![]() |
|
...δεν κολλάει πουθενά, αλλά έχει σχέση με την κατάδυση (εεε δεν μπορούμε να τα προβλέπουμε και όλα) |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: μηχανοτρατα επιασε φτερο μαχητικου αεροπλανου σημερα στη Ναξο
Ναι, τελικά σύμφωνα με το Naxos News πρόκειται για ένα Arado Ar 196 με 2 MG FF (= Maschinengewehr Flügel Fest, Kaliber 20 mm) στα φτερά και ένα MG 15 (Maschinengewehr 15, Kaliber 7,92 mm) στην θέση του ουραίου πολυβόλου.
Ενδιαφέρον έχει και το θέμα των φορέων που διεκδικούν το εύρημα. |
|
|||
|
|||
σημερα πηγα και το ειδα απο κοντα!
Εχει 2 πολυβολα ενα στο φτερο (με μεγαλες σφαιρες) και ενα στα δεξια του πιλοτου με μικροτερες σφαιρες! Και τα 2 οπλα ειναι οπλισμενα με σφαιρες και μερικες ακομα γυαλιζουν!Ο κινητηρας πρεπει να εχει πιο πολλους κυλίνδρους και εχει ταμπελακια που γραφουν BOSCH! Δεδομενου οτι τι αεροσκαφος βρισκοταν σε μεγαλο βαθος (250 οργιες= 480 μετρα περιπου) εχει διατηρηθει σε πολυ καλη κατασταση για τα χρονια του, υπαρχουν ακομα ξυλινα τμηματα σε κατασταση καινουριου! Δεξια και αριστερα απο το οδηγο υπαρχουν κρικοι με περασμενα συρματοσχοινα, οποτε προκειται για υδροπλανο, με τα οποια το ανεβοκατεβαζαν απο το πλοια! Ευτυχώς που σημερα εβαλα σκοπια με λιμενικους να το φιλανε γιατι θα γινοταν πλιάτσικο και θα ηταν αμαρτια ισως και επικίνδυνο! Κοιταξα λιγο μηπως εβρισκα το ταμπελακι που μου ειπαν οτι πρεπει να βρισκεται στα δεξια του πιλοτου αλλα δεν ειδα κατι! Εχω βγαλει 70 φωτογραφιες και ισως βγαλω και αλλες αυριο! Θα ανεβασω μερικες καποια στιγμη! Πιστευω οτι εχει ειδοποιηθεί η πολεμικη αεροπορια και να ερθουν να το παραλαβαουν! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη miker : 18-02-13 στις 20:24. |
|
|||
|
|||
οριστε και μερικες φωτο!
![]() αποψη του κινητηρα ![]() πισω απο την θεση του πιλοτου ![]() κατω απο το φτερο ![]() το οπλου του φτερου ![]() το οπλο του φτερου ![]() το οπλο που βρισκεται διπλα στον πιλοτο ![]() το φτερο απο πανω ![]() η σφαιρες το μικρου οπλου.Απο κατω υπαρχει αλλο κουτι που πηγαινε η αδεια δεσμη,μαλλον ποω ειχε ριξει 1-2 ριπες πριν πεσει ![]() κομματι ξυλου που εχει διατηρηθεί ![]() το χειριστηριο του πιλοτου ![]() σωληνας που βρισκεται μπροστα απο τον πιλοτο μεσα στο χωρο του κινητηρα ![]() νομιζω πως ειναι μπαταρια στα δεξια του πιλοτου! |
|
||||
|
||||
miker
![]() |
|
||||
|
||||
Ωραίες και κατατοπιστικές φωτογραφίες miker που βοηθούν πολύ για την κατανόηση και την ταυτοποίηση των αντικειμένων. Αν μπορείς να αναρτήσεις κι΄ άλλες είναι ευπρόσδεκτες, από εμένα τουλάχιστον.
Αυτά που διέκρινα, από τις φωτογραφίες που ανέβασες και πάντα με την πιθανότητα να κάνω λάθος, είναι τα εξής: Στις δυο φωτογραφίες που φαίνεται το πολυβόλο του φτερού, διακρίνω στην πρώτη σφαίρες των 20 χιλιοστών οι οποίες επιβεβαιώνονται και από το όπλο που φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία σαν ένα MG FF. Το πολυβόλο που βρίσκεται δίπλα από την θέση του πιλότου και οι σφαίρες του, που διακρίνονται σε επόμενη φωτογραφία, μοιάζει να είναι ένα MG 17 με σφαίρες των 7,9 χιλιοστών. Η προτελευταία φωτογραφία είναι εξαιρετική και δείχνει σε πόσο καλή κατάσταση έχει διατηρηθεί το αεροσκάφος. Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι το ταμπελάκι που βρίσκεται κάτω από τον σωλήνα και γράφει „Ladedruck“. Ο όρος Ladedruck, στα αγγλικά „charging pressure“, αναφέρεται στον πεπιεσμένο αέρα που διοχετεύεται στην μηχανή για να αυξήσει την ισχύ της. Όπως είπε και ο Γιώργος, πράγματι έκανες πολύ ωραίο φωτορεπορτάζ miker. ![]() Ευχαριστώ DG |
|
|||
|
|||
ψιλοάσχετο με το θέμα της ανέλκυσης στη νάξο, αλλά το ar196 με το vought os2u kingfisher ήταν κάποτε ένα από τα αγαπημένα μου ζευγάρια συναρμολογούμενων μοντέλων. πρέπει να είχα φτιάξει καμιά 10αριά σετάκια από διάφορα θέρετρα του β'ππ. νταξ, το είπα, ψιλοάσχετο ήταν.
