Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Σχετικά με την Αυτόνομη Κατάδυση > Εκπαίδευση, Προβληματισμοί και Εμπειρίες
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές...

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 23-05-08, 12:18
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline
 
Εγγραφή: 18-09-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 645
DSAT Tec Deep Instructor Course

Έλεγα να το στείλω σε κανένα περιοδικό, αλλά μάλλον καλύτερα να το μοιραστώ μαζί σας.....

DSAT Tec Deep Instructor Course


Η απουσία DSAT Instructor Trainer στην Ελλάδα στάθηκε η αφορμή να επισκεφτώ το Sharm El Sheikh στην Αίγυπτο τον Οκτώβρη 2007. Εκεί βρίσκεται το Camel Dive Club & Hotel, ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα καταδυτικά κέντρα στην περιοχή. Με ξενοδοχείο είκοσι οκτώ δωματίων, τρία εστιατόρια, δύο μπαρ και καφενεία, πισίνα, ιδιωτική πλαζ, πενήντα εκπαιδευτές και περίπου δέκα σκάφη, το Camel αποδείχτηκε πραγματικά μια καλοκουρδισμένη καταδυτική μηχανή τοποθετημένη δίπλα σε ένα από τα μοναδικούς υποβρύχιους προορισμούς στο κόσμο. Όσο για το κομμάτι της εκπαίδευσης, με δύο Course Directors/Instructor Trainers της PADI και της TDI, προσφέρει σχολεία από Open Water μέχρι Advanced Trimix Instructor, ικανοποιώντας κάθε καταδυτική εκπαιδευτική βαθμίδα.

1η μέρα: Στην πισίνα

Η πρώτη μου συνάντηση με τον Martin Baker, τον DSAT Instructor Trainer και PADI Course Director του Camel, μου επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Τον βρήκα την ώρα του πρωινού και, ενώ καταβρόχθιζε, με ιδιαίτερο gusto, τα αυγά του (τυπικός Άγγλος γαρ), με πέρασε, χαριτολογώντας πάντα, από μια αναλυτική συνέντευξη. Αφού φάνηκε να ικανοποιείται από το καταδυτικό βιογραφικό μου (τον αριθμό των καταδύσεων, τα μέγιστα βάθη και τις καταδυτικές μου εμπειρίες και πρακτικές), μου ανακοίνωσε περιχαρής ότι θα έχω συμμαθητή. Η είδηση δε θα αποτελούσε από μόνη της έκπληξη αν δε συνοδευόταν από μια γαργαλιστική πληροφορία: επρόκειτο για έναν Έλληνα!

Στη δίλεπτη διαδρομή που χρειάστηκε να κάνουμε για να τον βρούμε προσπαθούσα να υπολογίσω τις πιθανότητες του να συμβαίνει κάτι τέτοιο! Η έκπληξη ήταν αμοιβαία. Ούτε και ο Κώστας γνώριζε την εθνικότητα μου. Ο Martin δεν μας άφησε χρόνο για να γνωριστούμε καλύτερα, είχαμε μόλις πέντε λεπτά στη διάθεσή μας για να ανταλλάξουμε τις πρώτες μας κουβέντες μέχρι να φέρουμε τους εξοπλισμούς στην πισίνα.

Στην άκρη της πισίνας του Camel μας περίμεναν τρία σετ διπλές αλουμινένιες 80άρες και έξι 63άρια stage. Το επόμενο μισάωρο ήταν όλο δουλειά: αναλύσαμε τα μίγματα (αέρας, ΕΑΝ32 και ΕΑΝ70), βιδώσαμε τα twin sets πάνω στα harness και τα wings, και συνδέσαμε τέσσερις ρυθμιστές στις διπλές και στα δύο stage που μας αναλογούσαν. Καθ’ όλη τη διάρκεια του στησίματος o Martin μας παρακολουθούσε συνεχώς. Κι όταν πια κάθιδροι είχαμε ολοκληρώσει το έργο υποβληθήκαμε – με μένα πρώτο - σε μια εξονυχιστική προφορική εξέταση: την αναλυτική παρουσίαση του εξοπλισμού μας. Και όταν λέω αναλυτική δεν υπερβάλω, μιλούσα συνεχώς για τρία τέταρτα επεξηγώντας κάθε λεπτομέρεια, προσφέροντας λόγο ύπαρξης για κάθε tie-wrap και κάθε dog-clip. Μετά ήρθε η σειρά του Κώστα να υποβληθεί στην ίδια δοκιμασία κάτω απ’ τον ήλιο του Σινά, που όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο καυτός.

