Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Ρυθμιστές Πλευστότητας
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Συζητήσεις για BCDs, Wings κλπ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-10-07, 08:54
Το avatar του χρήστη Thanos
Thanos Thanos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Ποιο wing;

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο DimitrisK Εμφάνιση μηνυμάτων
Επίσης στο οικογενειακό "πακέτο" έχουμε και αυτό (της γυναίκας μου).
Χωρίς παρεξήγηση αλλά .... προτιμώ της γυναίκας σου
Παλιά 16-10-07, 09:21
Το avatar του χρήστη Manta
Manta Manta is offline

Περιοχή: Κύπρος

Eγώ έχω αυτό
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg tekwing1.jpg (16,7 KB, 35 εμφανίσεις)

Why can't I just dive more often!

http://www.postimage.org/aV2OmUL0.jpg
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-07, 09:26
Thanos Thanos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Manta Εμφάνιση μηνυμάτων
Eγώ έχω αυτό
Αλέξη ο φίλος ο sharkius ψάχνει για wing και αυτό όπως έιδες είναι ένα απο τα δύο που κοίταζε... ποιες οι εντυπώσείς σου και για τι είδους βουτιές το έχεις χρησιμοποιήσει (εννοώντας με μονή ή διπλές μπουκάλες)

Tnx!
Παλιά 16-10-07, 09:39
Το avatar του χρήστη Manta
Manta Manta is offline

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Thanos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αλέξη ο φίλος ο sharkius ψάχνει για wing και αυτό όπως έιδες είναι ένα απο τα δύο που κοίταζε... ποιες οι εντυπώσείς σου και για τι είδους βουτιές το έχεις χρησιμοποιήσει (εννοώντας με μονή ή διπλές μπουκάλες)

Tnx!
Εγώ το χρησιμοποιώ και με μονή (18, 12, 10) αλλά και με διπλές 10άρες ή 12άρες και deco stage. Είναι φτηνό και κάνει τη δουλειά που θέλω. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις τη πλαστική πλάτη με ατσάλινη ή αλουμινίου.

Why can't I just dive more often!

http://www.postimage.org/aV2OmUL0.jpg
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-07, 09:50
Το avatar του χρήστη DimitrisK
DimitrisK DimitrisK is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη

Παράθεση:
Χωρίς παρεξήγηση αλλά .... προτιμώ της γυναίκας σου
Χα, δες βρε wing που είναι σαν μην υπάρχει όταν το φοράς.

Η εικόνα που ακολουθεί είναι ακατάληλη για ανήλικους DIRάδες.
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg deco_dim22.JPG (79,5 KB, 61 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-07, 10:05
Thanos Thanos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο DimitrisK Εμφάνιση μηνυμάτων
Χα, δες βρε wing που είναι σαν μην υπάρχει όταν το φοράς.

Η εικόνα που ακολουθεί είναι ακατάληλη για ανήλικους DIRάδες.
Δεν μου αλλάζεις γνώμη, ακόμα προτιμώ της γυναίκας σου
Παλιά 16-10-07, 16:14
Thanos Thanos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Μιας και ο Σώτος με τον Δημήτρη έχουν το ίδιο wing (το Zeagle) ταιριάζει και στους δυό σας;;Μιλάω και για την θέση των D-Rings.

Τί γίνεται όταν φοράτε στεγανή; Πώς μπορείς να το ρυθμίσεις;;

Αυτές είναι πραγματικές απορίες μου για να μην παρεξηγηθώ

Φιλικά
Παλιά 16-10-07, 17:23
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Θάνο ένα πράγμα είναι που δεν καταλαβαίνω.

