Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Τεχνική Κατάδυση > Συσκευές Κλειστού Κυκλώματος
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο

Μηχανάκια του διαβόλου? Δε νομίζω...

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 11-06-07, 14:50
Το avatar του χρήστη Dimitris Galon
Dimitris Galon Dimitris Galon is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 05-06-2007
Μηνύματα: 745
Buddy Inspiration vs. Megalodon

Φέτος τον Μάιο (2007) βρέθηκα να καταδύομαι στην νότια Γαλλία, στην Κυανή Ακτή. Οι καταδύσεις ήταν όλες Trimix με OC (open circuit, ανοιχτό κύκλωμα) για μένα και τον σύντροφο μου. Επισκεφθήκαμε κάποια ναυάγια από τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τα οποία βρισκόταν σε βαθιά νερά. Μαζί μας ήταν και μια ομάδα (Άγγλοι και Γερμανοί) οι οποίοι έκαναν τις ίδιες καταδύσεις με μας χρησιμοποιώντας όλοι CCR (closed circuit rebreather, rebreather κλειστού κυκλώματος), όλα ήταν Buddy Inspiration. Μου κίνησαν την προσοχή οι φοβερές δυνατότητες που παρέχει στον δύτη ένα τέτοιο μηχάνημα και άρχισα ατέλειωτες συζητήσεις με τους χρήστες των μηχανημάτων αυτών. Δεν το κρύβω ότι παίζω με την ιδέα μιας εκπαίδευσης με Buddy Inspiration. Από την άλλη γνωρίζω ότι υπάρχει ένα καινούργιο CCR στην αγορά, το Megalodon. Την άνοιξη του 2007 μάλιστα έγινε κι΄ ένα σχολείο Megalodon CCR από τον Cedric Verdier στην Ελλάδα (βλ. το τελευταίο τεύχος του Greek Diver και την σελίδα http://www.cedricverdier.com/). Γνωρίζω επίσης ότι αρκετά μέλη του forum γνωρίζουν λεπτομέρειες και καταδύονται με rebreather. Ρωτώ λοιπόν εδώ και ζητώ συμβουλές για τα δυο αυτά συστήματα. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δυο συστημάτων. Τι θα μου πρότειναν οι γνώστες; Buddy Inspiration ή Megalodon;
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 11-06-07, 17:02
Το avatar του χρήστη hal
hal hal is offline
 
Εγγραφή: 08-06-2007
Μηνύματα: 117
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

Γεια σου Δημητρη,
καταρχην να ξεκαθαρισω οτι δεν βουταω με συσκευη κλειστου κυκλωματος (CCR) ακομα αλλα σε μερικες μερες θα παραγγειλω το Megalodon μου και θα παρακολουθησω το επομενο σχολειο με τον Cedric.
Επεσες πανω σε θεμα "ναρκοπεδιο" μαλλον. Στα CCR υπαρχουν πολυ ενθερμοι υποστηρικτες για ολες τις συσκευες που υπαρχουν με πολυ καλα επιχειρηματα ολοι τους (για να εχεις ξοδεψει τοσα χρηματα για να αγορασεις ενα εχεις σιγουρα καλα επιχειρηματα).
Και οι δυο συσκευες που ρωτησες ειναι eccr οποτε θα αναφερθω μονο σε αυτες και δεν θα μπω σε αλλες κατηγοριες, επισης θεωρω οτι ξερεις τις βασικες αρχες λειτουργιας τους.

Το inspiration ειναι ενα εξαιρετικο εργαλειο με χιλιαδες χρηστες (4000+ ελαχιστοι νομιζω)και εχει βαλει χιλιαδες ωρες κατω απο το νερο. Το καινουργιο πακετο ηλεκτρονικων που ειναι διαθεσιμο το vision ειναι εξαιρετικη βελτιωση σε σχεση με τα παλιο. Διαθετει παραπανω ενσωματωμενο κομπιουτερ αποσυμπιεσης με gradient factors,αναβαθμιση λογισμικου και δυνατοτητα να μεταφερεις το dive log σε pc και το tempstick που σου δινει μια γενικη εικονα της καταστασης του νατρασβεστου. Ειναι γενικα ενα πληρες πακετο που εχει πολλες δυνατοτητες και επειδη ειναι χρησιμοποιειται ευρεως ειναι ευκολο να βρεις ανταλλακτικα αν παθεις καποια βλαβη.

