![]() |
|
Νέα, ειδήσεις, πληροφορίες που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Απάντηση: Αναδάσωσης συνέχεια...
Παράθεση:
![]() Ένα ακόμα update από WWF Παράθεση:
|
||||
|
||||
Τώρα θα ξεφύγω ίσως απο το θέμα, αλλά βλέποντας σήμερα τις πρώτες σταγόνες βροχής σε περιοχή κοντά στην Πάρνηθα, μου ήρθε στο μυαλό, πως η στάχτη με το θαλασσινό νερό, δεν κάνουν και την καλύτερη δυνατή πρόσμιξη.. Μάλιστα στα μέρη μου, με κάποιο τρόπο χρησιμοποιούσαν την στάχτη για να φτιάξουν ενα μίγμα καθαρισμού, ελαφρώς καυστικό, για τους πολύ ισχυρούς λεκέδες. Ελπίζω να με απατά η μνήμη μου, πάνε και τόσα χρόνια που έχω να δώ "αλυσίβα", αλλά νομίζω πως το δεύτερο συστατικό, ήταν το αλάτι, και είναι πολλά τα ποτάμια σταχτόνερου που θα πάρουν την φυσική τους πορεία προς την θάλασσα, δυστυχώς.
Αλήθεια, έτσι είναι, η έπεσα στην παγίδα των "ασύμμετρων απειλών"? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Για το έδαφος η στάχτη δεν είναι ρύπος, αντιθέτως αποτελεί εξαιρετικό λίπασμα που θα βοηθήσει τη φυσική αναγέννηση των καμένων εκτάσεων. Τώρα σε ό,τι αφορά τη στάχτη στη θάλασσα, δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι σχετικό.... (αν και με τόσο μπάζωμα στο λεκανοπέδιο, μη θεωρείς και τόσο δεδομένη τη "φυσική της πορεία προς τη θάλασσα"!)
|
||||
|
||||
Ξεχαστήκαμε με αυτό.
Μια πολύ καλή ευκαιρία να επανέλθουμε στο "φλέγον" θέμα μάς δίνει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με τις εξής εκδηλώσεις:
Πληροφορίες στο site της ΕΕΠΦ
|
|||
|
|||
Για να μην ξεχνιόμαστε:
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=...6&sn=&spid=876 Ολοκληρώνουν την καταστροφή Επτά εγκληματικά λάθη και παραλείψεις καταδικάζουν τα καμένα δάση ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μανωλάς Επτά σοβαρά λάθη έκανε η πολιτεία στη διαχείριση των καμένων εκτάσεων του περασμένου καλοκαιριού. «ΤΑ ΝΕΑ» βρέθηκαν μαζί με τον καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντή της ελληνικής έκδοσης του «Νational Geographic» κ. Νίκο Μάργαρη στις καμένες εκτάσεις της Πάρνηθας, της Πεντέλης, του Πηλίου και της Ηλείας. Εντόπισαν και κατέγραψαν παραλείψεις και σφάλματα που εμποδίζουν τη φυσική αναγέννηση των περιοχών αυτών. 1 Δεν περιόρισαν τα κόκκινα ελάφια 2 Άφησαν ανεξέλεγκτη τη βόσκηση 3 Φυτεύουν δένδρα που δεν υπήρχαν 4 Έκαναν άλσος το δάσος στην Ολυμπία 5 Έστησαν άσκοπα κορμοφράγματα 6 Σκουπιδότοπος όσα δάση δεν κάηκαν 7 «Έκαψαν» τη φυσική αναδάσωση Μάλλον δεν έχει άδικο ο δάσκαλος και όσοι συμφωνούσαμε με τις ''extreme'' απόψεις του κάποιες φορές |
![]() |
|
|