Δεν είχα προλάβει καλά-καλά να αναστενάξω με ικανοποίηση για το πέρας της ιεράς αυτής εξέτασης όταν μας συνάντησε το δεύτερο χτύπημα της μοίρας: η καταδυτική γραφειοκρατία! Όταν χρειάζεσαι μια ολόκληρη ώρα για να συμπληρώσεις τη χαρτούρα της DSAT/PADI (υποβολή των αιτήσεων και όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών για την παρακολούθηση του σχολείου) ξεχνάς την αίσθηση των διακοπών και έχεις ένα deja vu ελληνικού δημοσίου. Ευτυχώς στην ώρα αυτή βρήκα την ευκαιρία να γνωριστώ καλύτερα με τον Κώστα και τα λεπτά γλίστρησαν ανώδυνα.

Ο Κώστας Ζαμπόπουλος εδώ και δύο χρόνια εργάζεται στο Camel ως εκπαιδευτής (PADI IDC Staff Instructor) όντας παράλληλα και TDI Advanced Trimix δύτης. Έμαθε κατάδυση στο Ναυτικό και συνέχισε να καταδύεται ως φοιτητής στη Νέα Υόρκη, έχοντας στο βιογραφικό του τα βαθιά ναυάγια του Ατλαντικού, όπως το Andrea Doria και το χαμένο γερμανικό υποβρύχιο U-869.

Τον ενθουσιασμό μου για το νέο φίλο μου και συμμαθητή έκοψε απότομα ο Martin, που μας έδειξε, πάντα χαμογελώντας, το δρόμο για την πισίνα. Το σύνολο των ασκήσεων του πρακτικού σκέλους των τριών πρώτων καταδύσεων σε περιορισμένα νερά του Tec Deep μας κράτησε στα τρία μέτρα της πισίνας για σχεδόν τρεις ώρες. Δεν θυμάμαι πόσες φορές έκλεισα και άνοιξα και τις τρείς βαλβίδες του manifold. Από δεξιά προς αριστερά και αντιστρόφως ξανά και ξανά…Στο τέλος και οι δύο μας το καταφέραμε αιωρούμενοι σε λιγότερο από 45 δεύτερα! Τα stage έβγαιναν και μπαίνανε στα κλιπς μηχανικά, τα ανταλλάσαμε, τα γυρνάγαμε, τα ανοίγαμε και τα κλείναμε συνεχώς. Στην αρχή με μάσκα και την τελευταία ώρα χωρίς, αφού ο Martin, επιδεικτικά, μας τις είχε πετάξει έξω από την πισίνα. Η επιτυχής ολοκλήρωση του κύκλου των δεξιοτήτων ήρθε με τα SMBs, τα μπαλόνια αποσυμπίεσης.

Βγήκαμε από την πισίνα με πονεμένα χέρια και κατακόκκινα μάτια, αλλά και με το μοναδικό αίσθημα της ικανοποίησης που νιώθεις όταν τα καταφέρνεις σε μια τόσο απαιτητική δοκιμασία. Κι ενώ οι ασκήσεις στο νερό είχαν μόλις τελειώσει, μπροστά μας ανοιγόταν το κομμάτι της θεωρίας. Το υπόλοιπο απόγευμα και μέχρι νωρίς το βράδυ, προετοιμάσαμε και εκτελέσαμε παρουσιάσεις, micro-teaching και σχεδιασμούς κατάδυσης. Στο τέλος δεν είχα δύναμη ούτε να φάω. Λιποθύμησα στο κρεβάτι μου την ώρα που οι τουρίστες του Na’ama Bay ξεκίναγαν τη βραδιά τους.