Το Megalodon ειναι πιο γυμνο απο το απο inspiration σε ηλεκτρονικα. Εχει μονο setpoint controller ουτε κομπιουτερ ουτε αλλα μπιχλιμπιδια (η εκδοση που υπαρχει τωρα τουλαχιστον γιατι επεται νεα φετος). Απο τα θετικα του ειναι η εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης του, η ευκολια μεταφορας, η παρα πολυ καλη αξιοπιστια του και η δυνατοτητα να προσαρμοζεται ευκολα στις αναγκες της καθε βουτιας χωρις πολλες και χρονοβορες μετατροπες.

Εγω διαλεξα το Megalodon κυριως για την ποιοτητα κατασκευης (στην Ελλαδα ειμαστε που να τρεξω για ανταλακτικα?) και την προσαρμοστικοτητα του.

Η επιλογη σου αν αποφασισεις να προχωρησεις πρεπει να οριστει απο τις αναγκες σου. Δεν ειναι ευκολη επιλογη και καλυτερα να δεις κι αλλες συσκευες. Επισης καλυτερα να ρωτησεις ατομα που ασχολουνται. Ο GKAM τα χρησιμοποιει χρονια.

Αυτο που σου κανει εντυπωση παντως απο αυτες τις συσκευες κατω απο το νερο ειναι η εξαιρετικη ευκολια αναπνοης, η πολυ μικρη καταναλωση αεριου αλλα κυριως η ησυχια. Δεν πιστευα ποσο θορυβο κανουν οι δυτες με τις φυσαλιδες.....
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 11-06-07, 17:34
Το avatar του χρήστη fin
fin fin is offline
 
Εγγραφή: 04-06-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 386
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

