl=en&tab=wf ( Aμερική )

Δοκιμάστε και καλό ψάξιμο !

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-10, 16:59
greekdiver greekdiver is offline

Kαλησπερα, θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση.
εχω παραγγειλει και γω απο ιντερνετ αλλα μονο απο ευρωπη απο scubastore com και τα περιμενω εντος των ημερων.
Τωρα εχω δει κατι απο αμερικη και θελω να το φερω επιδη δεν εχω ξαναπαραγγειλει απο κει θα εχω προβλημα με φπα και τελωνεια?

ευχαριστω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-10, 17:17
Το avatar του χρήστη tecrec
tecrec tecrec is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο greekdiver Εμφάνιση μηνυμάτων
Τωρα εχω δει κατι απο αμερικη και θελω να το φερω επιδη δεν εχω ξαναπαραγγειλει απο κει θα εχω προβλημα με φπα και τελωνεια?
Επειδή έχω κάνει πάρα πολλές παραγγελίες καταδυτικών από USA , με την τελευταία πριν λίγες μέρες, ο γενικός κανόνας για να μην έχεις προβλήματα και επιβαρύνσεις από το τελωνείο είναι:

1. Να παραγγείλεις ΜΟΝΟ προϊόντα που κατατάσσονται στην κατηγορία sports (σχεδόν όλα εκτός από ότι μπαίνει στην μπρίζα ή έχει μπαταρίες) και σε καμία περίπτωση ηλεκτρονικά

2. Να σου τα στείλουν με USPS (τα αντίστοιχα ΕΛΤΑ των USA, τα οποία συνεργάζονται με τα δικά μας ΕΛΤΑ) [προσοχή: άλλο USPS άλλο UPS]

3. Η παραγγελία να μην είναι μεγαλύτερη από 1ΧΧ$ (το ποσό παίζει, άλλοι λένε 100$, άλλοι 120$, άλλοι περισσότερο, γενικά υπάρχει κάποια μικρή ανοχή)

Εάν ισχύουν ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω (1)+(2)+(3), περνάει το δέμα από Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου, βγαίνει χωρίς δασμούς και πληρώνεις ένα μικρό ποσό 3€ στα ΕΛΤΑ την ώρα της παραλαβής.

Εάν δεν ισχύουν κάποιο ή κάποια από αυτά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκύψουν επιβαρύνσεις, που ξεκινάνε από 60-80€ και κανείς δεν γνωρίζει που μπορούν να φτάσουν κατά περίπτωση.

Βέβαια, πάντα υπάρχουν και οι "ελληνικές" πατέντες, δηλαδή είτε να βρεις κάποια eShops που μπορούν να στα στείλουν υποτιμολογημένα είτε να σου τα στείλει κάποιος ιδιώτης - φίλος σου από εκεί ως ιδιωτικό δέμα / δώρο κλπ. Το ρίσκο και η ευθύνη βέβαια για τις παρατυπίες/παρανομίες σε κάθε περίπτωση είναι δικό σου!

ΥΓ:
Τις εποχές που η ισοτιμία €-$ ήταν 1-1,5 οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές στο USA.

Ακόμη και σήμερα οι τιμές είναι χαμηλές (αλλά όχι σε όλα τα προϊόντα, πχ μερικές φορές τα ευρωπαϊκά είναι ακριβότερα στο USA)

Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι τα προϊόντα από USA είναι ποιοτικά καλύτερα και καλύτερων προδιαγραφών (ακόμη και τα τυποποιημένα συγκεκριμένου brand)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tecrec : 26-10-10 στις 17:26.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-10, 17:25

Ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση ,δυστηχως προκειτε για ηλεκτρονικο συστημα που θελω να βαλω στο σκαφος μου.

Βρηκα πολυ δελεαστικη την τιμη αλλα αν ειναι να πληρωσω εδω τα επιπλεον εξοδα συμφερει να το παρω απο δω...

και παλι ευχαριστω!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-11-10, 11:43

Καλημερα εγω παντως παραγγειλα πραγματα απο scubastore και ομολογω οτι εχουν αργησει κοματακι!
Η παραγγελεια εχει ξεκινησει απο 22 του προηγουμενου μηνα και ακομα να φανει!
Τους εχω στειλει 3 μυνηματα και δεν μου εχουν απαντησει!
Tα πραγματα θα ερθουν με dpd εχω αρχισει και ανχωνομε!
Καμοια συμβουλη παιδες?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-11-10, 21:47
manta_ray manta_ray is offline

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο greekdiver Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημερα εγω παντως παραγγειλα πραγματα απο scubastore και ομολογω οτι εχουν αργησει κοματακι!
Η παραγγελεια εχει ξεκινησει απο 22 του προηγουμενου μηνα και ακομα να φανει!
Τους εχω στειλει 3 μυνηματα και δεν μου εχουν απαντησει!
Tα πραγματα θα ερθουν με dpd εχω αρχισει και ανχωνομε!
Καμοια συμβουλη παιδες?
Έχω παραγγείλει και εγώ τρεις φορές πράγματα από scubastore και τις δύο απ' αυτές τα πράγματα που ήθελα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα γιατί δεν τα είχαν ούτε εκείνοι αλλά τα περίμεναν από τον εκάστοτε προμηθευτή. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως λάμβανα e-mail για το τι γίνεται με την παραγγελία μου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-11-10, 13:13

Τελος καλο ολα καλα!

Για να μην τα πολυλογω το δεμα μου ηρθε μετα απο τηλ που πηρα στην Ισπανια.
Ειχαν κανει πατατα και μολις τους πηρα τηλ το δεμα μου ηρθε την αλλη μερα με αλλη μεταφορικη!
Τεσπα θα το ξανασκεφτω να ξαναπαραγγειλω πραγματα απο κει,εχουμε που εχουμε τα προβληματα μας θα προβληματιζομαστε και για τις παραγγελειες μας?
Δεν λεει!Παλι καλα που τους πηρα αλλιως ακομα το δεμα μου θα ψαχνα!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:22.