Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Καταδυτικός Εξοπλισμός > Ρυθμιστές Αναπνοής και Φιάλες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Συζητήσεις για ρυθμιστές, φιάλες και συνδυασμούς τους (διπλές, stage, κλπ) - Υπομονή, στις 100.000 βουτιές εμφανίζονται βράγχια! :-)

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 20-12-07, 08:12
Το avatar του χρήστη DimitrisK
DimitrisK DimitrisK is offline
 
Εγγραφή: 06-06-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 341
Απάντηση: Δοκιμή Spare Air

Βασικά αυτό το πράγμα δεν είναι για τίποτε. Ή μάλλον για περιπτώσεις από το να πνιγείς καλύτερα ο θάλαμος.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 20-12-07, 09:17
Το avatar του χρήστη Manta
Manta Manta is offline
 
Εγγραφή: 03-07-2007
Περιοχή: Κύπρος
Μηνύματα: 541
Απάντηση: Δοκιμή Spare Air

Γενικά τα πάω λόγω χωρητηκότητας (μηδαμινή).
Σου έδωσε 9 αναπνοές σε περίπου 2 λεπτά στα 30-37μ. Πόσες θα δώσει στην έκτακτη περίσταση που το χρειάζεσαι και πεθαίνεις για αέρα και η κατανάλωση σου έχει ανέβει απο το άγχος τουλάχιστον κατα 4 φορές?
__________________
The happiness of the bee and the dolphin is to exist. For man it is to know that and to wonder at it.”
Jacques Cousteau

Why can't I just dive more often!

http://www.postimage.org/aV2OmUL0.jpg
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 20-12-07, 11:17
Το avatar του χρήστη Antzoulis
Antzoulis Antzoulis is offline
 
Εγγραφή: 08-06-2007
Περιοχή: Kallithea
Μηνύματα: 121
Απάντηση: Δοκιμή Spare Air

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο DimitrisK Εμφάνιση μηνυμάτων
Βασικά αυτό το πράγμα δεν είναι για τίποτε. Ή μάλλον για περιπτώσεις από το να πνιγείς καλύτερα ο θάλαμος.

θα συμφωνησω!!!
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 20-12-07, 11:20
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline
 
Εγγραφή: 07-05-2007
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 709
Απάντηση: Δοκιμή Spare Air

το μονο πραγμα στο οποιο ειναι χρησιμο το spare air ειναι για να βοηθαει τους ψαρομπουκαλακηδες να πνιγονται (ή να τσιμπανε καμμια νοσο!) οποτε ας πουμε οτι χαιρομαι που υπαρχει (τι κακια θεε μου χριστουγεννιατικα!)
__________________
Scuba around the globe
www.aqualized.com

Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 20-12-07, 12:50
Το avatar του χρήστη Manta
Manta Manta is offline
 
Εγγραφή: 03-07-2007
Περιοχή: Κύπρος
Μηνύματα: 541
Απάντηση: Δοκιμή Spare Air

Τελικά είναι αρκετοί αυτοί που δεν τα βρίσκουν τόσο βοηθητικά όσο δείχνουν
__________________
The happiness of the bee and the dolphin is to exist. For man it is to know that and to wonder at it.”
Jacques Cousteau

Why can't I just dive more often!

http://www.postimage.org/aV2OmUL0.jpg
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 20-12-07, 13:25
Το avatar του χρήστη Achaia Scuba
Achaia Scuba Achaia Scuba is offline
 
Εγγραφή: 16-06-2007
Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Μηνύματα: 133
Απάντηση: Δοκιμή Spare Air

Ενας σοβαρος (Νοοτροπια + σωστη και ωριμη κριση) και σωστα εκπαιδευμενος αυτοδυτης δεν νοειται να μεινει απο αερα σε σημειο να χρειαστει ενα spare air για να αναδυθει με ασφαλεια, συμφωνώντας με τον Γ. Δελβερουδη μονο οι γνωστοι καουμπόηδες χρησιμοποιουν τετοια μαραφετια.

