Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ'  

Επιστροφή   Σ.E.A. 'ΤΗΘΥΣ' > Θαλάσσιο Περιβάλλον > Γίνε Οικο-ρεπόρτερ
Εγγραφή Forum Συχνές Ερωτήσεις Λίστα Μελών Ημερολόγιο Σημείωσε τα forums ως διαβασμένα

Εντοπίσατε ρύπανση ή κάποιο άλλο πρόβλημα; Ενημερώστε μας να αντιδράσουμε όλοι μαζί

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 12-10-07, 15:13
Το avatar του χρήστη Yannis
Yannis Yannis is offline
 
Εγγραφή: 14-06-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 120
Η αλήθεια για τα pet-shops και τα puppy mills

Αντιγραφω απο το www.bikenet.gr, για ενημερωση σας το παρακατω σκληρο topic, απο το μελος Noela !Δεν εχει σχεση με καταδυσεις, αλλα πσιτευω οτι αξιζει να το διαβασετε


Μη κλείνετε τα μάτια, ενημερωθείτε!


Περνάς από ένα pet-shop και βλέπεις στην βιτρίνα μια τριχωτή μπαλίτσα να σε κοιτάζει και την ερωτεύεσαι. Χωρίς 2η σκέψη μπαίνεις μέσα το χαϊδεύεις, σε γλύφει και χρεώνεις την πιστωτική σου σε 36 δόσεις. Ενώ πήγαινες για να ψωνίσεις παπούτσια, γυρνάς σπίτι με ένα ζωντανό πλασματάκι.
Ας μη σταθούμε στο πόσο επιπόλαιο είναι να αγοράσεις ένα σκυλάκι για λάθος λόγους, χωρίς να έχεις πάρει αποφάσεις, χωρίς να έχεις συνειδητοποιήσ ει την ευθύνη, τη δέσμευση, τον απαιτούμενο χρόνο και το έξοδο που θα σε ακολουθήσει για μια δεκαετία+ αν δεν το πετάξεις πριν πας διακοπές.

Αγοράζοντας κουτάβι από petshop

1. Δεν βλέπεις τους γονείς
Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις
- αν οι γονείς είναι απαλλαγμένοι από γενετικές κληρονομικές παθήσεις. Ζώα που εισάγονται από χώρες του ανατολικού μπλοκ ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.
- αν όντως το κουτάβι είναι καθαρόαιμο («χαρτιά» φτιάχνουν και στο περίπτερο)

2. Συχνά για να μειωθεί το κόστος δεν εμβολιάζονται κι έτσι όταν φτάσει στα χέρια σου η πιθανότητα να μην τα καταφέρει είναι μεγάλη.

3. Τα κουτάβια σε pet-shop έχουν αποχωριστεί τη μητέρα τους και τα αδέρφια τους σε ακατάλληλα μικρή ηλικία. Πολλές φορές δηλώνεται πλασματική ηλικία για να επιτρέπεται να ταξιδέψουν. (Σύμφωνα με το νόμο 3170/2003, δεν επιτρέπεται η πώληση σκύλων με ηλικία μικρότερη των 50 ημερών.)
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν ελλειπή κοινωνικοποίησ η και να «μείνουν μεταξεταστέα» στο μάθημα σωστής συμπεριφοράς. Πιθανότατα θα γίνουν επιθετικά, φοβικά και θα δαγκώνουν.

4. Σαν να μη φτάνει αυτό είναι καταδικασμένα να περιμένουν τον πιθανό αγοραστή σε ένα γυάλινο κλουβί, εκτεθειμένα στον ήλιο, τη βρώμα και τη μοναξιά. Πολύ απάνθρωπο για ένα μικρό μωράκι.

Κανένας σοβαρός και υπεύθυνος εκτροφέας δε δίνει κουτάβια σε pet-shop.
Τα κουτάβια από σοβαρό εκτροφέα θα έχουν μείνει με την οικογένειά τους όσο χρειάζεται (δηλαδή μίνιμουμ 45-50 ημέρες), σε σωστό περιβάλλον και συνθήκες, σωστή διατροφή και θα έχουν έρθει σε επαφή με πλήθος ερεθισμάτων. Οι εκτροφείς αυτοί αγαπάνε τα σκυλιά, έχουν πάθος με μια ή περισσότερες ράτσες και φροντίζουν για τη σωστή αναπαραγωγή τους από υγιείς γονείς. Διαθέτουν χρήμα και αγάπη για τα ζώα τους. Έχουν λίγα σκυλιά τα οποία ζευγαρώνουν αραιά και συνήθως τα κουτάβια «κλείνονται» πριν την γέννα. Ακόμα, τα κουτάβια δίνονται μόνο σε ανθρώπους τους οποίους έχουν εγκρίνει βάσει των συνθηκών ζωής, την καταλληλότητα της ράτσας για τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη/οικογένεια κλπ.