2η μέρα: Στο νερό PartΙ

Η δεύτερη ημέρα μας βρήκε από νωρίς το πρωί στην αποβάθρα του Na’ama Bay. Αποβιβαστήκαμε σ’ ένα από τα σκάφη του Camel με προορισμό τις διπλανούς όρμους του Sharm El Sheikh. Το πρόγραμμα είχε δύο καταδύσεις, όπου και οι τρείς μας θα εναλλάσσαμε ρόλους μαθητή και εκπαιδευτή, έξω αλλά και μέσα στο νερό. Στο σκάφος ήταν μαζί μας και ένα γκρούπ δέκα δυτών ψυχαγωγικής κατάδυσης, που έβρισκαν διασκεδαστική την ταλαιπωρία μας και τα γυμνάσια στα οποία μας υπέβαλλε ο Martin δείχνοντας ταυτόχρονα έκδηλο ενδιαφέρον για όλο αυτό τον εξοπλισμό που κουβαλάγαμε. Η είσοδος και έξοδος από το νερό με τον καθένα μας να κουβαλά από τέσσερις φιάλες τραβούσαν την προσοχή όλων.

Μέσα στο νερό τα S-drills συνεχίστηκαν χωρίς διάλλειμα. Οι πρωτεύοντες σωλήνες (long hose) άλλαζαν χρήστη ανά πεντάλεπτο και μετά, πίσω γύρω από το λαιμό, hogarthian style, οι μάσκες έβγαιναν συνέχεια και η προσομοίωση free-flow και manifold leak ήταν συνεχής και ανελέητη. Και τα τρία καρούλια μου πήραν στην κυριολεξία φωτιά, αφού τα SMBs και τα μπαλόνια αποσυμπίεσης έφευγαν με ρυθμό πυροτεχνημάτων από τα 35, τα 27, και έπειτα τα 15 μέτρα.
Κάποια στιγμή βρέθηκα με 4 stage κλιπαρισμένα πάνω μου και τoν Martin να ζητά να του δώσω τη μάσκα μου. Με το αριστερό του δίνω τη μάσκα και με το δεξί βγάζω τη δεύτερη από τη θήκη της. Πριν καλά-καλά προλάβω να την τοποθετήσω μου κάνει το σήμα ότι το αριστερό μου πρώτο στάδιο χάνει αέρα…οι αντιδράσεις είναι αστραπιαίες - και πλέον μηχανικές. Αντιμετωπίζω το πρόβλημα και, για να πάρω το αίμα μου πίσω, του κάνω νόημα ότι έχω μείνει από αέρα…Χαμογελώντας αντιδρά άμεσα, μου δίνει το μακρύ του σωλήνα και σαδιστικά πλέον, μου κάνει νόημα να πετάξω μπαλόνι ξανά!

Επιστρέφοντας στο καταδυτικό κέντρο και ξενοδοχείο μας περιμένει (πάλι!) θεωρία. Αυτή τη φορά το μενού περιλάμβανε παρουσιάσεις και επισκόπηση γνώσεων. Η βραδιά έκλεισε μ’ ένα δείπνο στα γρήγορα. Δε μπόρεσα ν’ αντισταθώ στο μπαρ, κέρασα τον εαυτό μου μια μπιρίτσα και έφυγα για το κρεβάτι γιατί είχαμε προειδοποιηθεί ότι η τρίτη μέρα καταδύσεων θα ήταν πιο απαιτητική.

3η μέρα: Στο νερό ΙΙ

Επιστροφή στην αποβάθρα και στα κοράλλια του Sharm. Σήμερα είμαστε εκπαιδευτές και ο Martin είναι ο - ανεπίδεκτος μαθήσεως- μαθητής μας. Κάνει συνεχώς λάθη και τον διορθώνουμε… σε βάθη νάρκωσης και με τέσσερις φιάλες πάνω μας! Μπλέκεται στους μίτους, παίρνει λάθος μίγματα και μας κάνει την υποβρύχια ζωή μας δύσκολη. Ένα Napoleon του μέτρου περνάει δίπλα μου και στερούμαι την πολυτέλεια δευτερολέπτων όσο δηλαδή θα αρκούσε για να γυρίσω το πρόσωπο μου και να το θαυμάσω.

4η μέρα: Στο νερό ΙΙI


Η πρώτη βουτιά της ημέρας είναι, επιτέλους, βουτιά αποσυμπίεσης. Χαζεύω με χαρά το Stinger και το VR3, με διαφορά λεπτών, να ηχούν το μπίπ της οροφής…και συνειδητοποιώ ότι δεν έχω γυρίσει το Stinger σε gauge mode! Η δική μου αποσυμπίεση θα είναι μακρύτερη για να μην κλειδώσει το computer.