Δεν νομιζω οτι συγκρινονται ευκολα μεταξυ τους γιατι ειναι λιγο διαφορετικη η φιλοσοφια των κατασκευαστων. Το Buddy εχει μεριδιο αγορας και συνεπως περισοτερα ευρεως γνωστα παραπροιοντα και περισοτερους δηλωμενους εκπαιδευτες ομως το Meg ειναι σαφως πιο ευελικτο, προσαρμοζεται κυριολεκτικα σε οποιαδηποτε αναγκη και ειναι λιγοτερο plug n play. Εξαρταται απο ιδιοσυγκρασια αν εχεις δηλαδη ενα coupe για να φτανεις γρηγορα παρε το buddy ενω αν εχεις 4x4 γιατι δε βιαζεσαι και θελεις να εχεις προσβαση παντου παρε το Meg. Ειναι παντως χαρακτηριστικο οτι οι περισοτεροι περασαν απο τη φαση ενος scr για να γνωρισουν τη τεχνικη τους αλλα η πλειοψηφια τα ξεφορτωθηκε η τροποποιησε για το real thing (ccr). Το οτι θα μπεις κατευθειαν σε ccr σου γλυτωνει αρκετα χρηματα ομως καποος θελει να φωτογραφισει σε scuba βαθη μπορει να μεινει στα πιο ασφαλη scr. Δε θα μπορουσα να συστησω καποιο συγκεκριμενο προιον περισοτερο απο το να συστησω μια συγκεκριμενη πολιτικη για τη χρηση του, που παρολο που η επαναληψη της εγινε κουραστικη ειναι παντα επικαιρη. Τα rb δεν ειναι ενα καταδυτικο gadget αλλα μια εντελως διαφορετικη τεχνολογια για να υπαρχουμε υποβρυχιως. Δεν πρεπει να απατομαστε οι εμπειροι γιατι οση OC εμπειρια δεν προσθετει κανενα πλεονεκτημα στους νεους rb δυτες (ισως μαλιστα μειονεκτημα λογω αυτοπεποιθησης). Χρειαζεται πολυ πολυ μεγαλυτερα αποθεματα υπομονης και σχολαστικοτητας σχετικα με το OC για να φτασουμε στο σημειο που θα αποδωσει η επιλογη.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 11-06-07, 18:34
Το avatar του χρήστη Dimitris Galon
Dimitris Galon Dimitris Galon is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 05-06-2007
Μηνύματα: 745
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin Εμφάνιση μηνυμάτων
Δε θα μπορουσα να συστησω καποιο συγκεκριμενο προιον περισοτερο απο το να συστησω μια συγκεκριμενη πολιτικη για τη χρηση του, που παρολο που η επαναληψη της εγινε κουραστικη ειναι παντα επικαιρη. Τα rb δεν ειναι ενα καταδυτικο gadget αλλα μια εντελως διαφορετικη τεχνολογια για να υπαρχουμε υποβρυχιως. Δεν πρεπει να απατομαστε οι εμπειροι γιατι οση OC εμπειρια δεν προσθετει κανενα πλεονεκτημα στους νεους rb δυτες (ισως μαλιστα μειονεκτημα λογω αυτοπεποιθησης).
Για να το διευκρινίσω.
Σε μια κατάδυση στα 85 μέτρα ήμασταν τέσσερα άτομα. Οι δυο με OC (2x12 λίτρα + 3 stages) και οι άλλοι δυο με Buddy Inspiration ή γνωστά σαν YBOD (yellow box of death). Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα ποτέ. Έχουν πεθάνει πολλοί με Buddy Inspiration για να του βγει αυτό το παρατσούκλι; Στην ανάδυση και συγκεκριμένα στην αποσυμπίεση οι δυο με τα CCR έμειναν πολύ λιγότερη ώρα από εμάς (γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό). Ένα το κρατούμενο. Στην μεταφορά του εξοπλισμού τα CCR είναι κατά πολύ ελαφρύτερα του OC εξοπλισμού. Δύο τα κρατούμενα. Τα CCR χρειάζονται ελάχιστα αέρια σε σχέση με τα OC. Τρία τα κρατούμενα. Πηγαίνοντας ένα ταξίδι σε μια απόμακρη περιοχή μπορείς να πάρεις το CCR μαζί σου (και στο αεροπλάνο) και να προμηθευθείς μπουκάλες από κάποιο καταδυτικό στο τόπο προορισμού σου. Με το OC αυτό είναι σχεδόν αδύνατο, εκτός κι΄ αν θέλεις να κάνεις πλούσιες τις αεροπορικές εταιρείες. Τέσσερα τα κρατούμενα.
Τα κρατούμενα τώρα αφορούν και τα δυο συστήματα, και το Buddy και το Megalodon. Τα χρήματα που χρειάζεται κανείς για να αγοράσει ένα από τα δυο είναι αρκετά. Πιστεύω ότι μια εκπαίδευση, η οποία παρέχει την δυνατότητα στον μαθητή να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα (εντάξει οι πολιτικές παίζουν, π.χ. στην Γερμανία αν αγοράσεις Buddy Inspiration σου παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση) είναι η πρώτη άμεση επιλογή. Μια και η εκπαίδευση όμως στοιχίζει κι΄ αυτή γύρω στα 1000 Ευρώ, θα ήταν καλό να γίνει η επιλογή εκ΄ των προτέρων για να τοποθετηθούν τα λεφτά αυτά αργότερα στην αγορά του CCR.
Λοιπόν:
Για καταδύσεις μέχρι τα 120 – 130 μέτρα με σχετικά μεγάλη παραμονή.
Ο όγκος του συστήματος και η δυνατότητα μεταφοράς του με αεροπλάνο.
Η απλότητα του και η λειτουργία του συστήματος (δεν εμπιστεύομαι τα ηλεκτρονικά).
Η τιμή του σε σχέση με την πιστότητα και την ποιότητα κατασκευής.
Αυτοί είναι οι κύριοι παράγοντες αγοράς και εκπαίδευσης. Τι να προτιμήσω. Ένας ανασταλτικός παράγοντας για τον Μεγαλόδοντα είναι το γεγονός ότι δεν έχει πιστοποίηση CE, πράγμα που δεν του επιτρέπει την πρόσβαση στις Ευρωπαϊκές αγορές. Έχω την πληροφορία ότι κάθε καταδυτικό σύστημα το οποίο δεν έχει CE πιστοποίηση, δεν καλύπτεται από την DAN-Europe. Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω; Γιατί αν είναι έτσι, τι νόημα έχει μια εκπαίδευση με Megalodon; Και μια τελευταία ερώτηση. Μπορώ όντας Trimix Diver να κάνω την αντίστοιχη εκπαίδευση με CCR ή θα πρέπει να περάσω και πάλι όλα τα επίπεδα; Αυτό αφορά το τελευταίο μέρος της απάντησης σου fin. Παρεμπίπτοντος σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 11-06-07, 19:18
Το avatar του χρήστη hal
hal hal is offline
 
