![]() |
|
|||||||
| Συζητήσεις για ρυθμιστές, φιάλες και συνδυασμούς τους (διπλές, stage, κλπ) - Υπομονή, στις 100.000 βουτιές εμφανίζονται βράγχια! :-) |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Απάντηση: Pony Bottle
Πολλή σωστά τα έγραψες, και πολλή σωστά θα πράξης με την επιλογή σου.
|
||||
|
||||
|
@ Panos7424
Aπο τι στιγμή που το pony το θες για «εφεδρικό και αχρείαστο να είναι» και όχι για extend air, πως είσαι τόσο σίγουρος ότι σε « μια στραβή » θα προλάβεις να « το πάρεις » ? Να τραβήξεις δηλαδή το ρυθμιστή του, να ανοίξεις τη φιάλη , να αλλάξεις ρυθμιστή και να ανασάνεις. Κάνε το μια δοκιμή και θα καταλάβεις. Το γράφω αυτό, γιατί « σε στραβή » μπορεί να σου τύχει να είσαι σε εκπνοή, που όλα είναι θέμα λίγων δευτερολέπτων . Το πιθανότερο δηλαδή, γιατί ανακλαστικά εάν αντιληφτούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με το ρυθμιστή μας …τότε εκπνέουμε και προσπαθούμε να ξανά -εισπνεύσουμε. Πόσο μπορείς να κρατήσεις την ανάσα σου σε εκπνοή ? …πρίν σε κυριεύσει ο πανικός ? Οι έρευνες έχουν δείξει ότι σε τέτοιες καταστάσεις το πιθανότερο είναι να τραβήξεις το ρυθμιστή από το στόμα του buddy σου …γιατί απλά δεν έχεις το χρόνο και τη διαύγεια ( λόγω πανικού ) να σκεφτείς που μπορεί να έχει το backup του ή να μην το φτάνεις ή να είναι κάπου μπερδεμένο κλπ..κλπ... Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν υφίστανται αν δεν υπάρχει buddy ή είσαι μακριά του . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dmanetakis : 19-06-13 στις 14:25. |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Παράθεση:
το accident αυτηνης εδω ξεκινησε απο τη στιγμη που αποφασισε να κανει diving.... ![]() οσο για το αλλο, πηρα σκαφος, πηρα ενα πονυ, αλλα δεν παιρνω εκπαιδευτη για οικονομια, τι αλλο θα ακουσω/διαβασω πια.... καλη σου τυχη ! η παναγια μαζι σου
|
|||
|
|||
|
Παράθεση:
Βεβαια ουτε μονος μου εχω παει ποτε! |
|
|
||||
|
||||
|
Τι άλλο θα διαβάσω. Ήμαρτον παιδία.
![]() Το διαβάσατε το αρχικό ποστ του φιλαράκου η απλός το είδατε. Ελληνικά τα γράφει, διαβάστε το και βουτήξτε λίγο τα δάκτυλα στο μυαλό πριν πληκτρολογήσετε.
|
|||
|
|||
|
προφανως ο φιλος εννοει οτι δεν θα πηγαινει με καποιο καταδυτικο κεντρο!
Οχι οτι πληρωνει καποιο εκπαιδευτη να τον ακολουθάει! |
|
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
Εξάλλου εγώ ζήτησα γνώμες και βοήθεια και απ'ότι βλέπω δεν μου προσφέρεις τίποτα από τα δύο. Το σκάφος(!) είναι ένα Zodiac 3.40mts συμβατικό και το είχα έτσι κ αλλιώς. Εκτός αν θεωρείται καταδυτικό... Καλή τύχη και σε σένα. |
|
|
|||
|
|||
|
Αν δεν θες όγκο μπορείς στον ρυθμιστή του pony να βάλεις και κάτι τέτοιο πάνω:
http://www.hollisgear.com/prodview.asp?id=33 |
![]() |
|
|