Η δεύτερη βουτιά είναι πάλι βουτιά ταλαιπωρίας. Ασκήσεις στα ρηχά μεσόνερα, κλείσε, άνοιξε, και βομβαρδισμός DSMBs από τα 6μ. Πονάνε τα δάχτυλα μου από τα κλιπαρίσματα και τα μάτια μου από το αλάτι, γιατί επί 20’ είμαι χωρίς μάσκα….

Το απόγευμα έχει το πρώτο σετ εξετάσεων δύτη Tec Deep. Πρέπει να πιάσουμε βαθμό τουλάχιστον 90% ως εκπαιδευτές. Τρείς ώρες μετά, ο Martin μας χαμογελά ικανοποιημένος. Και οι δύο περάσαμε με 98%! Το γιορτάζουμε με μια απλή μακαρονάδα με τη συνοδεία μπίρας γιατί αύριο μας περιμένει η μεγάλη βουτιά.

5η μέρα: Η βαθιά στο Όνειρο

Thomas Reef Canyon. Όσοι είχαν την τύχη να κάνουν αυτή τη βουτιά ξέρουν τι σημαίνει! Σίγουρα μία από τις τρείς καλύτερες καταδύσεις της ζωής μου (κι έχω κάνει μερικές!).
Σήμερα δεν έχει μάθημα, απλά εκτελούμε μια βαθιά τεχνική κατάδυση σε επίπεδο τεχνικού εκπαιδευτή: δηλαδή παραδειγματικά (ή όπως ο Martin είπε: exemplarily!). Πρέπει να είμαστε τέλειοι σε όλα, παραδείγματα προς μίμηση…

Και έτσι, manifold check, bubble check και φεύγουμε με ταχύτητα προς τα κάτω, στα μαύρα, εξισώνοντας συνέχεια. Το απέραντο μπλε συνεχίζει μέχρι τα 35μ., όπου ξαφνικά φαίνεται ο βυθός, το φαράγγι του Thomas reef. Στα 45μ. φρενάρω, κοιτώντας τον Κώστα, γεμίζω το wing μου και κάνω σήμα «ΟΚ?». Ο Κώστας με τα δύο χέρια απαντά θετικά. Ο Martin επίσης.

Μπαίνουμε στο φαράγγι και νιώθω την αναπνοή μου να κόβεται! Η ομορφιά του είναι τόσο εξωκοσμική που μου έρχεται να βάλω τις φωνές. Κάνω νοήματα ενθουσιασμού στους άλλους, που συνηθισμένοι όπως είναι δεν μοιράζονται απόλυτα τη χαρά μου. Νομίζουν ότι η νάρκωση με χτύπησε!

Βγάζω τη φωτογραφική μηχανή και τραβάω συνεχεία. Συνειδητοποιώ τη μεγάλη μου τύχη να είμαι ένας από τους ανθρώπους που μπορεί με ασφάλεια να χαρεί αυτή την ομορφιά στα 50+ μέτρα. Στο φαράγγι ο Martin μου δείχνει μία πλακέτα για δύο Ιταλούς που έχασαν εδώ τη ζωή τους.

Είμαστε ήδη στα 42’ στα 50μ. και το πλάνο μας υπαγορεύει επιστροφή. Με λύπη αφήνω το πανέμορφο φαράγγι πίσω μου καθώς αναδυόμαστε αργά για την πρώτη βαθιά στάση. Υπόσχομαι στον εαυτό μου να γυρίσω για μια βαθιά trimix να το δώ μέχρι κάτω.

Στην πρώτη στάση στα 33μ. βρίσκουμε στον τοίχο υπολείμματα ενός στεφανιού και μία πλαστική κάρτα: «For Sergei from Lena, his loving wife». Δίπλα μας τρεις Ρώσοι trimix δύτες μας χαιρετούν κατεβαίνοντας προς το φαράγγι. Κρατούν ένα νέο στεφάνι. Είναι ένας χρόνος ακριβώς από την ημέρα που ο φίλος τους Sergei έχασε τη ζωή του βαθιά μες το φαράγγι που έχει πάτο τα 109μ.

