Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Καταδυτική ιατρική
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Γιατροί δεν είμαστε, αλλά ορισμένα θέματα τα συζητάμε

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 22-12-07, 22:24
Το avatar του χρήστη Χρηστος Ευθυμιου
Χρηστος Ευθυμιου Χρηστος Ευθυμιου is offline
Μέλος ΔΣ του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 11-04-2007
Περιοχή: Άλιμος
Μηνύματα: 2.974
Κάπνισμα, επικίνδυνη απόλαυση ?

Ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία, το γράφουν και οι κατασκευαστές των τσιγάρων επάνω στα πακέτα με έντονη γραφή

ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ, "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ".Τι συμβαίνει όμως με τους αυτοδύτες καπνιστές, κινδυνεύουν περισσότερο από τους αυτοδύτες που δεν καπνίζουν ? η απάντηση είναι ξεκάθαρη, οι καπνιστές αυτοδύτες κινδυνεύουν περισσότερο.

Παγίδευση αερίων

Το αναπνευστικό σύστημα καλύπτεται επιφανειακά από μια πολύ λεπτή βλεννώδη μεμβράνη που σκοπό έχει να παρακρατεί τα μικροσωματίδια που αναπνέουμε. Στους καπνιστές όμως εκτός από τα μικροσωματίδια παρακρατεί και τις διάφορες βλαβερές ουσίες (261 συνολικά) που παρασύρονται με την εισπνοή του καπνού στους πνεύμονες.
Η μεμβράνη η οποία παρακρατεί τις βλαβερές ουσίες και τα στερεά μικροσωματίδια αλλοιώνεται (σκληραίνει) από το μακροχρόνιο και συστηματικό κάπνισμα.
Το χειρότερο επακόλουθο σε έναν καπνιστή αυτοδύτη το οποίο δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό, είναι η φραγή των κυψελίδων από την βλεννώδη μεμβράνη. Το αναπνευστικό αέριο εισχωρεί στις κυψελίδες αλλά η βλεννώδη μεμβράνη η οποία έχει αλλοιωθεί (έχει σκληρύνει) από το κάπνισμα δυσχεραίνει την ομαλή έξοδο των αερίων. “Το αέριο παγιδεύεται”. Η δυσκολία εξόδου των αερίων από τις κυψελίδες στην διαδικασία ανόδου μετά από μια βαθιά κατάδυση έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνει την εσωτερική πίεση ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια της αντοχής τους και κάποιες από αυτές κυρίως οι αδύναμες αρχίζουν να “σπάνε”. Με λίγα λόγια έχουμε ένα βαροτραύμα το οποίο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα προκαλώντας ακόμα και νόσο. ** Είναι ένας από τους ποιο σοβαρούς παράγοντες ατυχημάτων που αποδεδειγμένα έγιναν όλα σωστά, δηλαδή κρατήθηκαν, ταχύτητα ανόδου και στάσεις αποσυμπίεσης και παρ’ όλα αυτά ο “ασθενής δύτης” κατέληξε στον θάλαμο αποσυμπίεσης για θεραπεία. Βεβαία, δεν είναι καθημερινό γεγονός, συμβαίνει κατά διαστήματα, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να έχουμε ένα τεκμηριωμένο πόρισμα, όμως εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι αυτά τα “περίεργα ατυχήματα”, συμβαίνουν στην πλειοψηφία τους σε δύτες που καπνίζουν συστηματικά. Επίσης δεν ξέρουμε ακόμα και τον συνδυασμό κάποιων αιτιών που τα προκαλούν, π.χ. λίγος ύπνος την προηγούμενη ημέρα, χρήση αλκοόλ ή και διάφορες άλλες αιτίες. Είναι όμως εξακριβωμένο, ότι το κάπνισμα αποτελεί την κύρια αιτία αυτών των ατυχημάτων.