Εγγραφή: 08-06-2007
Μηνύματα: 117
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

Οποιοσδηποτε εξοπλισμος στην καταδυση ειναι τοσο ασφαλης οσο τον κανει ο χειριστης του.
Αν θες να ταξιδευεις το Meg ειναι πιο βολικο. Το inspο εχει και το εξωτερικο κουτι που ειναι και ογκωδες για ταξιδια και αν δεν το αλλαξεις πρεπει υποχρεωτικα να ψαχνεις για 3λιτρες μπουκαλες οπου πας γιατι αλλες δεν χωρανε. Νομιζα παντως οτι για ταξιδια δεν παιρνεις μπουκαλες OC μαζι αλλα νοικιαζεις στον προορισμο σου...

Ειπες οτι δεν εμπιστευεσαι τα ηλεκτρονικα αλλα τα 2 CCR που αναφερεις βασιζονται σε ηλεκτρονικα για την λειτουργια τους. Μηπως μπορεις να γινεις πιο σαφης?

Η εκπαιδευση γινεται τμηματικα και αρχιζεις παλι απο τα βασικα. Ασχετα με τι πιστοποιηση εχεις πριν αν παρεις rb θεωρειται οτι αρχιζεις απο το μηδεν. Μεχρι τις 50 ωρες χρησης π.χ δεν συνισταται να πας βαθυτερα απο 30-35 μετρα με μεγιστο 5 λεπτα αποσυμπιεση. Δεν γινεται να μεταπηδησεις κατευθειαν απ'οσα ξερω

Η πιστοποιηση CE ειναι το μεγαλο ατου του inspο και αυτο οσοι τα πουλανε το τονιζουν ιδιαιτερα.
Η σημασια της παντως ειναι αμφιλεγομενη εκτος ισως οσον αφορα τις ασφαλιστικες εταιριες. Η σημαντικη πλειοψηφια των CCR που χρησιμοποιουνται τωρα ειναι απιστοποιητα γιατι πολλα τα αφηνει εξ'ορισμου εξω ο ευρωπαϊκος νομος αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος. Δεν θα επεκταθω...

Το YBOD βγηκε οταν ειχε πρωτοκυκλοφορησει το inspο απο τα ατυχηματα που ειχαν γινει και εμεινε, τοτε ειχε κυκλοφορησει και το αστειο με το φτυαρι αλλα αυτο δεν επιασε τοσο
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 11-06-07, 23:04
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline
 
Εγγραφή: 05-06-2007
Περιοχή: Munich
Μηνύματα: 459
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

Το παρατσούκλι YBOD, βγήκε από τους συγκριτικά μεγάλους αριθμούς θανάτων ή ατυχημάτων που προκύπτουν σε καταδύσεις με την συγκεκριμένη συσκευή. Αφήνοντας τα τι τα πώς και τα γιατί, αξίζει να προσέξει κανείς τους αριθμούς θανάτων σε σχέση με το πλήθος, το είδος των καταδύσεων και το συνολικό αριθμό συσκευών σε κυκλοφορία. Σαν απόλυτο νούμρο λοιπόν, το Inspiration μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ατυχημάτων αλλά έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανά συνόλου συσκευών ή ανά ωρών κατάδυσης.

Σε αντίθεση, το Megalodon έχει από τις χειρότερες στατιστικές σε ότι αφορά θανάτους/σύνολο συσκευών.

Απλά, αυτό που πρέπει να συγκρατήσει κανείς είναι ότι οι συσκευές κλειστού κυκλώματος δεν συγχωρούν πολλά-πολλά. Βέβαια, από την άλλη το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κανένα θανατηφόρο ατύχημα με Jetsam KISS Classic or Sport KISS δε σημαίνει ότι οι συσκευές αυτές είναι παιχνιδάκια.

Έχοντας δοκιμάσει λίγο το Inspiration παλαιότερα και (εντελώς συμπτωματικά σήμερα το πρωί) το Meg μπορώ να πω ότι ακόμα δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου καμία συσκευή. Άλλες συσκευές με τις οποίες έχω καταδυθεί εκτενώς είναι το Dolphin & Ray μία ιδιοκατασκευή και δύο μετασκευασμένες στρατιωτικές συσκευές.