Η παραμονή στα 50μ. πληρώνεται με μακρά αποσυμπίεση στα 6 και 4,5μ., αλλά ο χρόνος περνά ευχάριστα στους 26C, χαζεύοντας τα πανέμορφα κοράλλια, τα πολύχρωμα παπαγαλόψαρα και τα γιγαντιαία jacks που μου κάνουν παρέα, ενώ αναπνέω το ΕΑΝ80 εναλλάσσοντας το με αέρα κάθε 20 λεπτά.

Πίσω στο σκάφος, ο Martin μας επιβραβεύει για την παραδειγματική μας κατάδυση και μου υπόσχεται μια βαθιά trimix τα Χριστούγεννα. Η χαλάρωση διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Μας περιμένει το δεύτερο σετ εξετάσεων δύτη Tec Deep!

6η μέρα : Εξετάσεις

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Σήμερα έχουμε τις γραπτές εξετάσεις του εκπαιδευτή στη θεωρία και τα πρότυπα, και προφορικές εξετάσεις παρουσιάσεων και γνώσεων. Μετά από οχτώ ώρες ο Martin μ’ ένα πλατύ χαμόγελο μας συγχαίρει για τη επιτυχή ολοκλήρωση του σχολείου. DSAT Tec Deep Instructor…Καλό μου ακούγεται!
Η ημέρα κλείνει με ναργιλέδες και μπόλικο αφρό από μπίρες. Με τον Κώστα πίνουμε στην επιτυχία μας και στη νέα μας φιλία.

7η μέρα: Τα δώρα

Τρείς μπύρες δε μπορεί να θεωρηθούν γιορτή και έτσι ο Κώστας οργάνωσε για τους δύο μας κάτι μοναδικό: να πάμε (οι δύο μας) μ’ ένα από τα σκάφη του Camel στο ναυάγιο του Thistlegorm για δύο καταδύσεις και μία τρίτη έπειτα στο Ras Mohammad .
Για το Thistlegorm λίγα μπορώ να προσθέσω, μόνο να πω ότι δικαίως θεωρείται το πιο περίφημο ναυάγιο στο κόσμο. Όσο για την τελευταία βουτιά, στα μοναδικής ομορφιάς Shark Point και Yolanda reef, η φύση μας αντάμειψε με δύο γενναίες (κυριολεκτικά) γνωριμίες: με ένα δίμετρο+ καρχαρία grey reef που πέρασε 2-3μ. δίπλα μας για λίγο, τόσο λίγο όσο χρειάζεται για να παγώσει ελαφρώς το αίμα του, αφού εμείς τον πήραμε στο κυνήγι από τα 13 μέχρι τα 27μ, και μ’ ένα εξίσου μεγάλο ξιφία στην επιφάνεια στο τέλος της βουτιάς! Δε βρίσκω άλλα λόγια γι’ αυτά τα τυχαία συναπαντήματα, παρά μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια υπόσχεση: I’ll be back!
__________________
I never get narced, or pee in my wetsuit

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andreas Triantopoulos : 28-05-08 στις 15:50.
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 23-05-08, 13:38
Το avatar του χρήστη geogeo
geogeo geogeo is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 06-06-2007
Περιοχή: Ηλιούπολη
Μηνύματα: 6.155
Απάντηση: DSAT Tec Deep Instructor Course

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Andreas Triantopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
Έλεγα να το στείλω σε κανένα περιοδικό, αλλά μάλλον καλύτερα να το μοιραστώ μαζί σας.....
.....
Ευχαριστούμε Ανδρέα

Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον (στο τέλος δεν κουβαλήσατε το σκάφος στην ανάταση; )
__________________
Γιώργος Κυπραίος
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 23-05-08, 13:47
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline
 
Εγγραφή: 18-09-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 645
Απάντηση: DSAT Tec Deep Instructor Course

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο geogeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστούμε Ανδρέα

Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον (στο τέλος δεν κουβαλήσατε το σκάφος στην ανάταση; )
χα χα χα χα.... εάν ήταν δυνατόν μάλλον θα μας έβαζε να το κάνουμε!
__________________
I never get narced, or pee in my wetsuit
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 23-05-08, 13:56
Το avatar του χρήστη Μυλωνάκης Κων/νος
Μυλωνάκης Κων/νος Μυλωνάκης Κων/νος is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 04-02-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 306
Απάντηση: DSAT Tec Deep Instructor Course



Μπράβο Ανδρέα…

Πραγματικά πολύ λεπτομερειακή διήγηση της εκπαίδευσης σας!!!