Το μονοξείδιο του άνθρακα

Άλλό ένα στοιχείο που παρατηρείτε μόνο σε καπνιστές είναι η μόνιμη και αυξημένη ύπαρξη μονοξειδίου του άνθρακα (CO) στο αίμα. Με την εισπνοή του καπνού στους πνεύμονες δεσμεύεται το CO, η οποία δέσμευση διαρκεί χρονικά περισσότερο από την δέσμευση του Ο2 με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ποσότητα CO για μεγάλο χρονικό διάστημα ξεπερνώντας τα χρονικά όρια της βουτιάς πριν από την αποδέσμευση και την φυσιολογική εκπνοή του. Άλλος ένας σοβαρός παράγοντας είναι ότι η δέσμευση του CO είναι 300 φορές μεγαλύτερη από την δέσμευση του Ο2 και κατ’ επέκταση για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει CO στο αίμα δεσμεύεται μικρότερη ποσότητα Ο2 από ότι στον οργανισμό ενός αυτοδύτη που δεν καπνίζει. Σε ακραίες περιπτώσεις στους συστηματικούς καπνιστές αυτοδύτες μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και ανεπάρκεια Ο2. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την ύπαρξη CO στο αέριο που αναπνέουμε το οποίον προστίθεται στο ήδη υπάρχον χωρίς να γνωρίζουμε ποτέ την ακριβή ποσότητα η οποία εξαρτάται πάντα από τον την ποιότητα του αναπνεύσιμου αερίου. Ο J. Y. Cousteau περιγράφει σε ένα βιβλίο του ότι σε μια κατάδυση σε –40m παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα σε όλους τους δύτες της ομάδας και η αιτία ήταν, όπως έδειξαν οι αναλύσεις που έγιναν αργότερα στο αναπνευστικό αέριο, οφειλόταν στην ύπαρξη CO σε ποσότητα 500 ppm = 0,05 Vol%. Τα όρια δόσης αναπνοής CO ανά ημέρα, είναι 100 ppm = 0,01 Vol%.

Νικοτίνη

Η νικοτίνη δυσχεραίνει την κυκλοφορία του αίματος. Ειδικά στους μακροχρόνιους καπνιστές επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος κυρίως στους μύες της καρδιάς, του μυελού και των άκρων. Εκτός των παραπάνω, η νικοτίνη προκαλεί στένωση των τριχοειδών αγγείων των ιστών με αποτέλεσμα κατά την άνοδο και στις στάσεις αποσυμπίεσης να καθυστερεί η απόδοση του Ν2 από τα τριχοειδή αγγεία προς το αίμα και έτσι ευνοείτε η δημιουργία μικροφυσαλίδων. Χωρίς αμφιβολία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος νόσου. Το τι μπορούν να προκαλέσουν οι μικροφυσαλίδες είναι λίγο-πολύ γνωστό (βλέπε σύντομη περιγραφή ποιο πάνω ** Παγίδευση αερίων).

Συμπέρασμα

Κάπνισμα και κατάδυση δεν συμβιβάζονται. Εκτός από τη αυξημένη προδιάθεση νόσου, το κάπνισμα έχει και μια σειρά άλλων σοβαρών επιπτώσεων στον οργανισμό που είναι ευρέως γνωστές. Αλλά, αν κάποιος δεν μπορεί (δεν θέλει) να κόψει τελείως το κάπνισμα, τουλάχιστον, ας αποφεύγει το κάπνισμα 2-3 ώρες πριν και μετά την κατάδυση.
__________________
Μέλος ΔΣ του Σ.Ε.Α ΤΗΘΥΣ
http://christos-efthymiou.blogspot.gr/

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρηστος Ευθυμιου : 20-04-20 στις 19:18.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 23-12-07, 13:52
Το avatar του χρήστη Yannis
Yannis Yannis is offline
 
Εγγραφή: 14-06-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 120
Απάντηση: Κάπνισμα, επικίνδυνη απόλαυση ?

Πολυ καλα τα λες Χρηστο μου ( Χρονια πολλα και καλα και για την γιορτη σου μεθαυριο !!!), αλλα εγω θα παρατηρησω οτι με ΟΣΑ ατομα εχω βουτηξει εγω που καπνιζουν, ανεξαρτητου ειδικοτητας και βαθμιδας εκπαιδευσης, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ με το που βγαιναμε απο την βουτια εντος 10 λεπτων ειχαν αναψει τσιγαρο !!!

__________________
Ι am not a complete idiot . . . . . . . several parts are missing !!

__________________________________________________ __________
Τα βίντεο μου : http://www.youtube.com/idimou
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 24-12-07, 09:11
Το avatar του χρήστη geogeo
geogeo geogeo is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 06-06-2007
Περιοχή: Ηλιούπολη
Μηνύματα: 6.155
Απάντηση: Κάπνισμα, επικίνδυνη απόλαυση ?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Χρηστος Ευθυμιου Εμφάνιση μηνυμάτων
Ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία, το γράφουν και οι κατασκευαστές των τσιγάρων επάνω στα πακέτα με έντονη γραφή "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ".

....
Χρήστο καλά τα λες, και επικίνδυνο είναι αλλά και απόλαυση ...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Yannis Εμφάνιση μηνυμάτων
... αλλα εγω θα παρατηρησω οτι με ΟΣΑ ατομα εχω βουτηξει εγω που καπνιζουν, ανεξαρτητου ειδικοτητας και βαθμιδας εκπαιδευσης, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ με το που βγαιναμε απο την βουτια εντος 10 λεπτων ειχαν αναψει τσιγαρο !!!