Η πολυ σπανια περιπτωση να μπλοκαρει το 1ο σταδιο (κλασσικη δικαιολογια) δεν δικαιολογει την χρηση spare air. Στην καταδυση αναψυχης εχουμε το ζευγαρι μας εχουμε 2 δευτερα σταδια και θελω να πιστευω σωστα συντηρημενο εξοπλισμο. Ολοι μας εχουμε μαθει οτι στο τελος καθε βουτιας πρεπει να εχουμε τουλαχιστο 50 bar.
Στις απλες καταδυσεις αναψυχης μου δεν χρειαστηκε μεχρι τωρα να "φαω" τα 50 bar μου ποτε ! Οταν κανουμε σωστο προγραμματισμο και τον τηρουμε με ευλαβεια και κατα την καταδυση τηρουμε τους απλους κανονες να ειμαστε κοντα με το ζευγαρι μας, και να ελεγχουμε τα οργανα μας τακτικα, τοτε δεν μπορουμε να μεινουμε απο αερα.

Αν υπαρχει καποιος οπου σε καποια καταδυση τηρησε ολους τους κανονες και παρ΄ολα αυτα εμεινε απο αερα σε σημειο να κανει αναδυση κινδυνου (υποθετω δεν ειχε μαζι του spare air) θα ηταν πολυ χρησιμο να μοιραστει μαζι μας αυτην την εμπειρια του.

Οι καταδυσεις οπου απαιτουν μεγαλη επαρκεια και εφεδρεια "ισως" αεριου δεν εχουν σχεση με την απλη ψυχαγωγικη καταδυση.
__________________
Νεκτάριος Κατριβέσης - Πάτρα
https://www.facebook.com/nektecrec/
https://twitter.com/NekTec/
http://www.youtube.com/user/AchaiaScuba
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 20-12-07, 14:05
Το avatar του χρήστη Thanos
Thanos Thanos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 17-04-2007
Μηνύματα: 1.339
Απάντηση: Δοκιμή Spare Air

Πρέπει νομίζω να σκεφτούμε κάποιον λόγο για να αγοράσουμε ένα spare air και να το κουβαλάμε μαζί μας. Αυτοί που το αγοράζουν το κάνουν για να νιώθουν μια έξτρα ασφάλεια σε περίπτωση που η ανάποδη συμβεί.

Ποια είναι όμως η ανάποδη; Δύο περιπτώσεις μπορώ να σκεφτώ αμέσως τις οποίες ανέφεραν και άλλοι.
1. Να μείνει κάποιος απο αέρα
2. Ελαττωματικό 1ο στάδιο

Για την πρώτη περίπτωση, όπως είπε και ο Νεκτάριος, είναι ανεπίτρεπτο να συμβεί στα +10μ. Ίσως να συμβεί στα τελευταία μέτρα, οπότε και μια αναπνοή μας φτάνει.

Στην δεύτερη περίπτωση, πρέπει να είμαστε κοντά στο ζευγάρι μας. Σκέφτομαι ότι ίσως χρειαστεί σε περίπτωση που είμαστε λίγο μακριά απο το ζευγάρι μας και είναι πχ απασχολημένος με μια φωτογραφία. Και πάλι, πρέπει να έχουμε την ικανότητα να κολυμπήσουμε υποβρυχίως 10μ και τα "αρπάξουμε" το χταπόδι του.
__________________
Θάνος Αγγελόπουλος
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 20-12-07, 14:20
Το avatar του χρήστη Κώστας
Κώστας Κώστας is offline
 
Εγγραφή: 09-08-2007
Περιοχή: μέσα στη Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 48
Απάντηση: Δοκιμή Spare Air

ρε παιδια συγνωμη κιολας αλλα με τις σωστες μεθωδους αναψυχης (χρονους μηδεν , ορια βαθους κτλ)και με το καλο διαβασμα τις οδηγιες που εχει πισω ειναι αρκετοτατο . αν κανεις κατι αλλο και θες κατι αλλο ειναι αχρηστο τοτε ενοιτε.τι λεμε τωρα ...τωρα αν αυτο και αν εκεινο χαιρω πολυ τοτε δεν σου φτανουν και 50 18 λιτρες ...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα



Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:20.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.