Ήταν σαν να την έκανα και εγώ….(αφού σκέφτομαι να προχωρήσω στο επόμενο σχολείο αφού τη πέσω καμιά ώρα για ύπνο)!!!

Συγχαρητήρια!!!
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 23-05-08, 14:00
Το avatar του χρήστη Manogr
Manogr Manogr is offline
 
Εγγραφή: 06-06-2007
Περιοχή: Γλυφάδα
Μηνύματα: 122
Απάντηση: DSAT Tec Deep Instructor Course

Πραγματικά ευχαριστώ που το μοιράστικες μαζί μας
Πολύ καλό post, ωραίο γράψιμο και λεπτομερές μοίρασμα μίας σπουδαίας εμπειρίας!

Αλλά μήπως πρέπει να μοιραστείς μαζί μας και μερικές φωτογραφίες ??

Ο Κώστας ακούγεται πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος...δεν του στέλνεις ενα email να μπει και αυτός εδω ?
__________________
Μάνος Ματσάκης - Manogr
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 23-05-08, 14:03
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline
 
Εγγραφή: 18-09-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 645
Απάντηση: DSAT Tec Deep Instructor Course

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Manogr Εμφάνιση μηνυμάτων
Πραγματικά ευχαριστώ που το μοιράστικες μαζί μας
Πολύ καλό post, ωραίο γράψιμο και λεπτομερές μοίρασμα μίας σπουδαίας εμπειρίας!

Αλλά μήπως πρέπει να μοιραστείς μαζί μας και μερικές φωτογραφίες ??

Ο Κώστας ακούγεται πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος...δεν του στέλνεις ενα email να μπει και αυτός εδω ?
Το έχω κάνει ήδη... να καλέσω τον Κώστα,

Όσο για της φωτό έχω αλλά δεν ξέρω πώς να τις ανεβάσω....help please!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
__________________
I never get narced, or pee in my wetsuit
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 23-05-08, 14:07
Το avatar του χρήστη Manogr
Manogr Manogr is offline
 
Εγγραφή: 06-06-2007
Περιοχή: Γλυφάδα
Μηνύματα: 122
Απάντηση: DSAT Tec Deep Instructor Course

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Andreas Triantopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
Το έχω κάνει ήδη... να καλέσω τον Κώστα,

Όσο για της φωτό έχω αλλά δεν ξέρω πώς να τις ανεβάσω....help please!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΕΔΩ τα λέει όλα αναλυτικά
__________________
Μάνος Ματσάκης - Manogr
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 23-05-08, 14:21
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline
 
Εγγραφή: 18-09-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 645
Απάντηση: DSAT Tec Deep Instructor Course

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Manogr Εμφάνιση μηνυμάτων
ΕΔΩ τα λέει όλα αναλυτικά
Got it. Ανοιξα λογαριασμό στο starbucket αλλα οι φωτό είναι σπίτι... Την Τρίτη θα τις ανεβάσω.

till then,

A.
__________________
I never get narced, or pee in my wetsuit
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 23-05-08, 14:31
Το avatar του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ is offline
 
Εγγραφή: 07-05-2007
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 709
Απάντηση: DSAT Tec Deep Instructor Course

ωραιο το αρθρο αντρεα!

δεν σου κρυβω οτι μου αρεσει πολυ ο "παιδικος" ενθουσιασμος που χρησιμοποιεις για να μας περιγραψεις τις εμπειριες σου.....
__________________
Scuba around the globe
www.aqualized.com

Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 23-05-08, 14:34
Το avatar του χρήστη Andreas Triantopoulos
Andreas Triantopoulos Andreas Triantopoulos is offline
 
Εγγραφή: 18-09-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 645
Απάντηση: DSAT Tec Deep Instructor Course

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
ωραιο το αρθρο αντρεα!

δεν σου κρυβω οτι μου αρεσει πολυ ο "παιδικος" ενθουσιασμος που χρησιμοποιεις για να μας περιγραψεις τις εμπειριες σου.....
Γιώργο μου, θεωρώ το εαυτό μου τυχερό μετά από τόσες πολλές βουτιές να χαίρομαι τόσο πολύ κάθε βουτιά που κάνω...

Thanks!
__________________
I never get narced, or pee in my wetsuit
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:05.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.