![]() |
|
Ας μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, για ακόμη πιο απολαυστικές βουτιές... |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Απάντηση: Σχεση Καταδυτικού κέντρου-ενοικιαστή εξοπλισμού
Για να θέσω μια ερώτηση.
Εάν 8 το πρωί ΧΙΚ εμφανιστούνε στο καταδυτικό 3ε….ζακια, και ΧΙΚκρατάνε στο ένα ΧΙΚ τους χέρι την κάρτα ΧΙΚ αυτοδυτη και στο άλλο 3 άδεια ΧΙΚμπουκάλια τζιν και 16 μπύρες ΧΙΚ να τους νοικιάσει εξοπλισμό? ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ![]()
|
|||
|
|||
Επίσης νομίζω πως είναι παράνομο να μην μου νοικιάσεις εξοπλισμό, στο βαθμό που είμαι πιστοποιημένος δύτης (και νηφάλιος!).
Το ίδιο και με τα rent-a-car κλπ. [ΤΟ ίδιο και με τα νυχτερινά μαγαζιά, για να μην ξεχνιόμαστε ότι η πόρτα είναι παράνομη] Αν υπάρχει νόμιμος λόγος να μην μου νοικιάσεις (πιστοποίηση κλπ) ΟΚ. Κατά τ' άλλα ΔΕΝ είναι στο χέρι σου. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Γιά ψάξτο καλύτερα. Όμως δέν άνοιξα ρε παιδιά αυτό το θέμα για να αντιδικούμε. Απόψεις ανταλλάσσουμε. Πρέπει, έστω και στο ελάχιστο, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ενός καταδυτικού κέντρου για να σε εμπιστευτεί. Σε προκαλώ, πήγενε αύριο σε οποιοδήποτε καταδυτικό κέντρο και ζήτα εξοπλισμό. Και εν το μεταξύ άρχισε να του του λές μπαρούφες για ψάρεμα και βάθη και αρχαία, να δούμε θα σου νοικιάσει; Και μετά πήγαινε στο Λιμεναρχείο και κατήγγειλε τον. Θα σου πώ κάτι..αρκεί να επιστρέψεις μιά μπουκάλα με 0 για να μην σε ξαναεμπιστευτεί καταδυτικό κέντρο. Το θέμα όμως είναι πολυσύνθετο και σηκώνει πολύ συζήτηση.
|
|||
|
|||
Αφού το ξέρεις και το έχεις πρόχειρο, δεν μας το παραθέτεις κι όλας;
Σε μια "συζήτηση κάνουμε" δεν καταλαβαίνω το στυλάκι "κάνεις λάθος, αλλά δε σου λέω κι όλας, για ψάξτο καλύτερα". Παράθεση:
Το λένε Νομοθεσία. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Γιατί επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Θα το θέσω διαφορετικά. Ερχομαι Αθήνα και επιθυμώ να κάνω καμιά βουτιά. Πάω λοιπόν σε ένα καταδυτικό και ζητάω ένα ζεύγος 18άρες. Ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι άν θέλω αύριο έχουν οργανώσει ναυαγιοκατάδυση στη Τζιά και εγώ του λέω ότι δέν με ενδιαφέρει γιατί θα πάμε νυχτερινή με έναν φίλο μου. Και μετά αρχίζω και του λέω ότι εγώ είμαι μάγκας, και έχω πάει και 50 και 60 με αέρα και έχω και κάτι γαμάτα φυνιστρίνια σπίτι και τέτοια.(πιστεύεις ότι δέν υπάρχουν τέτοιοι τύποι ![]() Είσαι σίγουρος ότι ο άνθρωπος θα μου τις δώσει; Φίλε μου, δέν μπορεί κανένας να υποχρεώσει κανέναν να δουλέψει με τον τρόπο που θέλει. Τα περί ηθικής μου άστα σε μένα σε παρακαλώ. Στο κάτω κάτω της γραφής άμα θές μπουκάλα θα βρείς, δέν υπάρχει περίπτωση. Όσων αφορά το παράδειγμα που έθεσες, υπάρχουν πράγματι άτομα που δέν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη και δέν θέλω καν να ασχολούμαι μαζί τους. Ούτε για ενοικίαση, ούτε για συνοδευόμενη ούτε για πτυχία ούτε για τίποτα. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνάδελφοι επαγγελματίες που διαβάζουν αυτό το άρθρο καταλαβαίνουν τί εννοώ. Το να στήσεις ένα καταδυτικό κέντρο είναι πού δύσκολο. Το να το καταστρέψεις αντίθετα πολύ εύκολο.