Ποιος λοιπόν τροφοδοτεί τα pet-shops?
Και μόνο που γράφω τη λέξη puppy mills ανατριχιάζω. Τα puppy mills είναι στην ουσία μονάδες μαζικής παραγωγής σκύλων.
Οι γονείς είναι σκλαβωμένοι, στριμωγμένοι, υποσιτισμένοι, ταλαιπωρημένοι, χωρίς έλεγχο για πιθανά γενετικά προβλήματα (η δυσπλασία στα πόδια, οφθαλμολογικά προβλήματα και κώφωση είναι παθήσεις που συναντιούνται συχνά σε σκυλάκια)
Ο χρόνος είναι χρήμα και τα κουτάβια διοχετεύονται στα pet-shops πριν καλά καλά απογαλακτιστού ν. Έτσι χάνουν το πολύτιμο για την αντιμετώπιση ασθενειών μητρικό γάλα. Επίσης ο συνωστισμός τους κατά τις μεταφορές ευνοεί την εξάπλωση ασθενειών. Έχω ακούσει και διαβάσει πάμπολλες περιπτώσεις που το κουταβάκι ξεψύχησε λίγες μέρες μετά την αγορά του. Μόρβα και τύφος είναι οι συχνότεροι λόγοι.
Οι γονείς δεν αποπαρασιτώνον ται/εμβολιάζονται κι έτσι τα κουτάβια δεν έχουν υψηλά αντισώματα.

Τον έμπορα στο pet-shop δεν τον ενδιαφέρει ούτε η ποιότητα, ούτε η υγεία, ούτε χαρακτήρας του κουταβιού και βέβαια ούτε που θα καταλήξει αφού αυτός πληρωθεί. Άλλωστε έχει απλά ένα super-market με ζώα και αξεσουάρ.

Αν παρολαυτά είσαι ριψοκίνδυνος τύπος και δε σε νοιάζει να ρισκάρεις σε θέμα υγείας και χαρακτήρα, χίλιες φορές να υιοθετήσεις ένα αδεσποτάκι από τον δρόμο ή μια φιλοζωϊκή. Δε θα ξέρεις πόσο μικρό ή μεγάλο θα γίνει αλλά έχεις τις ίδιες πιθανότητες να τρέχεις στον κτηνίατρο. Αν μάλιστα είναι ημιαιμάκι έχεις και λιγότερες γιατί έχουν πιο ανθεκτική κράση! Το σίγουρο είναι ότι θα είναι ευγνώμων και θα σε λατρέψει.