10 λεπτά ? Εγκρατείς τους βρίσκω !
__________________
Γιώργος Κυπραίος
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 30-12-07, 21:15
Το avatar του χρήστη eye love scuba
eye love scuba eye love scuba is offline
 
Εγγραφή: 30-11-2007
Μηνύματα: 481
Απάντηση: Κάπνισμα, επικίνδυνη απόλαυση ?

Πολύ καλό και χρήσιμο το post. Το θέμα κάπνισμα και κατάδυση είναι αρκετά σημαντικό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το ποσοστό των δυτών που είναι καπνιστές.
Η δημιουργία κλειστών αεροφόρων χώρων στους πνεύμονες, μία κατάσταση που εμπίπτει στη λεγόμενη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) – πνευμονικό εμφύσημα, οι οποίοι υπακούν στο νόμο του Boyle κατά την ανάδυση με επακόλουθο την υπερδιάταση και την εμβολή με συμπτώματα ανάλογα με το μέγεθος της ρήξης είναι αναγνωρισμένη και έχουν αναφερθεί περιστατικά. Πιθανώς όμως να είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ.
Κατ’αρχήν και με βάση όσα αναφέρθηκαν στο άρθρο που παρουσιάστηκε στο post για τα καρδιολογικά προβλήμματα και τις καταδύσεις, λόγω των μεταβολών και του στρες που υφίσταται το κυκλοφορικό σύστημα κατά την κατάδυση, είναι απαραίτητη η καλή του λειτουργία. Το κάπνισμα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες εμφάνισης στεφανιαίας νόσου – εμφράγματος του μυοκαρδίου. Και μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου υποβρυχίως είναι το έμφραγμα. Πιθανώς να υπάρχει μία συσχέτιση σε αυτό. Άρα ο καρδιολογικός έλεγχος, ακόμα και σε σχετικά νέους, είναι απαραίτητος, ειδικά αν είναι καπνιστές και θέλουν να καταδύονται.
Μπορεί κανείς να συνοψίσει τα παρακάτω, πέρα από όσα αναφέρθηκαν στο αρχικό post, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες

- Ο καπνιστής – δύτης έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθει εμβολή, ακόμα και αν κάνει μία κανονική ανάδυση και αναπνέει από το ρυθμιστή.
- Αυτοί οι κλειστοί αεροφόροι χώροι δεν είναι πάντα ορατοί στην απλή ακτινογραφία θώρακα, αλλά στην αξονική τομογραφία. Κάποιοι προτείνουν σε επαγγελματιες δύτες να γίνεται μία Α/Τ θώρακα στον έλεγχο καταληλλότητας για καταδύσεις. Είναι όμως ασαφές αν αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται και κάθε πότε, λαμβάνοντας υπ’όψιν και την ακτινοβολία που λαμβάνει κανείς σε μία Α/Τ σε σχέση με μία απλή ακτινογραφία.
- Τα καταδυτικά ατυχήματα είναι σοβαρότερα σε καπνιστές από ότι σε μη καπνιστές.
- Οι αναπνευστικές εφεδρείες των καπνιστών, ειδικά αν πρέπει να εκτελέσουν εργασία σε μεγάλο βάθος είναι μειωμένες.
- Οι βλάβες από το κάπνισμα εξελίσσονται γρηγορότερα σε καπνιστές – δύτες από μη-δύτες
- Τόσο το κάπνισμα όσο και η παρουσία μικροφυσσαλίδων ενδοαγγειακά ενεργοποιούν το καθένα από μόνο του αποδεδειγμένα το σύστημα πήξης του αίματος και προκαλούν βλάβη στο ενδοθήλιο. Το αν δρουν συνεργικά οδηγώντας σε αυξημένη πιθανότητα νόσου μέλλει να μελετηθεί, είναι όμως πιθανό. Ο αυξημένος αιματοκρίτης των καπνιστών με αποτέλεσμα την υπεργλοιότητα του αίματος σε συνδιασμό με την αφυδάτωση στην κατάδυση είναι άλλος ένας επιβαρυντικός παράγοντας.
- Το κάπνισμα μεταβάλλει την αιμάτωση των ιστών, άρα και τη φόρτιση – αποφόρτισή τους με άζωτο. Οι καταδυτικοί αλγόριθμοι είναι κατασκευασμένοι με βάση δεδομένα πειραματικά και από υγιείς νέους δύτες. Δεδομένου ότι το κάπνισμα δε μεταβάλλει την αιμάτωση των ιστών ομοιογενώς για όλους τους ιστούς, οι αλγόριθμοι γίνονται ακόμα λιγότερο ακριβείς. Ούτε είναι σίγουρο ότι αν ακολουθήσει κανείς τον πίνακα συντηρητικότερα πάλι θα είναι ασφαλής, δεδομένου ότι οι σχέσεις αιμάτωσης των ιστών μπορεί να έχουν μεταβληθεί.