Με τις λίγες εικόνες που έχω από το Inspiration / Megalodon θα προτιμούσα το Meg αλλά μάλλον στην έκδοση COPIS. Παίζοντας σήμερα κατάφερα να βρω bug ακόμα και στο Meg!!! Προτιμώ ακόμα τις manual συσκευές. Μπορεί να έχω προβληματικό εγκέφαλο αλλά τουλάχιστον είναι δικός μου και τον ελέγχω (συνήθως...)

Μερικές φωτογραφίες από τις σημερινές δοκιμές. Η συσκευή είναι του φίλου μου, Γιώργου Τζαβέλα. Στο τελευταίο file θα δείτε το πρόβλημα. Θερμοκρασία 225C. Στο δεύτερο scroll το bug εξαφανίζεται…

Για όσους έχουν όρεξη για βραδινό διάβασμα, ο Cedric κάνει και ο ίδιος την σύγκριση. http://www.cedricverdier.com/writings/InspiMeg.pdf

/GKAM
Συνημένες Εικόνες
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04570.JPG (63,9 KB, 58 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04603.JPG (27,3 KB, 35 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04606.JPG (69,3 KB, 34 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04617.JPG (26,0 KB, 38 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: jpg DSC04620.JPG (31,6 KB, 54 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GKAM : 23-08-07 στις 20:41.
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 13-06-07, 11:17
Το avatar του χρήστη Dimitris Galon
Dimitris Galon Dimitris Galon is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 05-06-2007
Μηνύματα: 745
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο hal Εμφάνιση μηνυμάτων
Νομιζα παντως οτι για ταξιδια δεν παιρνεις μπουκαλες OC μαζι αλλα νοικιαζεις στον προορισμο σου...
Κι΄ αν ο προορισμός σου είναι η κάτω Κωλοπετινίτσα, τρίτος βράχος αριστερά, που θα βρεις να νοικιάσεις 2x12 L και τα ανάλογα stages; Εκτός αυτού χρησιμοποιώντας τα δικά σου έχεις πάντα ένα setting το οποίο εμπιστεύεσαι και ξέρεις την συμπεριφορά του. Εκτός αυτού η αποστολή του τεχνικού εξοπλισμού με κοντέινερ είναι πολύ πιο φτηνή από το νοίκιασμα του.

Παράθεση:
Ειπες οτι δεν εμπιστευεσαι τα ηλεκτρονικα αλλα τα 2 CCR που αναφερεις βασιζονται σε ηλεκτρονικα για την λειτουργια τους. Μηπως μπορεις να γινεις πιο σαφης?
Γενικά δεν εμπιστεύομαι τα ηλεκτρονικά στην κατάδυση. Στην περίπτωση των Inspiration και Meg, είναι αναγκαστικό κακό. Η σαφήνεια έχει να κάνει με την απλότητα. Όσο λιγότερες αποφάσεις παίρνει το μηχάνημα για μένα τόσο το καλύτερο.

Παράθεση:
Η εκπαιδευση γινεται τμηματικα και αρχιζεις παλι απο τα βασικα. Ασχετα με τι πιστοποιηση εχεις πριν αν παρεις rb θεωρειται οτι αρχιζεις απο το μηδεν. Μεχρι τις 50 ωρες χρησης π.χ δεν συνισταται να πας βαθυτερα απο 30-35 μετρα με μεγιστο 5 λεπτα αποσυμπιεση. Δεν γινεται να μεταπηδησεις κατευθειαν απ'οσα ξερω
Στις βαθιές τουλάχιστον καταδύσεις με trimix bail out, τότε τουλάχιστον πιστεύω ότι αναγνωρίζεται η trimix εκπαίδευση ή κάνω λάθος;

Σ΄ ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.

Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 13-06-07, 18:28
Το avatar του χρήστη hal
hal hal is offline
 
Εγγραφή: 08-06-2007
Μηνύματα: 117
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon Εμφάνιση μηνυμάτων
Κι΄ αν ο προορισμός σου είναι η κάτω Κωλοπετινίτσα, τρίτος βράχος αριστερά, που θα βρεις να νοικιάσεις 2x12 L και τα ανάλογα stages; Εκτός αυτού χρησιμοποιώντας τα δικά σου έχεις πάντα ένα setting το οποίο εμπιστεύεσαι και ξέρεις την συμπεριφορά του. Εκτός αυτού η αποστολή του τεχνικού εξοπλισμού με κοντέινερ είναι πολύ πιο φτηνή από το νοίκιασμα του.