Αφού σου πώ αυτό:

Τις μισές καταδύσεις μου τις κάνω με στεγανή και όλες τις καταδύσεις που κάνω με διπλές τις κάνω με στεγανή. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στο BCD μου και θεωρώ ότι η σταθερότητα που προσφέρει είναι η καλύτερη από όλα τα συστήματα που έχω δοκιμάσει. Θάνε είμαι αντιπρόσωπος της εταιρείας αυτής στην Κύπρο και την έχω επιλέξει μετά από μελέτη 6 χρόνων. Θεωρώ πως η Zeagle έχει κάποιους από τους καλύτερους σχεδιαστές εξοπλισμού παγκοσμίως και γι' αυτό άλλωστε έχω επιλέξει μετά από 6 χρόνια μελέτης αυτή την εταιρεία μεταξύ άλλων επιλογών (Halcyon, DiveRite, Buddy, DiveSystems και άλλες που δεν υπήρχαν τότε που έπρεπε να επιλέξω στην Κύπρο). Δεν βρίσκω κανένα ψεγάδι στο σχεδιασμό του Ranger και εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες δύτες ανα τον κόσμο έχωντας μάλιστα και ένα πολύ ψηλό επίπεδο ικανοποίησης ανάμεσά τους.

Τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνω:

Γιατί έχεις φιξάρει και συσχετίσει την έννοια της άνεσης στις καταδύσεις με ένα συγκεκριμένο "ιδανικό" μοντέλο -- που BTW είναι το DIR κατ' εσένα --και απορείς που και άλλοι σχεδιαστές κάνουν εργονομικά προιόντα? Απορείς που η απόκλιση της θέσης ενός D-ring κατά 2 εκατοστά δεν προκαλεί πρόβλημα! Αφού ρε φίλε δεν προκαλεί τι να κάνουμε?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-07, 18:38
Thanos Thanos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σώτος Χριστοδούλου Εμφάνιση μηνυμάτων
Θάνο ένα πράγμα είναι που δεν καταλαβαίνω.

Αφού σου πώ αυτό:

Τις μισές καταδύσεις μου τις κάνω με στεγανή και όλες τις καταδύσεις που κάνω με διπλές τις κάνω με στεγανή. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στο BCD μου και θεωρώ ότι η σταθερότητα που προσφέρει είναι η καλύτερη από όλα τα συστήματα που έχω δοκιμάσει. Θάνε είμαι αντιπρόσωπος της εταιρείας αυτής στην Κύπρο και την έχω επιλέξει μετά από μελέτη 6 χρόνων. Θεωρώ πως η Zeagle έχει κάποιους από τους καλύτερους σχεδιαστές εξοπλισμού παγκοσμίως και γι' αυτό άλλωστε έχω επιλέξει μετά από 6 χρόνια μελέτης αυτή την εταιρεία μεταξύ άλλων επιλογών (Halcyon, DiveRite, Buddy, DiveSystems και άλλες που δεν υπήρχαν τότε που έπρεπε να επιλέξω στην Κύπρο). Δεν βρίσκω κανένα ψεγάδι στο σχεδιασμό του Ranger και εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες δύτες ανα τον κόσμο έχωντας μάλιστα και ένα πολύ ψηλό επίπεδο ικανοποίησης ανάμεσά τους.

Τώρα αυτό που δεν καταλαβαίνω:

Γιατί έχεις φιξάρει και συσχετίσει την έννοια της άνεσης στις καταδύσεις με ένα συγκεκριμένο "ιδανικό" μοντέλο -- που BTW είναι το DIR κατ' εσένα --και απορείς που και άλλοι σχεδιαστές κάνουν εργονομικά προιόντα? Απορείς που η απόκλιση της θέσης ενός D-ring κατά 2 εκατοστά δεν προκαλεί πρόβλημα! Αφού ρε φίλε δεν προκαλεί τι να κάνουμε?
Προς θεού το ξέρεις ότι δεν έχω τίποτα με την Zeagle ή με την AP Valves κλπ
Οι απορίες που εξέφρασα δεν έχουν να κάνουν με καμιά φιλοσοφία απλώς είναι απορίες

Συγκρίνοντας το Wing των φίλων μου με το δικό μου, βλέπω ότι κάτι που κάνει σε μένα και στον σωματότυπό μου δεν κάνει σε κάποιον φίλο μου ο οποίος έχει διαφορετικό σωματότυπο.