Μερικά γεγονότα για τα puppymills μεταφρασμένα από το www.prisonersofgreed.org


• Εκατοντάδες χιλιάδες κουτάβια μεγαλώνουν κάθε χρόνο σε εμπορικά κέννελ.
• Τα ξεχωρίζουν για τις απάνθρωπες συνθήκες και τη συνεχή εκτροφή άρρωστων και γενετικά ελαττωματικών σκύλων με μόνο σκοπό το κέρδος
• Συχνά τα σκυλιά στα puppy mills είναι καλυμμένα με μπλεγμένο βρώμικο τρίχωμα, σάπια δόντια και έλκος στα μάτια. Κάποιων σκυλιών τα σαγόνια σάπισαν λόγω της αποσύνθεσης των δοντιών
• Τα σκυλιά κρατούνται σε μικρά συρμάτινα κλουβιά για ολόκληρη τη ζωή τους. Δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ. Ποτέ δεν πατάνε στέρεο έδαφος ή γρασίδι για να τρέξουν και να παίξουν
• Πολλά από τα σκυλιά τραυματίζονται σε τσακωμούς που γίνονται στα στριμωγμένα κλουβιά από όπου δεν υπάρχει διαφυγή.
• Πολλά σκυλιά χάνουν πατούσες και πόδια όταν πιάνονται στα συρμάτινα πατώματα και κόβονται όπως τα σκυλιά παλεύουν να ελευθερωθούν.
• Πολύ συχνά δεν υπάρχει θέρμανση ή κλιματισμός στα puppy mills. Τα σκυλιά πεθαίνουν από την παγωνιά το χειμώνα και από θερμοπληξία το καλοκαίρι. Τα σκυλιά ψήνονται στα σύρματα των κλουβιών το καλοκαίρι.
• Τα θηλυκά σκυλιά συνήθως ζευγαρώνονται από την πρώτη φορά που θα έρθουν σε οίστρο και ζευγαρώνονται σε κάθε περίοδο. Ζευγαρώνονται εωσότου το κακόμοιρο εξαντλημένο κορμί τους δε μπορεί να αναπαράγει πια και τότε θανατώνονται συχνά με απάνθρωπους τρόπους. Μερικές φορές πουλιούνται για πειραματόζωα ή πετιούνται. Αυτά συνήθως συμβαίνον στην ηλικία των 5 ετών.
• Τα puppy mills αυξάνουν τα κέρδη τους με το να μην ξοδεύουν αρκετά χρήματα για κατάλληλη σίτιση, στέγη και ιατρική φροντίδα
• Η τροφή που χρησιμοποιείτα
ι συχνά αγοράζεται από εταιρείες σκυλοτροφών «με την καρότσα». Μερικές φορές παρασκευάζεται από τα υπολείμματα στο πάτωμα. Είναι τόσο κενά από διατροφική αξία που τα δόντια των σκύλων σαπίζουν σε νεαρή ηλικία
• Στα σκυλιά στα puppy mills συχνά αφαιρείται η δυνατότητα να γαυγίσουν με τη βύθιση μιας χαλυβδένιας ράβδου κάτω από τους λαιμούς τους που κόβει τις φωνητικές τους χορδές.
• Τα κουτάβια συχνά αποχωρίζονται από τη μητέρα τους όταν είναι 5-8 εβδομάδων και πουλιούνται σε μεσάζοντες που τα στοιβάζουν σε κλουβιά για να ξαναπουληθούν σε pet-shops
• Τα κουτάβια ταξιδεύουν με φορτηγά ή αεροπλάνα, συχνά χωρίς αρκετό νερό, τροφή , εξαερισμό ή καταφύγιο. Αθώες οικογένειες αγοράζουν τα κουτάβια μόνο για να ανακαλύψουν ότι το κουταβάκι είναι πολύ άρρωστο ή έχει γενετικά ή ψυχολογικά προβλήματα. Συχνά τα κουτάβια πεθαίνουν από ασθένειες. Πολλά άλλα έχουν προβλήματα υγείας που κοστίζουν πολλά χρήματα. Και πολλά έχουν προβλήματα συμπεριφοράς γιατί δεν κοινωνικοποιηθ
ήκαν επαρκώς στα puppy mills. Μη φέρετε αυτή τη μιζέρια στο σπίτι σας.


(παραλείπω κάποια στοιχεία τα οποία αφορούν της Ηνωμένες Πολιτείες και προσπαθώ να συνεχίσω)

• Αν οι άνθρωποι αρνούνταν να αγοράσουν κουτάβι από pet-shops η μιζέρια των puppy mills θα σταματούσε. Παρακαλώ ενημερώστε όποιον ξέρετε για τον συσχετισμό μεταξύ puppy mills και pet-shops.
• Η αγορά ενός κουταβιού από pet-shop εμπεριέχει σημαντικά ρίσκα για τον αγοραστή και την οικογένεια του. Μια έρευνα στην Καλιφόρνια έδειξε ότι σχεδόν τα μισά κουτάβια που πωλούνται σε pet-shops ήταν άρρωστα ή μετέφεραν κολλητικές ασθένειες. Σκεφτείτε να φέρετε ένα κουτάβι σπίτι σας από το pet-shop μόνο και μόνο για να πεθάνει από πάρβο και να κοστίσει χιλιάδες δολάρια για κτηνιατρικά έξοδα λόγω γενετικών προβλημάτων όπως δυσπλασία ισχίων.
• Μερικά σκυλιά είναι τόσο σημαδεμένα και ναρκωμένα εγκεφαλικά από την ανία της φυλάκισης σε ένα μικρό κλουβί για τόσα χρόνια που αναπτύσσουν επαναληπτικές συνήθειες όπως να γυρνάνε γύρω – γύρω σε κύκλου για ώρες ή να γαυγίζουν σε ένα τοίχο για ώρες.


Μόνο γράφοντας αυτά με έχει πιάσει το στομάχι μου. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγόρασε από pet-shops άμα γνώριζε την πραγματικότητα
. Ενημερώστε όσους γνωστούς έχετε που πιθανόν να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σκύλο.