|
||||
|
||||
To θέμα της εμπιστοσύνης είναι κάτι που αποκτάς με τον χρόνο κι όχι μέσα σε 5 λέπτα που θα μπω στο μαγαζί σου για να νοικιάσω κάποιο κομμάτι εξοπλισμού. Μπορεί να μπω στο μαγαζί σου και να εχω νεύρα γιατί έχω γυρίσει 3 καταδυτικά και κανένας δεν μου νοικιάζει ή να έχω τσακωθεί με την γκόμενα, αυτό δεν σημαίνει οτι είμαι γενικά ζοχαδιασμένος, ή κακός δύτης.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ενδεχομένως την πρώτη φορά να σου δώσει προσπαθώντας παράλληλα να μάθει πού θα πάς ή ακόμα και να σε στείλει με κανέναν που ήδη εμπιστεύεται (να, τα παιδιά θα πάνε αύριο βουτιά..πηγαίνετε και σεις μαζί). Τώρα άμα μετά απο αυτό (η πριν) μαθευτεί κακή συμπεριφορά, μην περιμένεις να σου ξαναδώσει...κατα την γνώμη μου πάντα.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Κανένας δεν αντιδικεί, απόψεις ανταλλάσουμε, άλλωτε πιο έντονα, άλλωτε πιο χαλαρά!!!! Κυριακή πρωί και αντί για διακοπές ή στην θάλασσα, είμαι στην δουλειά!!!! τι περιμένεις????? ![]() |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Σου εύχομαι σύντομα να πάς διακοπές!! Κοίτα, τον εξοπλισμό τον βλέπεις. Η βουτιά τώρα είναι μιά λούμπα. Μου έχει τύχει και μένα να κάνω μετριότατες βουτιές αλλά τί να κάνεις.. Γενικά ενημερώνεσαι απο συναδέλφους, από forum... Πιστεύω ότι το να επιτευχθεί εμπιστοσύνη μεταξύ ενός καταδυτικού κέντρου και ενός δύτη είναι ότι ομορφότερο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος γιατί καί ο επαγγελματίας έχει κάποια ζητήματα, όχι τόσο νομικά όσο "κοινονικά' (για να μήν χρησιμοποιήσω πάλι την λέξη ηθικά) Μήν ξεχνάτε ότι όλοι μας ζούμε για ένα όνομα σε αυτήν την κοινωνία (και ειδικά σε μια μικρή κοινωνία ενός νησιού). Υπάρχει εδώ μια σχολή στην οποία προ ετών πνίγηκε κάποιος από το προσωπικό (εκτελώντας άπνοιες). Σαφώς και το κέντρο δέν έφερε καμιά απολύτως ευθύνη, πλην όμως το γεγονός και μόνο ότι το όνομα του συνδέθηκε με αυτό το λυπηρό γεγονός το αποδυνάμωσε (σε συνδιασμό με τα αλλεπάλληλα δικαστήρια και τους ανεγκέφαλους δημοσιογράφους). Η σχολή αυτή νομίζω δουλεύει για τελευταία χρονιά. Θέτω αυτό το παράδειγμα για να δείτε πόσο λεπτά είναι τα πράγματα.
|
||||
|
||||
Deep Rhodos γεια σου και από μένα.
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή τη συζήτηση, στην οποία ομολογώ η γνώμη μου διχάστηκε κάμποσες φορές, οπότε και καταλαβαινω τη δύσκολη θέση τη δική σου ή οποιουδήποτε πάροχου. Δυστυχώς έχουμε δει κι εμείς ως πελάτες διάφορα, ειδικά όσοι έχουμε μάθει να κάνουμε μια βουτιά πληρώνοντας μόνο την αξία του αέρα μας... κι έτσι όταν βρισκομαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε αδρά για μια συνοδευόμενη βουτιά που -συνήθως- δεν μας αρέσει, νιώθουμε όλο το ελληνικό μεγαλείο της τουριστικής "ανάπτυξης" στο πετσί των οπισθίων μας ![]() Θέλω να σου πω ότι εκτιμώ τους προβληματισμούς σου και ότι ούτε κι εγώ θα νοίκιαζα αν ήταν στο χέρι μου σε ανθρώπους των οποίων γνωριζω το ασύμβατο ποιόν τους... αλλά μια που γενικά είσαι άνθρωπος ανοικτός που συζητάει, ψάχνεται και αλλάζει γνώμη όταν πείθεται, θα ήθελα κι εγώ μαζι με τους υπόλοιπους σχολιαστές αυτού του θρεντ, να σου θυμίσω να έχεις στο μυαλό σου και μια κατηγορία δυτών που βουτούν χρόνια και είναι πλέον αρκετά έμπειροι, αυτόνομοι και αυτάρκεις, ώστε δικαίως να προτιμούν να βουτούν ασυνόδευτοι παρά να επαναλαμβάνουν βουτιές σχολείων στις διακοπές τους. Είμαι σίγουρη ότι αν το σκεφτείς, θα βρεις μια δίκαιη λύση και γι' αυτή την κατηγορία. Ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσεις αυτούς τους δύτες πάντως, αν κρίνω από τον εαυτό μου τουλάχιστον, είναι να έχεις να τους προτείνεις όμορφα μέρη με σκάφος. Αν μπαίνοντας στο καταδυτικό σου έχεις να μου δείξεις όμορφες φωτό από τα σάιτ σου, το πιο πιθανό είναι ότι θα θέλω να έρθω μαζί σου για να τα δω κι εγώ. Αν μάλιστα η τιμή σου είναι λογική, το πιο πιθανό είναι ότι θα έρθω και θα ξαναέρθω και θα αφήσω τις βουτιές από ακτή για όταν η τσέπη μου αρχισει να διαμαρτύρεται. Το πιο σημαντικό άλλωστε είναι να γυρίσω στην έδρα μου και να πω πόσο όμορφα πέρασα στο νησί, τι ωραίες βουτιές έκανα και πόσο καλό καταδυτικό βρήκα εκεί να με υποστηρίξει. Έτσι μονάχα χτίζονται τα ονόματα στο χώρο, αργά, σταθερά και με προσπάθεια. Καλή σου συνέχεια, και καλές δουλειές στην όμορφη Ρόδο! ![]()
|