Έχοντας λοιπόν από πριν φιξαρισμένες τις θέσεις των DRing, είναι λογικό να μην είναι σε ιδανική θέση για κάθε είδους σωματότυπου. Εάν βλέπεις κάτι παράξενο εδώ please say it. Μόνος του ο Δημήτρης είπε ότι του έρχεται λίγο μπροστά το DRing πράγμα που επιβεβαιώνει το σκεπτικό μου. Αυτο δεν σημαίνει ότι τα Zeagle ή τα AP Valves (Buddy) ή τα Scubapro είναι κακά jacket ... το αντίθετο θα έλεγα και το δείχνουν και οι πωλήσεις τους.

Ο σκοπός του thread είναι να συζητήσουμε τις διαφορές μεταξύ των διαφορετικών ειδών wing όχι να πούμε πιο είναι το καλύτερο (εάν υπάρχει καλύτερο) και να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων βάσει των εμπειριών μας.

Εδώ μιλάμε για wing, που είναι διαφορετικού τύπου jacket με περισσότερες απαιτήσεις απο τον χρήστη που δοκιμάζεται σε διαφορετικές συνθήκες απο ενα απλό jacket ίσως, και που ίσως μας σώσει την ζωή.

Η μικρή μου εμπειρία στην κατάδυση μου έχει δείξει ότι δεν υπάρχει εξοπλισμός που να μην έχει ούτε ένα ψεγάδι. Αλλιώς όλοι θα έπαιρναν το συγκεκριμένο κομμάτι. Τέλος, σε διάφορα forum του εξωτερικού, όταν γίνονται δημοψηφίσματα για το καλύτερο wing για τεχνική κατάδυση (χρήση διπλών φιαλών), τα πιο "διάσημα" είναι τα Divesystem, Halcyon, OMS, DiveRite ανεξαρτήτως εάν είναι "DIR-friendly" ή όχι, με bungee ή χωρίς, μονού η διπλού σάκου.

Φιλικότατα
Παλιά 16-10-07, 20:40
Το avatar του χρήστη DimitrisK
DimitrisK DimitrisK is offline

Περιοχή: Θεσσαλονίκη

Παράθεση:
Μιας και ο Σώτος με τον Δημήτρη έχουν το ίδιο wing (το Zeagle) ταιριάζει και στους δυό σας;;Μιλάω και για την θέση των D-Rings.

Τί γίνεται όταν φοράτε στεγανή; Πώς μπορείς να το ρυθμίσεις;;

Αυτές είναι πραγματικές απορίες μου για να μην παρεξηγηθώ

Φιλικά
Σκέψου ότι δεν είναι one size fits all όπως τα wings με μεταλικές πλάτες και ιμάντες αλλά υπάρχουν μεγέθη. Βασικά ρυθμίζεται όπως ένα απλό BCD. Τα πάνω τα D rings είναι μετακινούμενα. Απλά τα πλαινά D rings είναι που δε με βόλεψαν ιδιαίτερα και έβαλα δικά μου πιο πίσω. Επειδή είναι πιο μπροστά από ότι θα ήθελα φέρνουν την μπουκάλα παράλληλα με το σώμα, η οποία όταν έχει αρνητική άνωση σε δυσκολεύει το να σηκώσεις τον κορμό προς τα πάνω. Ειδικά με σιδερένιες μπουκάλες.
Όσο για τη στεγανή δεν έχω. Βουτάω χειμώνα (7mm+7mm) - καλοκαίρι (5mm) με neopren.
Είπαμε είμαι εχθρός του Irvin και φανατικός αντι-DIR .
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:40.