Αν το δικό σας στομάχι αντέχει να δει και εικόνες κοιτάξτε εδώ

http://images.google.gr/images?q=puppy+mills&ndsp=21&hl=el&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-USfficial&hs=JlQ&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=images&ct=title

http://www.prisonersofgreed.org/

http://www.stoppuppymills.org/

http://www.geocities.com/hollyswilo/puppymills.html

http://www.idausa.org/campaigns/puppy/puppymills.html

http://www.awarenessday.org/

http://www.puppymillprotest.org/photos.htm

http://www.youtube.com/watch?v=LjT0IEP-ULo

http://www.youtube.com/watch?v=iQxU7ZJrhY4


Πολύ σκληρό http://www.youtube.com/watch?v=iQxU7ZJrhY4

__________________
Ι am not a complete idiot . . . . . . . several parts are missing !!

__________________________________________________ __________
Τα βίντεο μου : http://www.youtube.com/idimou
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 13-10-07, 10:12
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 29-01-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.525
Απάντηση: Η αλήθεια για τα pet-shops και τα puppy mills

Yanni, κάνεις πολύ καλά που ανακινείς αυτό το θέμα.
Συμφωνώ με όλα αυτά που αναφέρεις και είμαι κι εγώ κάθετα ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ζώων. Αναγνωρίζω όλες τις καλές προθέσεις των αγοραστών αλλά εξακολουθώ να μην αναγνωρίζω καμιά καλή πρόθεση στην πλευρά των εμπόρων. Πρέπει να σταματήσουμε να συντηρούμε αυτή την κατάσταση.

Εγώ υπήρξα τυχερή. Μεγάλωσα με διάφορα ζωάκια κατά καιρούς αλλά ποτέ αγοραστά, οι δικοί μου δέχονταν να πάρουμε ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι σπίτι μόνο σε περιπτώσεις που το βρίσκαμε αδέσποτο, αβοήθητο ή προς άμεση αναζήτηση στέγης από φίλους των οποίων τα κατοικίδια είχαν γεννήσει.
Το μόνο πετ σοπ που έχω γνωρίσει στη ζωή μου είναι αυτό που διατηρούσε παλιά η κολλητή μου στη Ριζούπολη το "Ιντεφίξ". Εκ πεποιθήσεως μόνο αξεσουάρ και ελεγμένες τροφές για κατοικίδια, ποτέ και σε καμία περίπτωση ζωντανά σε κλουβιά... το τιμούσαν όμως όλα τα αδεσποτα της γειτονιάς και περιχώρων αφού είχαν βρει εκεί μόνιμο στέκι με ζεστές αγκαλιές και το καθημερινό τους γεύμα.
Τελικά το μαγαζί φαλήρισε κι η Σάντρα έφυγε και έγινε νέα αγρότισσα στο Πήλιο, όπου ταίζει τα αδέσποτα της νέας γειτονιάς και τη βρίζει όλος ο κόσμος που τους τα μαζεύει εκεί γύρω και τους "μαγαρίζουν". Μαζί της είναι ακόμα η Λάρα, μια πρώην αδέσποτη κουτσή σκυλίτσα, απίστευτου ήθους και χαρακτήρα, που πρωτογνώρισε στο πετ σοπ.

Είναι δύσκολο να είσαι άνθρωπος με συνείδηση τη σήμερον ημέρα παιδιά... πολύ δύσκολο.
Καλό κουράγιο.
__________________
The fish doesn't think because the fish knows everything
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 15-10-07, 10:51
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
 
Εγγραφή: 04-06-2007
Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Μηνύματα: 1.172
Απάντηση: Η αλήθεια για τα pet-shops και τα puppy mills

Πολύ ενδιαφέρον Yanni,

Προσωπικά όσο περισσότερο γνωρίζω τους ανθρώπους τόσο μεγαλώνει η εκτίμηση που έχω στα σκυλιά
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 15-10-07, 11:10
Το avatar του χρήστη Yannis
Yannis Yannis is offline
 
Εγγραφή: 14-06-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 120
Απάντηση: Η αλήθεια για τα pet-shops και τα puppy mills

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολύ ενδιαφέρον Yanni,

Προσωπικά όσο περισσότερο γνωρίζω τους ανθρώπους τόσο μεγαλώνει η εκτίμηση που έχω στα σκυλιά

εγω αντιθετα φιλε Νεοκλη....

όσο περισσότερο γνωρίζω τους ανθρώπους τόσο μεγαλώνει η εκτίμηση που έχω στα ζωα !!!!
γενικα.....και πραγματικα....ποτε δεν ημουνα ανθρωπος που εφτανε στα ακρα με τα φιλοζωικα και τα σχετικα ζητηματα !
αλλα τα τελευταια χρονια ( και εχει παιξει μεγαλο ρολο η σφοδρη αναπτυξη του Internet σε αυτο ), με αυτα που βλεπω και ακουω......βγαινω απο τα ρουχα μου ....πραγματικα....
__________________
Ι am not a complete idiot . . . . . . . several parts are missing !!

__________________________________________________ __________
Τα βίντεο μου : http://www.youtube.com/idimou
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
Δεν Μπορείτε να απαντήσετε
Δεν Μπορείτε να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία
Δεν Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

vB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:26.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.