Γενικά δεν εμπιστεύομαι τα ηλεκτρονικά στην κατάδυση. Στην περίπτωση των Inspiration και Meg, είναι αναγκαστικό κακό. Η σαφήνεια έχει να κάνει με την απλότητα. Όσο λιγότερες αποφάσεις παίρνει το μηχάνημα για μένα τόσο το καλύτερο.

Στις βαθιές τουλάχιστον καταδύσεις με trimix bail out, τότε τουλάχιστον πιστεύω ότι αναγνωρίζεται η trimix εκπαίδευση ή κάνω λάθος;
Στο Meg εχεις και την δυνατοτητα να το αγορασεις με την COPIS κεφαλη που ειναι μηχανικης παροχης και δεν ελεγχεται απο ηλεκτρονικα και αν θες αργοτερα αγοραζεις και την ηλεκτρονικη (δεν θελει μετατροπες για την εγκατασταση) για πιο βαθια.

Δεν γνωριζω ακριβως αλλα νομιζω οτι για να βαλεις trimix στο rb θελει ξεχωριστη εκπαιδευση (trimix ccr diver) και αρκετες ωρες. Ουτε εμενα μου αρεσει η ιδεα 50 ωρων σε λιγοτερο απο 30m με max 5min deco αλλα τι να κανω?
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 19-06-07, 23:47
Το avatar του χρήστη GKAM
GKAM GKAM is offline
 
Εγγραφή: 05-06-2007
Περιοχή: Munich
Μηνύματα: 459
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Dimitris Galon Εμφάνιση μηνυμάτων
Στις βαθιές τουλάχιστον καταδύσεις με trimix bail out, τότε τουλάχιστον πιστεύω ότι αναγνωρίζεται η trimix εκπαίδευση ή κάνω λάθος;
Σωστά. Οι προυποθέσεις γενικά είναι να έχεις ήδη το OC Trimix πρίν προχωρήσεις σε CCR Trimix. Σύμφωνα με τον οργανισμό ΧΥΖ:

Prerequisites
1. Must be qualified as a Rebreather Diver, or if entering the Program based on equivalent experience, must be qualified as either Normoxic Trimix Diver or Trimix Diver (OC) or must be taking the Normoxic Trimix Diver and Trimix Diver course on an approved Rebreather for mixed gas diving, with all dives other than confined water made on Trimix or Heliox.

2. Must provide proof of a minimum of 200 logged dives or sufficient experience doing technical dives to satisfy the instructor that
the student has the ability and knowledge to continue into this level of training.

3. At least 50 of which were on the specific Rebreather to be trained for.

4. Must be a minimum of 18 years of age.

/GKAM
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 16-08-07, 18:13
Το avatar του χρήστη Outlaw
Outlaw Outlaw is offline
 
Εγγραφή: 13-08-2007
Περιοχή: Λευκωσία
Μηνύματα: 10
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

γειά σας φίλοι,

είμαι νέος σε αυτό το φόρουμ, και το έκανα μετά απο πρόσκληση ενός καλού φίλου.

λοιπόν, αφού περίμενα έτσι για να με αποδεχτούν οι εκ της διευθυνσης και να μου εγκρίνου κωδικούς κλπ, αποφάσισα να στείλω και γράψω και εγώ 1-2 πράγματα ειδικά για το Meg.

διαβασα αρκετά και ενδιαφεροντα απο τους διάφορους φίλους, πολλούς απο τους οποίους είχα και επικοινωνία μέσω άλλων φόρουμ. λοιπόν...

προσωπικά χρησιμοποιώ το meg πάνω απο 1 χρόνο τώρα. μπορώ να πώ ότι τον τελευταίο χρόνο τον "'εφαγα" προσπαθώντας να τελειοποιήσω την συσκέυή με την προσθήκη διάφορων μικρών εφευρέσεων φίλων του κλειστού κυκλώματος τα οποία όντως κάνουν τη διαφορά. αυτό δεν σημαίνει ότι η συσκευή είχε κάποια ελαττώματα.