Τα καταδυτικά ατυχήματα είναι σπάνια, ακόμα και σε καπνιστές. Είναι σχετικά δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα δύτη να κόβει το κάπνισμα λόγω της κατάδυσης και μόνο, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, αν αναλογιστεί ότι οι καπνιστές γενικά συνειδητά προσπερνούν τους σε όλους γνωστούς κινδύνους από το κάπνισμα, όπως έμφραγμα, ακόμα και σε σχετικά νεαρή ηλικία, καρκίνος του πνεύμονα και του λάρυγγα, αγγεικά εγκεφαλικά επεισόδια, αποφρακτική αγγειοπάθεια και πολλά άλλα. Είναι όμως σημαντικό να αναγνωριστεί το κάπνισμα σαν ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου στην κατάδυση.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 26-09-13, 21:04
Το avatar του χρήστη dmanetakis
dmanetakis dmanetakis is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 03-10-2008
Περιοχή: Mοσχάτο, Αθήνα
Μηνύματα: 865
Απάντηση: Κάπνισμα, επικίνδυνη απόλαυση ?

Και μιας και το θυμήθηκε ο Χρήστος να παραθέσω το "bonus material" που σας φύλαγα για το τέλος της παρουσίασης.

Το κάπνισμα λοιπόν:
1. Διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
2. Διπλασιάζει τον αριθμό των εγκεφαλικών επεισοδίων.
3. Τριπλασιάζει την διαλείπουσα χωλότητα. (κράμπες)
4. Διπλασιάζει το κίνδυνο θανάτου από οποιοδήποτε λόγο, σε οποιαδήποτε δεδομένη ηλικία.
5. Επταπλασιάζει τη συχνότητα ζημιών των αεραγωγών και της αναπνευστική δυσχέρειας.
6. Δυσχεραίνει την αποτελεσματική λειτουργία των πνευμόνων, απαραίτητη για τη διαχείριση αγχωτικών καταστάσεων.
7. Δυσχεραίνει την αποτελεσματική απομάκρυνση των αδρανών αερίων από το αίμα του δύτη.
8. Διπλασιάζει το σχηματισμό αθηρωματικών πλακών στα αιμοφόρα αγγεία όταν το κάπνισμα προστίθεται σε μια δίαιτα
με υψηλά λιπαρά.
9. Προκαλεί μεγάλη αύξηση στη LDL «κακή χοληστερόλη», μειώνει την αποτελεσματικότητα του κυκλοφορικού και περιπλέκει την απομάκρυνση των αδρανών αερίων.
10. Τα αδρανή αέρια φαίνεται να καταλύουν στους λιπώδεις ιστούς, δημιουργώντας πιθανές περιοχές για συγκέντρωση και ανάπτυξη φυσαλίδων.
11. Μειώνει την οστική πυκνότητα στους άνδρες σχεδόν κατά 20% και στις γυναίκες 25% - 30%.
12. Η συχνότητα του πόνου στην πλάτη από έργο αυξάνεται από 1/5 στους μη καπνιστές, σε 1/2 για τους καπνιστές.
13. Υπερβαρική οστική βλάβη (οστεονέκρωση) επιδεινώνεται από τη μειωμένη οστική πυκνότητα των καπνιστών.
14. Αυξημένη παραγωγής βλέννας, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες reverse block και δυσκολίας εξίσωσης.

Τα "καλά" του εισπνεόμενου καπνού.
Πολυκυκλικές αρωματικές αλκοόλες
Καρκινογόνες ουσίες που επηρεάζουν περιοχές σε άμεση επαφή και απομακρυσμένα όργανα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.
Ερεθιστικές ουσίες
Προκαλούν άμεσα βήχα και στένωση των βρόγχων, αναστέλλουν τη δράση των κροσσών και διεγείρουν την έκκριση βλέννας.
Χρόνια έκθεση σε νικοτίνη
Προκαλεί αύξηση στον αριθμό των νικοτινικών χολινεργικών υποδοχέων στον εγκέφαλο, προκαλώντας δομικές και λειτουργικές αλλαγές στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Προκαλεί ανοχή σωματική και ψυχολογική.
Εισπνοή τοξικών αερίων
Μονοξειδίου του άνθρακα, υδρόθειου και υδροκυάνιο.


