![]() |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: Ο Πάρσιφαλ, οι ουσίες, και οι τρύπες
@ Έκτωρ, Καρέλας, Νεοκλής
Νομίζω ότι η προβληματική δεν έγινε απόλυτα αντιληπτή γι΄ αυτό δευτερολογώ. Ο σύλλογος πολύ σωστά έπραξε και έστειλε την επιστολή της 11/5/2010 με θέμα του την „Αναφορά του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αυτοδυτών «Τηθύς» για πιθανή παράνομη ανέλκυση όπλου από ναυάγιο αεροσκάφους Junkers 52 του Β’ Π.Π. στην θαλάσσια περιοχή της Κέας“. Το θέμα αυτό έχει πάρει τον δρόμο του και τρέχει. Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολήσει είναι το νέο θέμα που προέκυψε, τουτέστιν η επιστολή της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων προς τις εκτελεστικές αρχές, και η παραποίηση του τίτλου του αρχικού θέματος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ σε „διενέργεια παράνομων καταδύσεων σε αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αφαίρεση οπλισμού του ...“, όταν μάλιστα το αεροσκάφος αυτό ήταν εν δυνάμει ΑΓΝΩΣΤΟ και ταυτοποιήθηκε σαν αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όχι μόνο μετά την κατάδυση σε αυτό αλλά και μετά την διεξοδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Από την ρηματική αυτή απορρέουν μια σειρά ερωτημάτων με κύριο ανάμεσα τους αυτό: -Είναι ad hoc νομική θέση ότι κάθε μη πιστοποιημένο και μη τεκμηριωμένο ναυάγιο θεωρείται αυτόματα „παλαιότερο των 50 χρόνων από την βύθιση του“ με αποτέλεσμα να απαγορεύονται σε αυτό οι καταδύσεις; Η προϊσταμένη της ΕΕΑ, σύμφωνα με την προσέγγιση και θεώρηση της, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την ρηματική της επιστολής της, μοιάζει να συμφωνεί (factio juris ?) με την θέση αυτή. Επειδή όμως ο νόμος καθορίζεται και επεξηγείτε από τους νομικούς ας περιμένουμε να δούμε τι θα αποφανθεί ο εισαγγελέας. Το γεγονός ότι εμείς, κατά την διάρκεια της αποστολής του 2009, ζητήσαμε την άδεια από το Λιμεναρχείο Λαυρίου και την Λιμενική Αστυνομία για την κατάδυση στο άγνωστο αεροσκάφος, θέτοντας σαν επιχείρημα τις θέσεις του ΦΕΚ 1701/Β/19-11-03, και για την ακρίβεια τον περιορισμό των 50 χρόνων, όπως αυτό φαίνεται από την αίτηση μας της 26ης Μαΐου 2009, και αυτό εγκρίθηκε, μας δίνει την δυνατότητα να ζητήσουμε την διευθέτηση του θέματος μέσω της νομικής οδού. Μέχρι τότε οι θάλασσες μας, τουλάχιστον για μένα, δεν θεωρούνται ελεύθερες. Αυτά και δεν θέλω να κουράσω περισσότερο ούτε να επεκταθώ καθώς έχω κληθεί σαν μάρτυρας, γεγονός το οποίο περιορίζει αυτόματα τις δηλώσεις μου. Την καλημέρα μου σε όλους DG |
|
||||
|
||||
Δημήτρη εσύ καλά κάνεις και δευτερολογείς και σε τιμά που είσαι πρόθυμος να καταθέσεις για την παράνομη ανέλκυση (αν και ούτε ο Receiver of wreck δεν θα έφτανε στο Αμβούργο για να φέρει μάρτυρα να πάρει κατάθεση...) . Όσον αφορά τη νομιμότητα ή όχι της κατάδυσης στο "άγνωστο Πάιπερ" εγώ το φωνάζω τόσα χρόνια... Τι θέλεις άδειες, υπάρχει απαγόρευση εκεί;Οχι; Tοτε γράψτους στα @ρχ/ σου και κάνε τις βουτίτσες σου και μην το λές ούτε στον παπά...
Τώρα αν δεν κατανοήσαμε την προβληματική όπως διαχωρίζεις εσύ τις περιπτώσεις εγώ προσωπικά την κατανόησα αλλά ... ζείς στη Γερμανία Δημήτρη και δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς τι γίνεται στην Ελλάδα... Γι αυτό τα βάζω όλα σε ένα καζάνι, είναι άλλωστε μία συνταγή, μια φασολάδα...Στην Ελλάδα πλέον λίγη σημασία έχουν τα διαφορετικά περιστατικά, τεράστια σημασία έχει η επιβίωση, η αξιοπρέπεια και η επιστροφή της υποκρισίας στη μούρη όσων μας τη σερβίρουν. Σου απαντάω με ένα αληθινό περιστατικό που μου συνέβη .... Ένας Ελληνογερμανός έμπορος κρασιού στο Βερολίνο με έμπηξε 15.000 Ευρώ και σύμφωνα με τους όρους του τιμολογίου ορίστηκε Δικάσιμος στην Ελλάδα. Ο αντίστοιχος με εσένα υπάλληλος της πρεσβείας που έπρεπε να του επιδόσει την κλήση για το δικαστήριο έκανε 6 μήνες να πάει... Στο δικαστήριο ο πελάτης δεν παρουσιάστηκε φυσικά, άλλωστε δεν υπήρχε λόγος, είχε κλητευτεί εκπρόθεσμα... Τελικά τα λεφτά τα παίρνω τώρα λίγα λίγα από το Γερμανικό Δημόσιο που εκμεταλεύεται την περιουσά του μακαρίτη πλέον πρώην πελάτη μου... Το Ελληνικό Δημόσιο σήμερα απλά μου ζητάει περαίωση, αυτά δηλαδή που λείπουν από τον προσκυνημένο Παπακωνσταντίνου... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τέλος πάντων οι προτεραιότητες επικεντρώνονται, όπως κι΄ εσύ είπες, στην επιβίωση και στην αξιοπρέπεια κι΄ όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Σου εύχομαι υπομονή, εγρήγορση, και καθαρό μυαλό. DG |
![]() |
|
|