![]() κρίμα που το έβγαλαν απ' το νερό του, ωραία θα ήταν να το βουτάγαμε... (και δεν εννοώ στο βάθος που ήταν ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη overseas : 19-02-13 στις 12:22. |
|
|||
|
|||
θα ανεβασω και αλλες φωτο!
Εχω δικές μου, θα παρω και αλλες απο φιλους! |
|
||||
|
||||
Ar196mikro.jpg
Καλημέρα, για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται να το διαβάσει, το ρεπορτάζ βρίσκεται εδώ: http://pierrekosmidis.blogspot.gr/20...g-post_25.html Δυστυχώς ο περιορισμός στο μέγεθος του jpeg αρχείου στο forum δεν επιτρέπει να αναρτήσω μεγαλύτερη φωτό του δισέλιδου. Υπάρχει πάντως στο blog μου. Ευχαριστώ τον Miker, την οικογένεια Σορώκου του ΑΦΟΒΟΥ ΙΙ, τον ερευνητή-συγγραφέα Βύρωνα Τεζαψίδη και το αρχηγείο του ΛΣ για την παροχή πληροφοριών και φωτογραφικού υλικού. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pierre-sifnos : 25-02-13 στις 15:21. |
|
||||
|
||||
Miker καλημέρα,
μετά το ρεπορτάζ του Pierre νομίζω ότι είναι καιρός πια να κοιτάξουμε τα στοιχεία που προκύπτουν από τις φωτογραφίες που ανάρτησες. Υπολόγισε σε παρακαλώ ότι δεν είμαι ειδικός και ότι τα γραφόμενά μου μπορεί ενδεχομένως να εμπεριέχουν λάθη. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και στον βαθμό που βοηθούν οι γνώσεις μου, για να ταυτοποιήσουμε τα αντικείμενα των φωτογραφιών. Κάθε βοήθεια και συμμετοχή που θα μπορούσε να συμβάλει στην ταυτοποίηση της χρηστικής λειτουργίας των απεικονισμένων αντικειμένων είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Παραθέτω επίσης εδώ έναν σύνδεσμο όπου μπορείς να κατεβάσεις ένα γερμανικό μάνουαλ για τα Arado Ar 196, το οποίο είναι χρήσιμο για τον εντοπισμό των κατασκευαστικών λεπτομερειών του αεροσκάφους. Θα αφήσω το μάνουαλ στο dropbox μου για μια εβδομάδα για όσους θέλουν ή ενδιαφέρονται να το κατεβάσουν. Ξεκινώ με την τελευταία φωτογραφία που ανέβασες. Επειδή η φωτογραφία ήταν σκοτεινή και με χαμηλό κοντράστ την επεξεργάστηκα και την ανάρτησα σε αυτό μου το μήνυμα (βλ. συνημμένο). Αν αυτό δεν συνάδει με την άποψη και την αντίληψή σου για τα πνευματικά δικαιώματα, ειδοποίησε με για να την αφαιρέσω. Στην φωτογραφία αυτή διακρίνεται ένα κομμάτι του πηδαλίου του αεροσκάφους, το οποίο φέρει τρία μπουτόν. Οι λέξεις που φαίνονται δεν αποτελούν, κατά την γνώμη μου, κείμενο του πιλότου που έγραψε για να αφηγηθεί κάτι, αλλά συνδέονται με την λειτουργία των μπουτόν. Οι δυσδιάκριτες λέξεις είναι οι εξής τρεις: Bomben = Βόμβες Rumpf = Άτρακτος Flächen = Πτέρυγες Εκτιμώ ότι οι λέξεις αυτές, οι οποίες αντιστοιχούν στα εκάστοτε μπουτόν του πηδαλίου, δηλώνουν την χρήση τους η οποία συνδέεται με τον οπλισμό του αεροσκάφους. Το μπουτόν "Πτέρυγες" έθετε σε λειτουργία τα πολυβόλα των φτερών, το "Άτρακτος" το πολυβόλο της ατράκτου και το "Βόμβες" έθετε σε λειτουργία τον μηχανισμό απελευθέρωσης των βομβών. Αν δεν κάνω λάθος τα Arado Ar 196 είχαν την δυνατότητα να μεταφέρουν δυο βόμβες των 50 κιλών. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα συνεχίσω και με τις υπόλοιπες φωτογραφίες. Καλημέρα DG ![]() |
|
|||
|
|||
δεν εχω προβλημα με τις φωτο αρκει να μην βρουμε το μπελλα μας και να μην χρησιμοποιηθουν για κερδος!
Εννοειται οτι οι λεξεις στο πηδαλιο ειναι για επεξηγηση του τι κανουν τα κουμπια και οχι αφηγηση του πιλοτου σε μας! Εχω σκοπο να ξαναπαω στο αεροπλανο με ενα φιλο που θελει να το δει απο κοντα οποτε ισως βγαλω και αλλες φωτο, εαν δεν το εχουν παρει ακομα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη miker : 26-02-13 στις 20:25. |
![]() |
|
|