Μηχανισμός
1. Οι ερεθιστικές ουσίες επιφέρουν χρόνια φλεγμονή των κυψελίδων προκαλούν τον οργανισμό να παράγει πρωτεϊνολυτικά ένζυμα που «ροκανίζουν» τη κυψελιδική μεμβράνη.
2. Με την αναστολή της δράση των κροσσών και την αυξημένη έκκριση βλέννας, ο πνεύμονας έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος της άμυνας του, καθιστώντας τους καπνιστές πιο επιρρεπείς σε εμφύσημα, ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις, χρόνια βρογχίτιδα.
3. Καθώς αυτή η διαδικασία συνεχίζεται, περισσότερες κυψελιδικές βλάβες προκαλούν απώλεια των τριχοειδών αγγείων στις μεμβράνες και προκαλούνται ανωμαλίες αερισμού-αιμάτωσης.
4. Οδηγεί σε μείωση της έκτασης των κυψελιδικών μεμβρανών που διατίθενται για την ανταλλαγή αερίων.
5. Η ανταλλαγή αερίων δυσχεραίνει και ο αέρας (ή άλλα αέρια) δεν φτάνει το αίμα για την ανταλλαγή.
6. Η νικοτίνη προάγει την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων και το σχηματισμό ινωδογόνου, τα οποία είναι πρόδρομοι των θρόμβων που εμποδίζoυν τη κυκλοφορία στα μικρά αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τους κινδύνους της κατάδυσης με αποσυμπίεση.
7. Ο καρδιακός ρυθμός αυξάνει, αυξάνοντας την κατανάλωση οξυγόνου και η συρρίκνωση των μικρών αιμοφόρων αγγείων αυξάνει την ολική περιφερική αντίσταση.
8. Η αντίσταση με τη σειρά της προκαλεί περισσότερα προβλήματα, όπως αυξημένη πίεση του αίματος και κακή κυκλοφορία στην περιφέρεια του σώματος, καθιστώντας τα μικρά αιμοφόρα αγγεία αναποτελεσματικά στην απαγωγή των αδρανών αερίων.
9. Μελέτες δείχνουν ότι η κυκλοφορία προς τα μικρά αιμοφόρα αγγεία μειώνεται 19 % μετά από μόλις δύο τσιγάρα.
10. Το μονοξείδιο του άνθρακα συνδέεται με την αιμοσφαιρίνη 250 φορές καλύτερα από το Ο2, μειώνοντας την ικανότητα μεταφοράς και απελευθέρωσης του στους ιστούς.
11. Χρόνια υποξία αποτέλεσμα του καπνίσματος, προκαλεί την παραγωγή περισσότερων ερυθρών αιμοσφαιρίων. (περι τα 20%)
12. Καθιστά το αίμα πιο παχύρρευστο, προκαλώντας προφανείς επιπλοκές στην ομαλή κυκλοφορία.
13. Το πρόβλημα επιδεινώνεται περαιτέρω από τις πιέσεις υποβρυχίως, προκαλώντας βλάβες στα ενδοθηλιακά κύτταρα.
14. Το εισπνεόμενο υδροκυάνιο, παρεμβαίνει στα κυψελιδικά ένζυμα και εμποδίζει τη χρήση του Ο2 στα μιτοχόνδρια.


...θέλετε και άλλα ?

Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 29-09-13, 10:59
Το avatar του χρήστη tasospsa
tasospsa tasospsa is offline
 
Εγγραφή: 22-06-2012
Περιοχή: kriti
Μηνύματα: 12
Απάντηση: Κάπνισμα, επικίνδυνη απόλαυση ?

Το ότι το κάπνισμα δεν κάνει πουθενά καλό το ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια το θέμα είναι όμως ότι εγώ θέλω να καπνίζω 5-6 τσιγάρα ημερησίως αλλά καλύτερα καπνιστής και να αθλούμαι σκληρά 6 μέρες την εβδομάδα γυμναστήριο εδώ και 8 χρόνια παρά μη καπνιστής με μια τεράστια κοιλαρά και χοληστερίνη στο 300 και να λέω ότι δεν καπνίζω γιατί ασχολούμαι με καταδύσεις

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GKanel : 29-09-13 στις 12:39. Αιτία: Στο φόρουμ του Σ.Ε.Α. ΤΗΘΥΣ γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ τα greeklish δεν επιτρέπονται από τους κανόνες λειτουργίας.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:32.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.