συστήνω ανεπιφύλακτα το meg, σε όποιον επιθυμεί να πάρει μια συσκεύή κλειστού κυκλώματος. είναι πολύ δυνατή συσκευή και αντέχει κτυπηματα, δουλεύει χωρίς πρόβλημα και πολύ απλά, και είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση προβλήματος. επίσης πολύ μικρή (συμπηκνωμένη θα έλεγα) για να βολεύει όλες τις καταδύσεις, σπηλιές, ναυάγιο κλπ.


ακόμα κάτι, είναι πολύ έυκολο να το κάνει ότι θές, δηλαδή αποτελείται απο τον κύριο κορμό (cannister) και μπορείς να βάλεις ότι φιάλεις θέλεις, μπορείς να μεγαλώσεις το scrubber cannister για μεγαλύτερη διάρκεια κλπ..υπάρχουν πολλά να πούμε για το θέμα αυτό. ειδικά οι φίλοι του meg.
αφού αναφερθήκατε και στον Cedric, έναν άνθρωπο που θεωρώ θρύλο...(είναι ακόμα ζωντανός αλλά πιστεύω ότι ειναι μικρός ακόμα ο χαρακτηρισμός ) και τιμή που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να γίνουμε καλοί , θα έλεγα φίλοι, τότε λοιπόν θα ήθελα να φέρω στην προσοχή σας, ότι όσα και να ακούσετε αρνητικά για το meg, απλά να σκεφτείτε ότι αυτός ο άνθρωπος, ούτε κάν να ακούσει θέλει για να αλλάξει συσκευή...πιστεύω αυτό τα λέει όλα.

μάλιστα δε, σε καταδύσεις που κάναμε και ήταν και υ Evelyn (γυναίκα του) η οποία είχε ένα evolution(vision) συχνά κάναμε αστεία ότι τώρα το μόνο που μένει έιναι να δοκιμάσουμε ένα inspiration / evo έτσι για να δούμε την διαφορά του πόσο πιό καλό ήταν το meg.

προσωπικά πιστεύω ότι ένα εξίσου καλό κύκλωμα είναι το auroboros (boris), όντως έχοντας καλύτερα ηλεκτρονικά κλπ, αλλά είναι πολύ πιό μεγάλο και σου δίνει περιορισμένη δυνατότητα σε ναυάγια, σπηλιές κλπ.

θεωρούσα και εγώ το δικό μου μεγάλο, και ότι το Kiss θα ήταν το ιδανικό για κατάδυση στο zebovia, αλλά όταν είδα που μπορεί να μπεί κάποιος με meg, ακουλουθώντας τον Cedric, με 3 φιάλες (sling tanks) και ένα σωρό άλλα, τότε πείστηκα ότι δεν την αλλάζω με τίποτε.

αυτά τα λέω με την ιδέα ότι εάν θαυμάζει κάποιος τον Cedric, και τον θεωρεί ως κάποιον που χαίρει κάποιας εκτίμησης στον χώρο, τότε το ότι αυτός το χρησιμοποιεί εδώ και 5-6 χρόνια, είναι η απάντηση στα ερωτήματα που τίθονται εδώ. επίσης, να λάβει κάποιος υπόψη ότι ο Cedric, έχει δοκιμάσει αρκετά απο τα συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά.

σας κούρασα γι'αυτό δεν θα προχωρήσω άλλο. απλά αν θέλει κάποιος να ρωτήσει οτιδήποτε αλλο, είμαι στην διάθεση σας. και φώτος αν θέλετε. εξάλλου ο Cedric, θα είναι στην ελλάδα την επόμενη βδομάδα για κάποια σεμινάρια για σπηλαιοκαταδύσεις, και έτσι όποιος θέλει, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να τον γνωρίσετε και να του θέσετε ερωτήματα....

Υ.Γ λέω τα πιό πάνω, αναγνωρίζοντας ότι δεν έχω δοκιμάσει άλλα rebreathers, αλλά οι απόψεις μου στο θέμα αυτό, γιατί το έχω ψάξει αρκέτα προτού πάρω ενα κλειστό κύκλωμα, πιστέυω είναι αρκετά σωστές.

ελπίζω να έπεισα τον φίλο που είχε τις απορίες σχετικά.

ευχαριστώ πολύ,

φιλικά,

Σπύρος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα



Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:00.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.