Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικοί προορισμοί & Προτάσεις για κατάδυση. > Ναυάγια στην Ελλάδα
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Ας καταδυθούμε στην ιστορία μέσα από φωτογραφίες και περιγραφές ελληνικών ναυαγίων

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 16-10-13, 06:03
Το avatar του χρήστη Beracuda
Beracuda Beracuda is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 27-06-2007
Περιοχή: Κηφισιά & Κούνδουρος, Κέα
Μηνύματα: 293
Απάντηση: Lemnos and Agios Efstratios Dive Project

Θαυμάσια Δημήτρη, καλη επιτυχία στο μακρόπνοο και λίαν σημαντικό έργο σας
__________________
Beracuda
#28 Μέλος ΤΗΘΥΣ

“O ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΝΑΙ ΑΓΑΘΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤIΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ“: Jacques-Yves Cousteau, το 1988 έγινε μέλος της Γαλλικής Aκαδημίας με την αναγγελία αυτή!
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 16-10-13, 16:45
Το avatar του χρήστη Πολικός
Πολικός Πολικός is offline
 
Εγγραφή: 07-01-2009
Μηνύματα: 67
Απάντηση: Lemnos and Agios Efstratios Dive Project

Τo AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ ήταν μια από τις κορβέτες τύπου Flower που παραχώρησαν στην Ελλάδα οι Βρετανοί μετά το τέλος του πολέμου. Έφθασαν αφοπλισμένες καθώς το αντάρτικο στα βουνά δεν είχε ξεκαθαρίσει το ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα και οι Άγγλοι δεν ήθελα να "πέσουν σε λάθος χέρια" έστω και αυτά τα πλεονάζωντα πολεμικά. Με μικρές μετατροπές χρησίμευσαν ως κρατικά ατμόπλοια για να καλύψουν τις μεταφορικές ανάγκες της ακτοπλοΐας. Τότε δεν υπήρχαν πολλά διαθέσιμα επιβατηγά πλοία στην αγορά και τα ελληνικά προπολεμικά ακτοπλοΐκά είχαν αφανιστεί στον πόλεμο. Οι δε μεταφορές από ξηράς ήταν προβληματικές και λόγω του εμφύλιου αλλά και γιατί οι ορδές του Χίτλερ ξέκαναν τις υποδομές κατά την αποχώρηση τους.

Λεπτομέρειες για το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ μπορείτε να διαβάσετε και εδώ:
http://www.nautilia.gr/forum/showthr...lexandroupolis

Επειδή στο συγκεκριμένο φόρουμ η πρόσβαση στις φωτογραφίες απαιτεί να γίνει κανείς μέλος, ανεβάζω εδώ και την παρακάτω φωτογραφία του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΣ όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εστία (12/2/47) κατά την ένταξη του στην ακτοπλοΐα.

Προέρχεται από το εξαιρετικό αρχείο του κ.Τάσου Μέγα και μου την έχει παραχωρήσει ο αεικήνητος ερευνητής Α.Λαζαρής που έκανε και τη ψηφιοποίηση μέρους του αρχείου.

alex.jpg

Για το πως βυθίστηκε το σκάφος υπάρχουν αρκετές πληροφορίες στο γνωστό βιβλίο "Τα ναυάγια στις Ελληνικές θάλασσες'' τόμος Α'.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα



Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:02.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.